Bayramdan geriye kalan: Züleyhaca Türküler

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Bu yıl hem Ramazan hem de Bayram’da ekranlar iyi bir sınav vermedi. Çoğu bir vazifenin zorunlu ifasıymış gibi ekrana gelen iftar ve sahur programlarının bir kısmı bu ayı bir ilmihal ayı olarak yansıttılar. Hele niyetlere dönük, yenilenme ve arınmaya dönük pek çok meselemiz hallolmuş gibi bazılarının mecazdan ve teşbihten habersizce içtihada kalkmalarını meselenin ehline havale ediyorum. Tam da sönük geçen Ramazan ekranları Bayram’da da bizi bir ekran zulmüne mahkum edeceğini düşündüğüm bir anda yine Özlem (Karahan), benim durumumda olanların imdadına yetişti. Kendisi ile alakalı daha önce de yazdım. Kültür sanat programı yapmak sadece bu kategorideki haberleri aktarmak ya da yorumlamak değil aynı zamanda bu tarz gelişmelerin içine girecek birikime sahip olmakla birlikte izleyiciyi de buna dahil edebilecek yeteneğe de sahip olmak çok önemli diye düşünüyorum. Bunların hepsi sevgili Özlem’de var. Her programı benim için entelektüel zeminde bir keşif yolculuğu oldu adeta. 7 Temmuz’da Bayram Sohbetleri’ne konuk ettiği, Züleyha Ortak, programın bitiminden sonra zaten sevdiğim bir müzik türünün ikliminde bana sabahı ettirdi. Hemen hemen bütün türkülerini o gece dinledim diyebilirim. Özlem Karahan’a Züleyha Ortak’a ve 24 TV’ye yürekten teşekkürler. Bir aylık boşluğu bir gecede doldurdunuz. 

BAĞDAT’A GİRMEYEYDİ İYİYDİ

Efendim TV8’in magazin Extra programında Sibel Can’ın konserlerinde Ayla Çelik’in Bağdat şarkısını repertuarına aldığı haberinin ardından bir programında söylediği, bu şarkının bir kısmını dinledikten sonra ilk kurduğum cümle “Bağdat’a girmeyeydi iyiydi…” oldu. 

OLMUYOR EMEL

Kimi erkekler kadının güzelliğine ters orantıda, safçasından hoşlanırlar. Beğeni meselesi bunu yargılamak bize düşmez. Ancak Show TV’deki Çarkıfelek programında ekranda yukarıda bahsini ettiğim duygulara cevap verme adına estetik bir değer olarak yer verilen Emel’in yapmacık tutumu ekranda güzelliğine de gölge düşürüyor.  
      
MUHTESEM İSABET 
Efendim son birkaç haftadır kulislerde dolaşan “Muhteşem Yüzyıl: Kösem ”in hem kanal hem de başrol oyuncu değişikliğine gidip yeni başrol oyuncu olarak Nurgül Yeşilçay’ı getireceği iddiaları Yeşilçay’a bakan yönü ile beni mutlu etti. Hele durum bir netleşsin nedenini bir başka yazımda açıklarım.