Belki umuda yazılmış bir mektup

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Gripin, Nasılım Biliyor Musun? adlı albümünü yaklaşık 1 ay önce müzikseverlerle buluşturdu. Yeni albüm heyecanını yaşayan grup; “‘Nasılım Biliyor musun?’ hayatımızda, etrafımızda, dünyada ve memleketimizde olanların toplandığı bir şarkı. Belki sevilen, özlenen ya da kaybedilen birine, belki umuda, belki başka bir duyguya hatta belki hepsine yazılmış bir mektup” diyor…

Yeni albümünüz hayırlı olsun. Nasıl hissediyorsunuz? 

Çok teşekkür ederiz, heyecanlıyız. Yeni albümümüz çıkalı neredeyse 1 ay olacak ama heyecanımız devam ediyor zira bu duyguyu unutmuşuz. İyi başladık ve keyfimiz yerinde. Artık nasılız biliyorsunuz.

“Nasılım biliyor musun?” parçanız hit olmaya aday mı? Ne düşünüyorsunuz?

İyi başladık. Hatta birçok şarkımızdan daha hızlı yükseldi. Elbette satış ve izlenme sayılarını şirketimiz Avrupa Müzik ile beraber değerlendiriyoruz. Ama sorunuzun cevabını verecek olan, bunu değerlendirecek olan dinleyicilerimizdir. Batman konserinde hep beraber söylediler. Bu ay konserlere başladığımızda devamını göreceğiz. Sorunuzun cevabını konserlerde şarkıyı çalarken alacağız. Ama albümümüzün tüm şarkılarına inanıyoruz. Elimizden geleni yaptık.

“Nasılım biliyor musun? Kafam karışık kaçırmışım hayatı meçhule yolculuğum” diyorsunuz… Şarkıyı yazarken nasıl bir kurgu yaptınız?

Öncelikle şarkılarında yaşadıklarını, etrafında olanları, gözlemlediklerini süsleyerek aktaran bir grubuz. ‘Nasılım Biliyor musun?’ da yine hayatımızda, etrafımızda, dünyada, memleketimizde olanların toplandığı bir şarkı, bir mektup. Belki sevilen, özlenen ya da kaybedilen birine, belki umuda, belki başka bir duyguya, belki zamana hatta belki hepsine yazılmış bir mektup. Albümün içinde 3-4 tane ‘kendine dönüş, kendini sorgulama’ şarkısı var. ‘Nasılım Biliyor musun?’ da onlardan biri.

Genel olarak albümde anlatmak istediğiniz neydi?

Kendi derinine inip sorgulama, ve insan ilişkileriyle alakalı...

Albümde Gripin grubu olarak herkesin bir favori parçası vardır... 

Birol: Elini Korkak Alıştırma

İlker: Hiç Utanmadan

Murat: Sor Bana Sor

Arda: Acemisiyim Mutluluğun

KLİP İÇİMİZE SİNDİ

Klip çekiminiz nasıl geçti?

İlk kez bu kadar kalabalık bir setimiz oldu. Yönetmenimiz Burak Sesli’ye bir kez daha teşekkür ediyoruz. Zor oldu ama 1 günde bitirebilmek başarıydı. Çok beğendiğimiz kliplerimiz arasına girdi. Bugüne kadar 20’den fazla klip çektik ve içinde içimize sinmeyenler de var. Ama ‘Nasılım Biliyor musun?’ içimize sindi.

Klipiniz de Zeynep Beşerler’in rol alması nasıl bir avantaj sağladı?  

Zeynep’e klibe kattığı duygu için bir kez daha teşekkür edelim aracılığınızla. İşimizi kolaylaştıran şey tanışıklığımız oldu. Hem rahat çalıştık hem de oyunculuğuyla klipimize çok şey kattı.

Müziğinizin insanlar üzerinde nasıl bir etkisi var? 

Geri dönüşlerden anladığımız kadarıyla onların hayatlarına, yaşadıklarına eşlik ediyoruz. Bir anlamda her birimizin hayatı uzun metrajlı filmler gibi. Biz de bu filmlerin müziklerinde yer almaya çalışıyoruz. Bazen hüzünlü, bazen efkârlı, bazen neşeli anlarında onlarla oluyoruz. Bizim hayatımızda da böyle. Sevdiğimiz ve yaşadıklarımızla örtüştürdüğümüz şarkılar yol arkadaşı oluyorlar. 

GRUP MÜZİĞİ YAPMAK ZOR

Grupların sağlam kalmadığı bir dönemdeyiz. Siz bağınızı nasıl kuvvetli tutuyorsunuz?

Grup müziği yapmak zor, ekonomik olarak zor, diğer taraftan uzun yıllar insan ilişkilerini sağlam tutmak daha zor. Bir birbirimize karşı samimi, açık olmaya çalışıyoruz. Söz hakkında da maddi konularda da eşitiz. Elbette aynı fikirde olmadığımız konular, tartıştığımız zamanlar oluyor. Ama böyle zamanlarda 4 kişi olmanın avantajını kullanıyoruz.  

Grup olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Dezavantajı maddi kısmı olabilir ama bu bizim için önem teşkil etmiyor. Diğer dezavantajları yaşamıyoruz. Ama 4 kişi üretmek büyük avantaj. Burada üretim kısmında Haluk Kurosman’ı da sayalım tabii.

Bu şarkıları yapan adamlar aynı zamanda romantik adamlar mı?

Geçtiğimiz hafta bir röportajda evlilik tekliflerimizi irdelediler. Sanırım romantik adamlarız. Ama günün 24 saati yaptığımız şarkıların duygularına benzer hallerde yaşamıyoruz tabii. Aslında o duyguları hissettiğimizde üretebiliyoruz. Onun dışında neşeli insanlar sayılırız.

Bir aradayken müzik dışında neler yaparsınız, ne konuşursunuz?

Çoğunlukla müzik konuşuruz. Turne yollarında müzik yapmıyorsak Fifa oynamak büyük hobimiz.