Bölgesel zayıflamada yeni yöntem: Sıcak Lazer Lipoliz

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Sayın Doktorum,

BÖLGESEL YAĞLARIMDAN NASIL KURTULURUM?

Malum yaz yaklaşıyor ama karnımdaki ve basen bölgemdeki yağlardan spor, diyet ne yaptıysam kurtulamıyorum. Bununla igili yapılabilecek gerçekten etkili yöntemler nelerdir. Sıcak lazer lipoliz diye bir uygulamaya başlamışsınız gerçekten etkili mi bilgi alabilir miyim?

Sevgili Eda Hanım,

SİZDEN VAZGEÇMEYEN YAĞLARINIZDAN SİZ  VAZGEÇEBİLİRSİNİZ

Bölgesel yağlanma aslında yapısal bir sorun olup, bu sorunun kalıcı olmasında hormonlar, hareketsizlik, düzensiz beslenme tetkleyici rol oynar. Erkeklerde karın ve karın yanlarında, bel bölgesinde ortaya çıkan yağlanma, kadınlarda daha çok yine karın, kalça ve basen, diz iç bölgesi, sütyen altı ve kollar, bacak iç yüzlerinde dikkat çeker. Diyet ve egzersize rağmen bu yağlar sizden vazgeçmezler. İşte sizden vazgeçmeyen bu yağlardan sıcak lazer lipoliz yöntemiyle siz vazgeçebilirsiniz. Sıcak lazer lipoliz ameliyatsız 25 dakikalık tek bir seansla yağ eritme yöntemidir. Yağ dokusunu hedef alan bu lazer sistemi  özel lazer enerjisi kullanarak yağ hücrelerinin kontrollü ısıtılıp tahrip edilmesi esasıyla çalışır. Bu enerji hiçbir dokuya zarar vermeden sadece yağ dokuya etki eder ve hedeflenen yağ dokusunda moleküler düzeyde hareket yaratır ve ardından 42-47 derecelik bir  ısı oluşturur. Yüksek ısıya dayanamayan yağ hücreleri kademeli olarak parçalanır ve 2-3 ay içinde vücuttan tamamen atılır. Sistem ilk iki haftada etkisini göstermekle beraber yağların kalıcı olarak vücuttan atılması 6 ila 12 hafta sürebilir. Yağ doku miktarı fazla değilse genelde 1 seans yeterlidir. Ancak daha fazla olanlarda 4-6 hafta arayla 3 seansa kadar uygulanabilir. Sıcak lazer lipoliz uygulamasından sonraki dönemde eriyen yağ dokunun lenfatik atılımının hızlandırılması amacıyla günde en az 2 litre su içilmesi gerekir. Ayrıca yapılan bölgelere uygulanacak masajlar da eriyen yağ hücrelerinin dolaşıma atılmasına yardımcı olacaktır. Uygulamadan hemen sonra kişi günlük yaşantısına devam eder. Sadece 1 gün kadar devam eden hafif bir şişlik, kızarıklık ve hassasiyet dışında kişiye rahatsızlık vermez. İşlem sonrası yapılması gerekenler sadece bol bol su içmek ve yapılan bölgelere günde 1-2 defa 2-3 dakikalık masaj uygulamak oacaktır.  Herhangi bir yan etkisi olmayan bu yöntemle yağ hücreleri kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırılır. İdeal kilosuna inmiş ancak bölgesel yağlarından kurtulamamış cerrahi istemeyen her hastaya uygulanabilen bu teknoloji, bir zayıflama sistemi olmayıp bölgesel incelme ve sıkılaşma yöntemidir. Oldukça güvenli olan bu yöntemde yapılan klinik çalışmalarda hipertermik sıcak lazer teknolojisinin tek bir seansta yüzde 10- yüzde 24 arasında yağ dokusunu azalttığı saptanmış ve literatürde yayınlanmıştır. Klinik çalışmalar tek seansta uygulama yapılan bölgede 3-4 cm incelmenin oduğunu gösterse de sonuçlar hastadan hastaya  kişisel farlılıklar göstermektedir.

Sayın Doktorum,

KİLO VERDİM YÜZÜM  ÇÖKTÜ NE YAPABİLİRİM?

Son 3 ayda 10 kilo verdim ve yüzüm çok zayıfladı, özellikle göz altlarım çok çöktü ve yüzüm sarkmaya başladı. Ben zayıfladım diye mutlu olurken arkadaşlarım yorgun musun, hasta mısın diye soruyor. Ne yapabilirim bu yüzüm için?

Sevgili Esra Hanım,

YENİ NESİL MİNERAL DOLGUYLA TAKVİYE YAPILABİLİR

Aşırı kilo alıp vermelerde vücudun vitamin, mineral dengesi bozulur ve hücreler su kaybeder ve büzüşür, yapısal bozulmalar, elastikiyet azalması ile birlikte yüzdeki cilt altı yağdokusu azalır, cilt altı yağ dokusu çok ince olduğundan bu bölgedeki kayıp hemen göze çarpar. Belli bir yaştan sonra da azalan bu yağ dokusu tekrar kazanılmaz. Bu durumda azalan elastikiyeti artırmak ve kollagen stimulasyonu yapmak için yüzü şişirmeden doğal görüntüsünü bozmadan lifting yapan yeni nesil mineral dolgu, akıllı dolgu ve hyaluronik asit takviyesi yapılabilir. Böylece doğal yapı bozulmadan yüzünüzdeki yorgun ifade ve sarkmalar oluşmadan gerileyecek ve doğal gençleşme süreci başlayacaktır.