Boğaz’ın en güzel yarışı için geri sayım başladı

15 yılı geride bırakan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, Boğaz’ın sürpriz rüzgârları ve akıntılarıyla dolu parkuruna yelkencileri; birbirinden eşsiz seyir noktalarına da izleyicilerini bekliyor. 26-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek yarışlara konuk olarak dünyanın en hızlı teknelerinden Hydros da eşlik ediyor.

Bu yıl 15.’si düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup 26-29 Mayıs tarihlerinde koşulacak. Dünyanın başka bir yerinde düzenlemenin mümkün olmayacağı eşsiz Boğaz yarışı ise 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016, Türkiye’de yelkenciliğin yaygınlaşması için yıllardır çalışan ORG Sports ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenleniyor. 15.’sini gerçekleştirdiği Bosphorus Cup’ın tüm dünyada teknolojiyi en çok kullanan beş yelken etkinliğinden biri haline geldiğini belirten ORG Sports’un kurucusu Orhan Gorbon, “Bu yıl teknolojiden her zamankinden daha fazla yararlanacağız. Mobil uygulama, canlı yayın, çok kullanışlı bir kayıt sistemi, 360 derece çekim yapabilen kameralar ve VR gibi birçok projemiz bulunuyor. Ekip olarak organizasyon için enerjimizin ve vaktimizin çoğunu teknoloji içeren projelere ayırıyoruz” dedi. Turkcell Platinum Bosphorus Cup ile ilgili olarak Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek ise “Bu yıl bu organizasyonda Turkcell olarak teknolojik gücümüzü daha da belirgin bir şekilde ortaya koyduk. Dünyanın en hızlı 4.5G internet alt yapısı sayesinde, ünlü yelkencileri ağırlayacak yarışın yüz binlerce izleyiciye ulaşmasına ön ayak olacağız. Merakla beklenen ve artık uluslararası boyutta takip edilen Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 15. yılında Turkcell 4.5G teknolojisiyle yelken açacak” dedi.

Boğaz yelkenlere açılıyor

Taktik ve stratejilerin pek tutmadığı sürprizli bir yarış Boğaz etabı. İstanbul Boğaz'ı anlık değişen bölgesel akıntılara ve rüzgârlara ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple Boğaz’da yelken açmak normal şartlarda yasak ancak sadece yarış organizasyonlarında özel izinle yelkenlilerin seyrine açılıyor. Yelken yapmak için dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Boğaz, mücadeleyi artıran zorluklarıyla yelkenciler için daha da cazip bir parkura dönüşüyor. Bu yıl yine Dolmabahçe Sarayı, Anadolu Hisarı ve Rumeli Hisarı’nı birbirine bağlayan hat üzerinde yapılacak yarışı takip etmek isteyenler için en iyi seyir noktaları ise Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan, Tarabya Koyu.  

HIZ CANAVARI HYDROS BOĞAZ’DA

Yelken tutkunlarının, spor meraklılarının ve İstanbul aşıklarının heyecanla beklediği; yarışan teknelerin rengârenk yelkenleriyle İstanbul Boğazı’nı görsel bir şölene çevirdiği yarışların bu yıl rekortmen bir konuğu daha var. Hydros isimli trimaran yelkenli tam bir hız canavarı. Turkcell sponsorluğunda İstanbul’a demonte olarak getirilen 15 metrelik yelkenli 3 gün boyunca Kalamış Marina’da monte edildi. Turkcell’in 4.5G hızını temsil eden Hydros; 26-29 Mayıs’taki Turkcell Platinum Bosphorus Cup boyunca, hem Caddebostan’da hem de Boğaz’da gösteri seyirleri yapacak. Saatte 40 mil hıza ulaşan tekne, kanatlarıyla su üzerinden yükselerek adeta uçarak gidiyor.

5 KADIN MÜCADELE EDECEK 

Turkcell Platinum Bosphorus Cup yarışlarına, dünyanın pek çok ülkesinden deneyimli yelkenciler rağbet gösterirken; Türkiye’nin farklı şehirlerinden de ekipler katılıyor. Bu yıl yine yaklaşık 100 teknenin katılması bekleniyor. İstanbul dışında pek çok şehirden de kayıt olurken bu yıl ilk kez kayıt veren Piranha/Ladies ekibindeki 5 kadın yelkenci, Mustafa Öncü’nün dümenciliğinde yarışacak. 

EN TEKNOLOJİK YARIŞ 

Bu yılın teması “Boğaz’da Şölene #YelkenAç” olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, Tam Burada servisiyle Boğaz gibi dar bir alanda izleyiciler ilk defa harita üzerinden Boğaz yarışındaki teknelerin son konumlarını, yarış sürelerini anlık olarak akıllı telefonlarından takip edebilecekler. Yarışların tamamı geçen yıl olduğu gibi Platinum uygulaması üzerinden de takip edilebilirken, Platinum Twitter hesabından yarışla ilgili güncel bilgiler edinmek de mümkün olacak. Turkcell, ürün ve servisleriyle de hem izleyenlerin yarış takibini hem de yelkencilerin iletişimini daha hızlı ve daha eğlenceli hale getirecek.