Ben de ekranı çok özledim

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Güzel oyuncu Merve Sevi, bu kez bir klasik olan ‘Fareler ve insanlar’ adlı tiyatro oyunuyla karşımızda. Uzun zamandır televizyonlarda göremediğimiz güzel oyuncuyu tiyatroda ziyaret ettik hem oyununu hem TV projelerini konuştuk.

Fareler ve İnsanlar adlı oyunuzdan bahseder misiniz? 

Bu oyun bir Amerikan klasiği, bu sebeple önemli bir proje. Teklif geldiğinde çok heyecanlanmış ve tereddüt etmiştim ama şimdi  iyi ki bu oyunun içinde yer aldım diyorum.

Cindy nasıl biri?

Cindy, oyundaki tek kadın karakter, aslında oyuncu olmak istemiş ama olamamış. Tam bir lolita, çiftliğin sahibi Curley’le zorla evlenmiş. Yalnız ve mutsuz bir kadın. 

Cindy’e benzer yönleriniz var mı? 

Aslında  ilk başta rolün kısır olduğunu düşündüm ve ben değil bir başkası oynayabilir bu rolü dedim. Bazen hızlı karar verebiliyorum, bu sebeple içime sindirmek için kendime zaman verdim. Sonrasında rolün ayrıcalıklı ve zengin olduğunu fark ettim. Her şeyden öte kendimi Cindy olarak hissettim (gülüyor), role gerçekten katkım olduğunu düşünüyorum. 

Oyuna seyircinin ilgisi büyük, siz neler hissediyorsunuz? 

Oyun çok beğenildi, şu an kapalı gişe oynuyor. Bu durumdan çok memnunuz. Seyirci klasik bir oyun izliyor ve bu sebeple beklentileri yüksek. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Seyirciyle kurduğumuz duygusal bağ çok kuvvetli. 

TV ekranlarında ne zaman göreceğiz sizi?

Ben de ekranları özledim. Ekranın o temposu beni kendine doğru çekiyor. İnanıyorum ki bu sene çok güzel bir projeyle sevenlerimle buluşacağım. “Sizi ekranda görmek istiyoruz’’ diye çok mesaj alıyorum ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tiyatro mu, ekran mı?

Oyuncu olarak emek verdiğim her alan benim için çok kıymetli. Tiyatroda seyirciyle iç içe olmak ve anlık tepkileri almak heyecan verici. Sahnede gönülden olmak, prova sürecinde oyun programıyla ve her ne detay varsa kalp bağı kurmak gerektiriyor. Kısaca tiyatro ‘’Ben’’ gibi… Ekranlara gelince, herkes de oyuncu olmak, televizyon ekranın da görünme sevdası var. Sektöre başladığım yıllarda her şey daha düzgündü. Daha ilkeli ve zordu. Şimdi maalesef her şey popüler kültüre bağlı…

Sektöre küskün müsünüz?

Değerimin farkındayım, sektöre asla bir küskünlüğüm yok. Okuduğum mesleği en iyi şekilde yapabilmek ve de emeğimin karşılığını alabilmek istiyorum.  Acelem yok, önceliğim  severek çalışmak.

Şu an ki durum  nasıl sizce? 

Şu an sektör var mı ondan bile emin değilim.Olursa olur, olmazsa olmaz değil, olacaksa iyisi olmalı. Birçok oyuncu arkadaşımın  kariyeri mahvoluyor. İyi ki doğru zamanda Merve Sevi olmuşum, yeni başlasaydım asla muvaffak olamazdım.