Bir bileklik al bir çocuğun karnını doyur

Esra Zarakol
esra@esrazarakol.com

64 ülkede 204 mekânla dünyanın en ünlü markalarından biri olan Hard Rock Cafe International 1971 senesinde Londra’da açıldıktan tam 42 yıl sonra İstanbul’a gelmiş. İki yıldır Beyoğlu’nda faaliyetteymiş. 15-30 yaşlarım arasında gittiğim herhangi bir şehirde Hard Rock Café varsa mutlaka giderdim. Efsane rock sanatçılarının gitarlarının, şahsi ürünlerinin sergilendiği bu mekânlar aslında birer müze niteliği de taşıyor. Eric Clapton’a ait bir gitarla başlayan yolculukta bugün Hard Rock farklı ülkelerde açtığı mekânlarında sergilediği objelerle dünyanın en iyimüzik hatıratına sahip. 

IMAGINE BİLEKLİKLERİ

Marka aynı zamanda koleksiyon niteliği taşıyan moda ve müzik tasarım ürünleri, Hard Rock Live konser salonları ve ödüllü web sitesiyle tanınıyor. Ben de haliyle her gidişimde çeşit çeşit, üzerinde markanın logosu bulunan ürün satın alırdım. Geçtiğimiz gün sevgili kardeşim Şehnaz Aygül’ün davetiyle İstanbul Hard Rock Café’ye gittiğimde artık üzerinde logo olan herhangi bir şey giymek istemediğim için kılık kıyafetle değil, müzik ürünleri ve son derece anlamlı başka bir ürünle ilgilendim; tüm dünyada sınırlı sayıda üretilip satılan IMAGINE bileklilikleriye… Imagine bileklikleri nedir mi? Dünyanın dört bir yanında açlık sınırındaki çocuklar ve ailelerinin desteklenmesini amaçlayan “IMAGINE THERE IS NO HUNGER” projesine katkı yapmak için satılan özel tasarım bir bileklik. Hard Rock International, efsane müzisyen John Lennon’ın eşi Yoko Ono ve WhyHunger adlı bir kuruluşun bir araya gelerek düzenledikleri bu kampanya açlığın ortadan kalktığı bir dünyanın var olmasını hedefliyor. Kampanya adını Lennon’un en çok satan solo şarkılarından biri olan, ırk, din, dil ayrımı gözetmeksizin her insanın eşit olduğu, hırsın, açgözlülüğün, savaşların olmadığı bir dünyanın hayalini dile getirdiği IMAGINE’den alıyor. 

SİZDE DESTEK VERİN

Bugüne kadar 31 farklı ülkede 6,8 milyon dolar değerinde toplanan bağışlarla açlıkla mücadele eden çocuklara yardım edilmiş, 47.800 kişiye de sürdürülebilir tarım konusunda eğitim verilmiş. Tüm dünyada tarihi binalarda konumlandırıldığı üzere İstanbul’daki Hard Rock Café, Galatasaray’da 1896 yılında inşa edilmiş Sponeck binasında yer alıyor. Sizler de kafenin lezzetli yemeklerini tattıktan sonra bünyesindeki Rock Shop’tan bir bileklik alarak, hatta bileklikle çekilmiş fotoğraflarınızı  #ImagineNoHunger etiketiyle sosyal medyada paylaşarak kampanyaya destek verebilirsiniz. 

IMAGINE temalı ürünler www.hardrock.com adresinden de temin edilebilir.