Bodrum’a da gittik beraber…

ismail polat
ismailpolatt@gmail.com

Studio 34’ün yaz raporu Bodrum’la devam ediyor. Her yıl gündemin ilk sıralarına yerleşen “Bodrum mu Çeşme mi?” geyiği hâlâ geçerliliğini korusa da Bodrum, uluslararası yeni markalarıyla şimdilik birkaç adım önde. Şimdi Blue Marlin Bodrum, Nikki Beach Bodrum ve Interni Bodrum gibi ciddi yatırımların yanı sıra yerli markaların yazlık notlarına göz atalım. 

IBIZA RUHU MU, BODRUM KAFASI MI? 

İspanya’nın popüler adası İbiza’dan Bodrum’a uzanan Blue Marlin markası da farklı ülkelerde, her yıl yaptığı partilerle adından söz ettiriyor. En büyüğü Bodrum’a kısmet olmuş. İlk gün menüdeki fiyatlarla gündeme otursa da, sonrasında eğlencesiyle konuşulmaya başladı. Mutfakta yine İstanbul’dan tanıdığımız şef Deniz Ahmet Köse var. Yemekler oldukça iddialı ve leziz. Sunumlar da gayet başarılı. Ancak farklı farklı Dj’lerin setin başına geçtiği mekana, akşamüstü gitmekte fayda var. Yoksa Blue Marlin kafasını yaşamanız zorlaşır. Bir anda Bodrum ruh haliyle ortalıkta salınıp durursunuz ki, başlangıç için iyi olmayabilir. 

BODRUM’UN EN HAVALISI: NIKKI BEACH 

Dediğim gibi, bu yıl Bodrum’daki rekabet uluslarası tatlarda devam ediyor. Cuma günü gerçekleşen partiyle resmi olarak kapılarını açan dünyaca ünlü beach club zinciri Nikki Beach, Bodrum Torba’da en havalı halleriyle arz-ı endam ediyor. İtiraf edeyim, beklediğimden çok daha iyi bir yapıyla karşılaştım. Burada da yine beyaz ve mavinin en hafif halleri, Nikki Beach’in enerjisiyle harmanlanmış. 76 suit ve villadan oluşan Nikki Beach Bodrum’un en ateşli noktası tepeye konuşlanan havuzu bence. Mykonos tadındaki esintisi, havuzun seksiliğiyle buluşunca ortaya nefis bir manzara çıkıyor. Plajı aşırı rüzgardan dolayı nasıl olur bilmem ama havuzun akşamüstü partileriyle büyük ilgi göreceği kesin. Bu arada, unutmadan: Bir Nikki Beach geleneği olan White Party (Beyaz Parti) Miami, St. Tropez, Dubai ve Marakeş’le aynı anda 29 Temmuz Cuma günü Bodrum’da da olacak. Beyazlarınızı şimdiden hazırlayın. 

MUFLA’NIN ARTIK PLAJI DA VAR 

Bol sürprizli Mufla, geçen yıl Bodrum’un en çok konuşulan mekanıydı. Bu yıl da yıldızlarından pek bir şey eksilmiş değil. Yemekler aynı tatta, nefis. Manzara ise her defasında sizi kendine çekiyor. Mekânın başında bu yıl da Didem Özgen ve Ergun Yıldız var. Her zamanki gibi enerjileriyle neşe katıyorlar. Bu yıl ekibin, plaj sürprizi oldu: Mufla Plaj! Plaj çok tatlı ve samimi. Bir de taş fırını var ki, lahmacun yemeden dönmeyin. Bodrum’un en pahalı lahmacunu değil ama en lezzetlilerinden olduğu kesin. Ajandanıza not edin.   

TÜRKBÜKÜ VE GÜMÜŞLÜK’TE '81' MARKASI 

Daze Türkbükü, lokasyon olarak bölgenin en eskilerinden. No: 81 olarak nam salan ve eski Pop’a ev sahipliği yapan mekân şimdi genç kuşak temsilcisi Pamir Karakaya'yla farklı sularda yüzüyor. Bayram boyunca farklı Dj’lerin setin başına geçtiği Daze’e geç vakitlerde gittiğinizde eğlence garanti. Muhteşem manzarasıyla insanları ağırlayan mekânda, öncesinde nefis yemeklerden de tadabilirsiniz.  

CENNET KOYU’NDA İTALYAN ESİNTİSİ 
Cennet Koyu, Bodrum’un en iyilerindendir. Yemyeşil ağaçları ve masmavi perdesiyle her zaman içinizi açar. Şimdi bu koya Capri Adası’ndan Il Riccio şıklığı ve konforu geldi ki; kapısından içeri girdiğiniz anda rüya gibi bir tatilin içine ışınlanacaksınız. Mavi ve beyazın en tatlı halleri, yeşilin en koyusuyla taçlandırılınca, içinden hiç çıkmadan tüm tatili burada geçirebileceğiniz butik bir otele dönüşmüş. Capri Palace Hotel&Spa’dan yola çıkılarak hazırlanan Il Riccio Bodrum, yine aynı yetenekli İtalyan Mimar Fabrizia Firezza imzalı. Fayanslarından taşlarına kadar her şey İtalya’dan getirilmiş. Sadece 10 özel odası bulunan otelde yer bulamazsanız, muhteşem mekanı görmek için geçen yıl açılan ve hala büyük ilgi gören aynı adlı restoranı ya da plajında unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Bodrum’a giderseniz, yapılacaklar listenizde ilk sıraya yazın derim. 

MAÇAKIZI HER ZAMANKİ GİBİ
Bodrum'da yenilerle birlikte eski mekânların da rekabeti kızışıyor. Aramızda konuştuğumuz gibi Bodrum’da farklı farklı kafalar var. Nereye savrulursanız, oranın enerjisiyle kavruluyorsunuz. Maçakızı da onlardan biri. En bitik halinize bile gitseniz, akşamüstü partisiyle sizi yükseltmeyi başarıyor. Burası zaten Bodrum’un en eskilerinden. Lahmacun fiyatları hâla dillerde olsa, eğlencesinin hakkını vermek lazım.   

MYKONOS’DAN MİSAFİRİMİZ VAR 
Her yaz koşarak gittiğimiz Yunanistan’ın gözde adası Mykonos’un en popüler duraklarından olan Interni de bu yıl soluğu Bodrum’da alanlardan. Mekânın yemekleri oldukça iddialı. Manzarası da öyle. Yemeğin ardından uzayıp giden eğlencesi de Bodrum gecelerine renk katıyor. "Mykonos tadında bir tatil yapayım" diyenlerdenseniz listenize almakta fayda var. Gündüz yine aynı markayla hizmet veren plajını keşfedebilirsiniz. 

FENIX VE ZUMA İLE TAM OLMUŞ 
Yalıkavak Marina’da açılan Fenix ve Zuma, “iyi ki gelmiş” dedirtenlerden. Fenix’in nefis yemekleri ve ambiyansıyla mekân ilgi görüyor. Yemeğin ardından yükselen müzikle eğlence devam ediyor. Mekânın işletmecisi Elvan Karakimseli’nin de bu müthiş enerjide payı var. Bu arada, Zuma’da Sinan Aksoy var. Kendisine “yazın keşfi” diyorum. Yolunuz düşerse kendisiyle mutlaka tanışın.