Bröveli dalgıcım marangozluk işleri yapmayı severim

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Sezonun en başarılı yapımlarından birinde yer alıyorsunuz. Neler söylemek istersiniz?

Kendimi çok şanslı hissediyorum, çok mutluyum. Çünkü yapımcısından yönetmenine, senaristinden oyuncusuna ve bütün ekibine kadar çok iyi bir kadro. Her zaman bu kadar muntazam denk gelmez insanlar bir araya. Nazar değmesin.  Daha güzel ve başarılı günlere diyelim...

Fethi karakterini oynuyorsunuz, nasıl biri?

Vatanı, bayrağı, toprağı uğruna canını verecek kadar bağlı bir Türk askeri Fethi. Zengin aileden gelmesine rağmen, o hayatı hiçbir zaman benimseyememiş bir adam. Yaşadığı bir olay yüzünden de her şeye sırt çevirmiş. Tek hayatı vatanı ve silahı olmuş. Ve tabii ki silah arkadaşları. Okumuş, kültürlü, cesur, hoşgörülü, merhametli, biraz cool ve hatta biraz da egosu yüksek bir arkadaşımız. Hepsinden önemlisi insan. Bizden biri.

Siz aslında müzik eğitimi almışsınız. Ne oldu da rotanızı oyunculuğa çevirdiniz?

Oyuncuk hayatım tamamıyla şans eseri başladı. Yönetmen bir arkadaşımın (Ahmet Katıksız) “Senin tipinde bir karaktere ihtiyacım var, aynı senin hal ve hareketlerinde bir adam olacak. Gel bir deneyelim” demesiyle başladı. Çok sevdim, hem de çok. Ve kendimi geliştirip bu yolda devam etme kararı aldım. Bir baktım oyunculuk bir tutkuya dönüştü benim için.

Kanun, ut, keman çalıyorsunuz. Müzik tutkunuz nasıl başladı?

Babam müzisyen, anne karnında başladı sanırım müziğe ilgim. Bebekliğimden beri evde birçok enstrüman var. Her biriyle ilgilenmeyi çok sevdim, o yüzden birden çok enstrüman çalıyorum, daha doğrusu çalmaya çalışıyorum. Müzik, aşk benim için. Hem de etkisi asla azalmayacak bir aşk.

Birini seçmeniz gerekse tercihiniz oyunculuk mu, müzisyenlik mi olur?

Müzik (gülüyor). Tabii oyunculuk ve müziği birlikte sürdürebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum.

Müzik ve oyunculuk dışında ilgilendiğiniz başka alan var mı?

Mesleki anlamda değil tabii ama hobi olarak ağaçla ilgilenmeyi, marangozluk işleri yapmayı, bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Elimden geliyor ufak tefek işler (Gülüyor).  Aynı zamanda bröveli dalgıcım. Deniz de bir tutku benim için, daha doğrusu içindeki yaşam.

Son zamanlarda bir filmin ya da romanın sizi etkileyen bir kahramanı oldu mu, neden?

John Wick. İşin aslı karakterden ziyade, Keanu Reeves’in kendine olan hayranlığım bir kat daha arttı. Karaktere bürünmek adına aylarca o kadar çok çalışıp eğitim almış ki en ufak bir hata bulamıyorsunuz. Bu arada o çalışma videolarını da izledim. Sonuç olarak, benim gibi aksiyon severlere de zevkle izlemek kalıyor.

Siz hangi şarkıcıları ve şarkıları dinlersiniz?

Müzik aşığı bir insan olarak, şarkı ya da şarkıcı seçmem ben. Kulağıma güzel gelen her şeyi ve herkesi dinlerim.

BİZİ ÇOK SEVDİLER...

Rol arkadaşınız Meriç Aral’ın ve fanlarınızın (Bur-Mer) yaptığı etkinliklerden de bahseder misiniz? 

Sağ olsunlar,  bizi partner olarak çok sevdiler. Bir sürü fan sayfası açılmışlar, çok güzel paylaşımlar ve yorumlar yapıyorlar. Ama en güzeli, adımıza sayısını bilmediğim kadar fidan dikilmiş. En son geçenlerde de bir okula, minik kardeşlerimiz için kitap, oyuncak ve okul araç-gereçleri bağışlanmış. Bu muhteşem bir duygu. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum kendi adıma.