Bu mudur yani?

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

Kainatta boşluk olmaz ve mutlaka o boşluk doldurulur sözü artık eskilerin tabiri ile bir darbı mesel gibi özellikle de günümüzde dilden dile dolaşır bir hal aldı. Eğer bu boşluk kamusal alanda liyakatsiz bir şekilde doldurulursa toplumsal memnuniyetsizliklere ve ardından gelmesi muhtemel sosyolojik infiallere sebep olabilir. Peki ya TV ekranlarında benzer durum nasıl olur? Sancısız, plansız, ithal projelerle masaya konulan kağıt yığınlarının ayakta tuttuğu programlar, ortadan kaldırılınca, bırakın farklısını da benzer formatta bile varlık göstermekten aciz kaldılar. Zira sunucusundan, yapımcısına, senaristinden oyuncusuna bulunduğu mesleki alanı okuma adına olsun entelektüel birikimden, çileden, yoksun kadrolardan oluşuyordu bu projeler. Önce evlilik programı olarak senarize edildiler. Takke çıkıp kel görününce “benzer formatta farklı bir şey” ile uğraşırmış gibi yapıp hepsi ayrı kanaldan aynı türküyü söyledi. Polisiye program formatında dökülüverdiler. Hem de onlardan önce ekrana gelmeye başlamış bir polisiye programda kendi verilerinden birinin senarist olarak bu programda yakalanmasının üzerinden bir hafta geçmeden. Evet ekranlardaki bu enkazın fotoğrafı cehaletin resmidir. 

ÇOCUKLAR GÜLDÜYMÜYOR

Çocuklara tiyatroyu sevdirme adına güzel bir proje “Güldüy Güldüy Show”. Ama büyüklerin oynadığı benzer skeçlerin tekrarı olması itibari ile sıkıcıdır. Yok “Bu büyüklere yönelik değil, çocuklara yönelik…” derseniz kendi adıma söyleyeyim benim çocuğum o saatlerde uyumaya başlıyor, Her normal çocuk gibi.

FERDA YILDIRIM: BİR SPİKERDEN FAZLASI

Türkiye’de kaliteli haber spikerleri var lakin bunlardan çok azı spikerlik kriterlerini zorlayıp yaptığı haberi okura açarken analiz edebilen nadir spikerlerden olmakla birlikte ciddiyeti izleyicisine tatlı mesafede olan bir yüz. 

ŞİRİNCE’DEN ŞİRİN DÖNÜŞ

İlk bölümü 06.09. 2017’de ATV’de ekrana gelen “Seven Ne Yapmaz” adlı dizisiyle dizi kadrosunda yer alan Seren Şirince, yine kendine has mimikleri ile sevenlerinin de hasretine yanıt vermiş oldu.