Beyaz camın renkli çiftleri

Hande Sönmez
hande.sonmez@gmail.com

Mavi Ay

Bruce Willis- Cybill Shepherd(David-Maddie)

Bu tatlı dedektifler 1980’lerdeki televizyon izleyicisinin ekranda kimyayı keşfetmesini sağladı. Maddie ve David’in en az dizi kadar efsane aşkları televizyon tarihine damgasını vuran ilk aşklardan diyebiliriz.

Ally Mc Beal 

Calista Flockhart-Robert Downey Jr.-(Ally- Larry)

Ally ve Larry… İsimleri bile uyumlu. Aslında esas kızımın hikâyesi unutamadığı lise aşkı Billy’le şekilleniyordu ama Robert Downey Jr. Yani Larry diziye dâhil olur olmaz hem bizim hem de Ally’nin gönlünü çaldı. Ally’ye doğum gününde Sting’le birlikte “Every Breath You Take”i söylemişliği var bu adamın. Daha ne olsun?

Lost 

Matthew Fox-Evangeline Lilly-(Jack-Kate)

Efsane dizi Lost, gizemli olayları kadar barındırdığı aşk üçgenleriyle de adından bahsettirdi. Skate’ciler ve Jate’ciler ekrandaki âşıklar için forumlarda savaş verdi. Böylesine bir hayran kitlesi yaratan en büyük âşıklar Jack ve Kate’i yani Matthew Fox ve Evangeline Lilly’yi de anmazsak olmaz…

Gossip Girl

Leighton Meester-Ed Westwick - (Blair-Chuck)

New York’un en entrikalı gençlik dizisi Gossip Girl, seyirciyi ekrandan kimyaları taşan Blair ve Chuck çiftiyle tanıştırdı. Leighton Meester ve Ed Westwick’in arasındaki uyum onları zaman içinde dizinin esas kızı ve oğlanı yaptı. Chair aşkı, bugünde diziyle ilgili ilk akla gelen şey…

Friends

Jennifer Aniston-David Schwimmer-(Rachel-Ross) 

Friends, televizyon tarihinin belki de en çok konuşulan ve en sevilen dizisi. Dizideki en efsane aşk ise Rachel ve Ross’un aşkıydı. Onlarınki tam bir "kavuşamazsan aşk olur, kavuşur da ayrılırsan daha büyük aşk olur" durumu. 10 sezon boyunca ilişkilerinde iki ileri bir geri giden ama sonunda hep yan yana duran bu çiftin finaldeki şahane sahnesini kim unutabilir?

Evimiz Hollywood’da Shannon Doherty-Luke Perry

(Branda-Dylan)

Gençlik dizisi nedir biz-en azından ben- Evimiz Hollywood’da ile öğrendik. Evimize konuk olan 8 gencin her birini çok sevdik. Kuşkusuz herkesin favori çifti başkadır ama Dylan-Brenda aşkının ekrandaki gücünü inkâr edene de pek rastlanmaz. Dizinin takipçileri Shannon diziden ayrıldıktan sonra dönmesi için kampanya bile başlattılar.

Dawson’s Creek

Joshua Jackson-Katie Holmes - (Pacey-Joey)

Peki sen P/J’er mısın D/J’er mı sorusunu sorduran Dawson’s Creek, izlemesi pek keyifli enfes bir aşk üçgenini 5 sezon dinamizminden hiçbir şey kaybettirmeden sundu. İtiraf edeyim kişisel tercihim Dawson-Joey çiftinin bir yastıkta kocamasıydı ama seyircinin bayıldığı aşk Joshua Jackson ve Katie Holmes’un canlandırdığı Pacey-Joey karakterlerinin aşkıydı. Dip not: Kısa süreliğine de olsa bu aşkın da gerçek hayata taşınmışlığı var.


Hayat Ağacı

Kelly Rutherford-Robert Torti-(Sam-Kyle)

Gossip Girl’de anne rolünde gördüğümüzde yılların nasıl geçtiğine inanamadığımız ve çığlıklar attığımız Kelly Rutherford, nam-ı diğer Hayat Ağacı’nın Sam’i seher vakti bir dedektife vuruldu. Bir nesil Sam-Kyle aşkıyla 

büyüdü ve çiftin aşkı dizinin reytinglerine de olumlu yansıdı.