Bu kokular içinizi açacak

ALİ MERT ALAN

alimertalan@gmail.com

Malum baharatlı, odunsu kokuları sıcak havalarda kullandığımızda hem bizim hem de çevremizin rahatsız olması kaçınılmaz. Sizler için bu mevsime yakışacak, kokusuyla boğmayacak, içinizi açacak yaz mevsimine uygun uniseks kokular seçtik.  

Acqua di Parma - Chinotto di Linguria

Acqua di Parma, İtalya’nın doğasından ilham alarak yarattığı “Chinotto di Linguria”yla Akdeniz esintisi sunuyor. Narenciye, mandalina, yasemin ve paçuli notaları burnunuza çalındığında kendinizi mutlu, huzurlu hissediyorsunuz. Citrus, çiçek ve hafif baharatların ahenginden oluşan parfümün dengeli bir çizgisi var. İçinizi açacak cinsten bir parfüm arıyorsanız, kalıcılık konusunda da iyi bir performansa sahip olan dört mevsime de uygun ama en çok yaz aylarına yakışan Chinotto di Linguria’ya şans verin. Memnun kalacaksınız.  

Ricardo Ramos - De Solis

Ricardo Ramos, geçmişi 15 yıl öncesine dayansa da son yıllarda üretkenliği artan bir marka. İspanyol markanın “De Solis” isimli kokusu da sıcak yaz günlerine oldukça uygun. Özellikle lavanta seviyorsanız “De Solis” sizi mest edebilir. Lavantanın ön planda olduğu manolya, muskat, bergamut ve karabiberi de hafiften hissedebileceğiniz etkileyici bir koku. Biraz “Voyage de Hermes”i andırıyor ama ondan daha tatlı bir koku olduğu kesin. Kalıcılık beklentisi olan parfümseverleri üzebilir. 

Nicolai - Cap Neroli

Parfüm dünyasının saygın isimlerinden  Patricia de Nicolai’nin markası Nicolai yeni kokusu “ Cap Neroli”yle harika bir iş çıkarmış. Zaten markanın belli bir standartı var, belki her kokuları size hitap etmeyebilir ama Nicolai adını taşıyan her parfüm belli bir kalitenin üzerinde… “Cap Neroli” ise yaza uygun bir parfüm arayanlar için ideal bir seçim. Çiçek ve turunçgillerin birleşiminden oluşan  parfüm hem kalıcı hem de etkileyici. “Cap Neroli”yi sıktığınızda sanki deniz kenarında yürüyormuşsunuz ve hafif bir rüzgar tüm bedeninizi serinletiyormuş hissine kapılabilirsiniz. Kokladığınız anda sizi etkisi altına alan kokular olur ya işte onlardan. 

Unique’e Luxury - İzmir 

Türkiye’de niş parfüm konusunda elini taşın altına koyan insanların sayısı yavaş yavaş artıyor. Nishane’nin açtığı yoldan yeni markaların geldiğini görmek güzel. Nishane, Regalien şimdi de yeni bir marka olan Unique’e Luxury. Yaklaşık 20 yıldır parfüm trendlerini takip eden konuyla ilgili ve bilgili iki arkadaşın kurduğu marka, altı kokudan oluşan kreasyonuyla dikkat çekiyor. Üst notalarında ananas, mandalin ve limonun hüküm sürdüğü “İzmir” isimli parfümleri de yaz mevsimine uyan, başarılı bir koku. Ama sadece kendinizi bununla sınırlamayın. Markayla tanışmak adına diğer ürünlerini koklamanızı tavsiye ederim. Koku kalitesi ve kalıcılıkları gayet iyi. 

The Merchant of Venice Vetiver Bourbon

İtalyan parfüm evi The Merchant of Venice, oldukça üretken bir marka. Onların “Müze” koleksiyonu isimli serileri birkaç sene önce çıkmış olsa da ülkemize kısa bir süre önce geldi.40 parfümden oluşan seride her beğeniye hitap eden kokular bulmak mümkün. Serinin ilginç kokularından bir tanesi de “Vetiver Bourbon”. Vetiverin ön planda olduğu kokular genellikle sert ve yaz mevsiminde sıktığınızda boğucu bir etki yaratsa da bu durum “Vetiver Bourbon” için geçerli değil. Odunsu, tatlı bir vetiver kokusu. Sıktığınızda yemyeşil bir ormandaymışsınız gibi hissediyorsunuz.