Bir ada güncesi KINALIADA

İSMAİL POLAT
ismailpolatt@gmail.com

Studio ’34 bu hafta Kınalıada’da… Sabah erkenden gidin, mis gibi yasemin kokusunu içinize çekin, tarihi sokaklarında saatlerce yürüyün ve sonra lezzet duraklarında kendinizi şımartın. Ayrıca İstanbul’a uzaktan bakmanın keyfi de paha biçilemez. 

İKİNDİ VAKTİ UĞRAYIN  

Günün en güzel saatidir ikindi vakti. Güzel bir mekâna kurulup, gelip geçen insanları seyre dalarken içtiğiniz limonlu çay da yediğiniz kurabiye de unutulmaz olur. Kınalıada’nın en yenisi İki Kapı bunun için en ideal mekân. Mekân sahiplerinin 
nefis ev sahipliği, fırından yeni çıkmış tatlı tuzlu kurabiyelerle ada güncenize lezzet katacak. Yemekleri de gayet güzel ama siz yine de ikindi vaktinden şaşmayın. 

BİR KINALIADA KLASİĞİ 

Vapurdan iner inmez tam karşınızda Bahar Pastanesi var. Kınalıada’nın meşhur kahvaltı durağı. Nefis hamur işleri eşliğinde demlenmiş çayınızı yudumlarken, İstanbul’a uzaktan bakmak, iskeleye yanaşan vapurları seyretmek sabahın ilk saatlerinde yapılacak en güzel şey. Zaten adayı keşfetmek için ilk sağa mı sola mı rotayı kırayım derken, mis gibi çiçek kokuları eşliğinde yolunuzu bulacaksınız. Ayrılırken yanınıza birkaç tane poğaça almayı unutmayın. Yol boyu keyfinizi artırır. 

MİMOZA’DA LEZZET KEYFİ 

Kınalıada denince akla ilk gelen yerlerden biridir Mimoza Restoran. En keyifli zamanları akşamüstü saatleri. Güneşi en güzel haliyle batırırken, nefis mezeleri ve deniz ürünleriyle kendinizi şımartabilirsiniz. Kalabalık bir grupla gidip dilinize dolanan şarkılarla mest olmanız da yüksek ihtimal. Sona doğru nefis Türk kahvesi eşliğinde tarçınlı 
lokmaları tatmayı ise sakın unutmayın.

DONDURMANIN EN İYİSİ 
Sahil boyu yürürken sakın Dondurmacı Yunus’u es geçmeyin. Üç kuşaktır dondurmanın en doğal halini ada halkıyla buluşturan Hakan, dedesi ve babasından öğrendiği tüm mahareti tek bir külaha sığdırıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan meyveli dondurmaların talibi çok. Benim favorim kavun ve şeftali ama bulmuşken hepsinden tadın derim. 

TANIDIK LEZZET DURAĞI 
Cihangir’den bilen bilir. Jash, mezeleriyle oldukça ünlü bir yer. Kınalıada’daki mekân da şehirdeki kadar popüler. Hemen sahil şeridi üzerine kurulu mekâna adayı gezip dolaştıktan sonra uğrayabilir ya da nefsinize yenik düşüp erkenden 
mezelerin ve yemeklerin tadına bakabilirsiniz. En salaş haliyle konuklarını ağırlayan mekânda plaj keyfi yapanları izlemekse ayrı bir keyif.

EĞLENCENİN ADRESİ 
Ada turunuzu tamamladıktan sonra ya da direkt eğlenmek için Teos Beach Club’a gidebilirsiniz. Ulaşması biraz zahmetli olsa da gittiğinize değecek. Akşamüstü hareketlenen mekanda müzik eşliğinde adanın en eğlenceli halleri sizi bekliyor. Ne zaman çıkacağınıza ya da hangi vapura yetişeceğinize karar vermek ise size kalmış.