Biletix’in yeni uygulaması ‘Seyretix’le etkinlikler evinize geliyor

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Biletleri tükendi diye ya da başka bir şehirde olduğunuz için kaçırdığınız konserlere üzülmeyin. Biletix’in uygulaması Seyretix’le etkinlikleri evinizde internet üzerinden izlemeniz mümkün olacak. Gelin ayrıntıları Biletix’in Genel Müdürü Kemal Erdine’den dinleyelim.

On binlerce etkinlik için milyonlarca bilet satışı yapıyoruz. Tüm Biletix geneline baktığımızda satış noktalarımız, çağrı merkezimiz, internet sitemiz de çalışan, etkinliğin açılmasından biletlerin satışa çıkmasına, basım, dağıtım ve sonrasında gelen müşteri hizmetlerini veren 250’ye yakın çalışanımız var. Bunun organizasyon tarafını da düşündüğümüzde sayı iki katına çıkıyor. İşini severek yapan, aile olarak çalışan bir ekibiz başarımızın sırları arasında bu faktöründe büyük etkisi var. 

EN ÇOK KADINLAR ALIYOR

Biletix’te çocuk ve aile etkinlikleri, müzik, film festivalleri, klasik müzik konserleri, eğitim ve workshoplar gibi binlerce farklı etkinliğin biletleri satılıyor. Dolayısıyla kitlemiz 7’den 70’e geniş bir yelpazeye uzanıyor.  Bilet satın alanların çoğunluğu kadınlar ve 25–50 yaş arası çalışan kitle. Ayrıca gençlik festivallerinin İstanbul dışına dağılmasıyla Biletix’in kitlesi de çeşitlilik kazandı diyebilirim. 2017 yılında en çok tiyatro ve sahne sanatları yükselen bir grafik çizdi. Müzik dünyasına baktığımızda ise rock, rap ve pop performansları dikkat çekti. Biletix Yılın Bileti ödüllerinde seyircilerin en beğendikleri etkinlikler Tarkan, Sıla ve Iggy Azalea konserleri, Zeytinli Rock Festivali ile 39 Basamak tiyatro oyunu oldu. 2017 yılını tiyatro ve müzikle geçirdik. Bu sene hem düzenlenecek etkinlikler ve organizasyonların sayısında hem de etkinliklere katılımda artış bekliyoruz. Dünyaca ünlü isimlerin Türkiye’ye gelmeye devam etmelerini temenni ediyoruz. Yakın zaman için örnek verebileceğim isimler arasında Nick Cave ve grubu Bad Seeds var. Uzun yıllar sonra yeniden İstanbul Caz Festivali’nde sahnede olacak. 

BİLET KALMADI DERDİNE SON!

Bugüne kadar tüketicimizi pek çok kolaylıkla tanıştıran bir şirket olduk. Akıllı telefonlar için ilk e-ticaret uygulamalarından biri bizimdi. Şimdi 3. nesiliyle beraberiz. İlk elektronik bilet, ilk evde bas bilet, ilk taksitle bilet satışı, Hot Tickets Radyo, sadece çocuklara özel bir mikro site ve benzeri çok şey yaptık. Bu sene de arka arkaya pek çok yenilik geliyor. Yapı Kredi Bankası ile beraber QR kodla ödeme hizmeti başladı. Artık etkinlikleri kaçırdığınız için üzülmek de geçmişte kalacak. Bileti tükendiği için veya başka bir şehirde olduğundan gidemediğiniz etkinlikleri evinizde internet üzerinden izlemeniz mümkün olacak. Seyretix deneme yayınlarına başladı bile. Dileyen organizatörlerimizin etkinlik tanıtımı, biletleme, tüketici iletişimi, giriş kontrol ve raporlama ihtiyaçlarını kendilerinin gerçekleştirebilecekleri “self ticketing” denilen bir alt yapı üzerinde çalışıyoruz. Elbette sosyal sorumluluğumuzu da göz ardı etmiyoruz. Çok yakında “askıda ne var” sitesinde üniversiteli gençler için askıda bolca bilet olacak. İlk 100 bilet, Biletix’ten hediye.