'Bu şarkıyı ben söylemeliydim'

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Müzikal yolculuğuna başlaması bir hayli ilginç Buse Türker’in. Henüz 9 yaşındayken İbrahim Tatlıses’in konserinde sahneye çıkınca olanlar olmuş. İşte o zamanlardan sahnenin tozunu yutan Buse, şimdi sözü ve müziği Nazan Öncel’e ait ‘Uzatmayalım’ isimli ilk single’ını çıkardı. Biz de genç sanatçıyla bir araya geldik.

Çok küçük yaşlarda bir arabesk albüm çıkardınız şimdi de bir pop şarkıyla karşımızdasınız. Müziğe nasıl başladınız? İlk albümünüzden bu yana neler yaptınız anlatır mısınız?

9 yaşımdayken ailemle gittiğim İbrahim Tatlıses konserinde sahneye çıkmamla müzik hayatım başladı. Sahneden indiğimde orada bulunan menajer ve yapımcılardan teklifler aldım. Sonrasında TV programları, gazete röportajları birbirini izledi. 13 yaşındayken gelen bir albüm teklifini kabul ederek fantezi-arabesk tarzda bir albüm çıkardım. O albümden “Mutlu Ol Yeter” şarkısına klip çekilmiş ve albüm çok beğenilmişti. 

Albüm çok beğenildi, çok popüler oldu, devamında da albüm teklifleri geldi ama okuluma devam edip müzik eğitimi almak istedim. Bursa Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Müzik bölümüne girdim. Okulla birlikte özel piyano ve solfej derslerine başladım. Piyano ve solfej dersleriyle birlikte klasik müzik ve caz hayatıma girmişti. Ciddi bir ses eğitimi almak istiyordum ve “opera okumalıyım” diye düşündüm. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera bölümünü kazandım. Lynn Trepel Çağlar’dan şan dersleri aldım. Lisans eğitimim devam ederken bir yandan çeşitli orkestralarda solist olarak yer aldım ve sonrasında piyano/vokal performansları yaptığım kendi sahnelerim başladı. 

ÇOK ETKİLENMİŞTİM

Peki, Nazan Öncel’le nasıl tanıştınız? Şarkılarını kolay kolay vermez biliyoruz, nasıl ikna ettiniz? 

Çıkış için uygun bir şarkı arıyorduk. Bu şarkıyı bize Samsun Demir dinletti. İlk dinlediğim anda çok etkilenmiştim ve “bu şarkıyı ben söylemeliyim” demiştim; öyle de oldu. Sonrasında Nazan Öncel’le tanıştım ve kendisine şarkıyı seslendirdiğim bir demo yolladım. Saatler sonra hemen geri dönüş yaptı ve çok beğendiğini söyledi. Şarkının her aşamasında destek oldu, ilgilendi. Kendisine müteşekkirim.

LADY GAGA HAYRANIYIM

Türkiye’de ve dünyada takip ettiğiniz, hayranı olduğunuz isimler var mıdır?

Türkiye’den etkilendiğim ve örnek aldığım isimlerin başında Nazan Öncel geliyor. Unutulmaz şarkılarının dışında duruşuyla da benim için çok önemli bir örnektir. Sezen Aksu ve Tarkan da benim için çok önemli isimler arasında. Genco Arı, Aydın Kahya, Aşkın Arsunan gibi değerli müzisyenler de benim için özel bir yere sahip. Son dönemde Mahmut Orhan’ın yaptığı işleri çok başarılı buluyorum. Büyük bir Lady Gaga hayranıyım. Etkilendiğim diğer isimler; Amy Winehouse, Alicia Keys, Beyonce.

YIKILMAMIŞ, GÜÇLÜ BİR KADIN

Uzatmadan soralım, “Uzatmayalım”ın hikâyesi nedir?

“Uzatmayalım” bir ayrılık şarkısı. Üzülmüş ama yıkılmamış, güçlü bir kadın var. Duygusal bir şarkı ve hissiyatı çok güçlü. Bu şarkıda herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum. 

Uzatmayalım’dan sonra yayınlamayı düşündüğünüz başka bir çalışma var mı? 

Öncelikle Uzatmayalım’ın kendi düzenlediğim akustik versiyonuyla birlikte farklı versiyonlarının da yer alacağı bir remix EP düşünüyorum. Farklı tarzlarda yeni şarkılar sırada bekliyor, sürpriz featuringler de olabilir. Sonrasında da, kendimi uluslararası alanda ifade etmek istediğim bir piyano-vokal albüm projem var. 

Şarkının ve klibin yapım aşamasında kimlerle çalıştınız?

Projenin tüm aşamalarını menajerim Özgür Ögöz’le birlikte tasarladık. O benim en büyük desteğim ve yol arkadaşım. Şarkının düzenlemesi Bahadır Şimşek’e ait. Klipte Aytekin Yalçın’la çalıştık. İmajın ön planda olduğu fashion-beauty tarzda bir klip olmasını istedim. Alev sahnelerimizin çekimi çok heyecanlıydı. Klipte, çok yetenekli bir oyuncu olan kardeşim Gözde dans etti.