Burçlar partner olarak nasıldır?

SEMA KILIÇ
sema_mavii@hotmail.com

Koçlar macera sever

Her işte olduğu gibi, aşkta da ateşli, duygusal, canlı, istekli, aktif ve direktir. Duygularını açıkça ifade etmekten çekinmez, sabırsız ve coşkundur ve hayatı sever yanıyla hemen ilişkiye atılır. Sevgilisi onunla yeterince ilgilenmezse, çabuk soğur, heyecanı çabuk söner. Maceracı, cesurdur, sürprizlere açık bir birliktelik yaşamak ister. Âşık olduğunda ve evlendiğinde, 

ailesine çok sahip çıkar, partnerinin yükünü seve seve çeker, yeter ki kıymeti bilinsin.  

Boğalar sadık olur

Olumlu yanları baskın bir Boğa ideal bir sevgili ve eştir. Romantik, sevecen, anlayışlı, sevgilisini mutlu etmek için çabalayan, huzur veren, sadık ve güvenilir biridir. Onun inat damarına basmayın yeter ki ömür boyu size hor davranır. 

Kolay aşık olmaz ama oldu mu, sonuna kadar sever. Aşkta mutlu olmak ve mutlu etmekten yanadır.   

İkizler flört eder  

Flörtçü, taktikçidir, sevgiliyi ikna etmekte, onun ilgisini canlı tutmakta ustadır. Hem eğlenceli hem romantik yanı vardır. Konuşma kabiliyeti ve esprileriyle sevgilisini çekmeyi bilir. Yerinde duramayan yapısıyla sevgilisini de peşinden oradan oraya sürükler. Sevdiği zaman sadık bir sevgiliye dönüşür. Romantik yanını ancak âşık olduğu kişiye gösterir. Sürprizlerle ilişkiyi her daim canlı tutmayı bilir. 

Yengeçler evcimendir

Romantik, çekici, ince ruhlu, şefkatli, düşünceli, hayal gücüyle ilişkiyi renklendiren, sevdiği kişiye çok verici, onun duygularını, ruhsal yapısını çabuk algılayan, sevdiğini mutlu etmek için hevesle ve aşkla çalışan biridir. Aşk onun için nefes almak gibidir. Aşık olmak, evlenmek, yuva kurmak, çocuk yapmak onu çok mutlu eder. 

Kadını da erkeği de evcimendir. 

Aşk Aslan'dan sorulur

Aşk ve tutku ondan sorulur. Âşık olunca sırılsıklam âşık olur. Hayat doludur, hayatı seven yanı her yere yansır, en başta aşka. Aşk onun için hayattır, başrolde sahne aldığı bir oyundur bazen ve iyi bir sanatçı gibi, oyunun hakkını en iyi şekilde

vermek ister. Âşık olduğunda deli doludur ve gözü hiçbir şeyi görmez. Kendini mutlu etmeye odaklandığı gibi, sevdiğini de mutlu etmek için çabalar.   

Başak, kolay Âşık olmaz 

Titiz, prensipçi, akılcı ve mükemmeliyetçi yanıyla kolay âşık olmaz, kolay bağlanmaz görünür ama aslında içten çok bağlı biridir. Sevdi mi tam sever ve sevdiği kişi için yaşar adeta. Prensiplerine dokunursanız, çatışma çıkar aranızda. O herkesle paylaşmadığı özel duygu ve arzularını sevgilisiyle paylaşır. Sevgilisinin yanında özel olmak ister. Öte yandan sevince, kedi gibi bir yanı da vardır. Sevgilisi için bir şeyler yapmaya bayılır. 

Terazi aşka düşkündür

Aşka düşkündür, yalnızlığı sevmez zaten. İlişkiler onun hayat kaynağıdır adeta. Duygusal ve romantiktir. Sevgilisini zarif sürprizlerle mutlu etmek ister. Hoş sürprizler ve iltifatlarla şımartılmak ister. Bir aşk filminin başrolünde gibi yaşar aşkı. Sevmekten çok sevilmeye düşkündür. Sevgi ve ilgiyle beslenir. Sevildiği zaman çok fedakâr ve sabırlıdır.  

Akrep çok sahiplenir

O biriyle paylaşmalıdır hayatı, sevdiği kişiyle her şeyini paylaşır. Çok sahiplenir. İliklerine kadar hisseder aşkı. Gerçekten âşık olduğunda, sonuna kadar sadıktır, âşık olduğu birinden ayrılmak düşüncesi bile kâbustur onun için. Seksi ve cazibelidir. İnsanın başını döndürür. İçte romantik yanı vardır, bunu sevgilisine göstermeyi iyi bilir.  

Kimi yaylar çapkındır

Tutkulu, aşkı dolu dolu hisseden ve yaşayan, ilişkiye neşeli, sürprizli ve tutkulu yanıyla canlılık ve heyecan katan biridir. Sevgilisinin de bunlara heyecanla karşılık vermesini ister. Aşkın akışına bırakır kendini, aşk ateşi içinde yanar. Kiminin çapkın yanı vardır. Ancak âşıkken gözü hiçbir şeyi görmez. İlişkinin uzun ömürlü olmasının şartı, onun özgür ruhuna dokunmamak, saygı duymak ve aşkına aktif karşılık vermektir.  

Oğlak, ciddi ilişki ister

Evlenmek, yuva kurmak, evliliğin sorumluluklarını almak, aileyi büyütüp ayakta tutmak onun için bir hayat amacıdır. O ciddi ilişkilerin insanıdır. Flört onu kesmez. Sevdiği, aşık olduğu zaman, fazla oyalanmak istemez ve evliliğe yönelir. Tabii deli gibi âşık olsa bile, akılcı yanını bırakmaz, bir tarafıyla, âşık olduğu kişinin evliliğe layık olup olmadığını 
ölçmekten çekinmez. Çünkü bilir ki hayatı paylaşmak ciddi bir iştir, eşinin buna uygun olması lazımdır.  

Kovalar maymun iştahlı

Duygularını, arzularını, yaşamak istediklerini, eğer tutkuyla ve inanarak istiyorsa, çekinmeden yaşar. Kim ne der düşüncesine aldırmaz. Aşkta ilk adımı atmaktan çekinmez. İlişkiyi canlı, sürükleyici ve bir o kadar da istikrarlı yaşamak ister. Âşık olana kadar maymun iştahlı ve flörte açık yaşar. Aşık olunca o özgürlük sever kişi, birden evlenmek ister.  

Balıklar romantik olur

İnanılmaz romantiktir. Sevdiği için hiç kötü düşünmek istemez, hatta bazen hoşlanmadığı şeyleri görmezden gelir. Ona göre en ideal partnerdir sevgilisi. Hep iyi yanını görmeye çalışır. Sürprizler yapmaya ve yapılmasına bayılır. Sevgilisi 
için her şeyi göze alır. Evlenip bol çocuk yapmak ve ailesine hayatını adamak tam ona göredir. Dışarıda içe kapanık gibi görünür, saf ve masum havası vardır ama içte maceracı yanı vardır.