Burç taşlarınızla doğru enerjiyi kendinize çekin

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Evrende her şey bir matematik esasına dayanır ve birbiriyle ilişkilidir. Hepinizin bildiği gibi Zodyak Kuşağı’nda 12 burç vardır. Nasıl ki her burç, insan bedenindeki bir organı temsil ediyorsa, her burcu şifalandıran ve ona iyi gelen de bir taşı vardır. O zaman gelin, ışığın yedi rengiyle beslenen ruhumuza burçlarımız vasıtasıyla destek olalım.

KOÇ BURCU: Taşı yakut, rengi, kırmızı. Tükenen enerjiyi şarj eder ve soğuk bölgeyi ısıtır. Kalbe fiziksel ve duygusal güç verirken, aşkı, cesareti, güvenceyi, yaşam gücünü ve başarıya inancı geliştirir. Kolesterole, kan zehirlenmelerine, alkol ve kafeinden gelen zararlara, seksüel bloklara olumlu etkiler verir.

BOĞA BURCU: Taşı yeşim, Rengi yeşil. Eski Çin'de cesaret, bilgelik, adalet verdiğine inanılırdı. Duygusal dengeyi, aşkı, sadakati, barışı, uyumu güçlendirir, utangaçlığı ve gururu kırar. Akciğer, kalp, bağışıklık sistemi, böbrek ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler verir.

İKİZLER BURCU: Taşı turmalin rengi kırmızı. Kalp ve beden arasındaki uyumu, aşkı, cesareti dengeler, güçlendirir. Kıskançlığı ve  sabit fikirliliği uyarır. Yüksek dozdaki ağrılara iyi gelir.

YENGEÇ BURCU: Taşı gümüş, rengi gri. Duygusal, ruhsal, fiziksel uyum sağlayıcı ve temizleyicidir. Düşünceleri netleştirirken, dayanıklılığı arttırır. Ay enerjisi gibi teskin edici, serinleticidir, sinir sistemi streslerini giderir. Üst enerji merkezlerinde daha etkindir.

ASLAN BURCU: Taşı altın, rengi sarı, dore, yaldız. Güçlendirici ve manyetik alan katalizörüdür.Özellikle kalp bölgesinde etkin ve yararlıdır. Sinir sistemini, hazmı kolaylaştırır. Pozitif enerji verir ve güneş enerjisini özümletir.   

BAŞAK BURCU: Taşı zümrüt, rengi yeşil. Depresyona ve takıntılara iyi gelir. İlham verir, olumlu rüyalar                 gördürür. Solunumu, lenf sistemini, kanı, pankreası, kan şekerini, boşaltımı, görmeyi olumlu olarak etkiler. Şifa vericidir.

TERAZİ BURCU: Taşı safir, rengi mavi, yeşil, pembe ve mor. Mavi safir, ilhamı, ruhsal gücü geliştirir, tiroide iyi gelir, epilepsiye karşı kullanılır, özellikle cilde çok   iyi gelir. Koruyucu ve güçlendiricidir. Kötü olaylardan önce taşındığında ise yararlı olduğu düşünülür.

AKREP BURCU: Taşı opal, rengi buz mavi.  Rüyalar ve imajinasyon üzerinde etkilidir. Duyguların ve düşüncelerin dengesini düzenler ve de kolay özümlenmesini sağlar. Güneş enerjisini soğutur, uzaklaştırır. Tuz ve asitli yiyeceklerin zararlarını azaltır.

YAY BURCU: Taşı topaz, rengi altın ve pembe. Zihinsel açıklığı, yüksek konsantrasyonu,üst düzey bilinç oluşumlarını, güveni, karizmatik enerjiyi sağlar. Duygusal dalgalanmalara, bellek azalmalarına, yorgunluklara, korku ve endişelere, iyi gelir. Midevi gerilimlere ve sinir sistemindeki çöküntülere  de yardımcı olur.

OĞLAK BURCU: Taşı garnet, rengi kırmızımsı. Sevgi ve şefkat duygularını güçlendirir. Bedeni kuvvetlendirir, temizler, canlılık katar.  Bel ağrılarını geçirme de etkilidir. Tutkuyu artırır. Aynı zamanda ilham ve yaratıcılık verir.

KOVA BURCU: Taşı ametist, rengi mor. Uykuda veya uyanıldığında takılırsa, öfkeyi, sabırsızlığı ve kabusları engeller. Baş ağrılarına iyi gelir. Gözler, saç dökülmesi, kilo kaybı ve kan şekeri dengesi üzerinde etkilidir. Hıçkırığın, aşırı yemeğin zararlarını azaltır. İyi bir panzehirdir.

BALIK BURCU: Taşı aquamarin, rengi uçuk mavi. Sakinleştirici ve güçlendirici özelliği vardır. Zihin açar ve yaratıcılığı destekler. İlişkilerin kolaylaşmasını, güven duygusunun artmasını sağlar. Korkuları, huzursuzlukları ve panik atakları da hem yatıştırır hem azaltır.

Her şeyin fazlası da azı da zarardır. Burç taşlarınız, burçların zararlı enerjilerini nötrleştirirken, az olan enerjilerini de dengeleyebilir.