Başrolde müziğin olduğu filmler

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

Ryan Gosling ve Emma Stone’u buluşturan La La Land’in vizyona girmesiyle müzik ziyafeti yaşayan sinefiller için başrollerinde müziğin ve aşkın olduğu filmleri listeledik. Bu bir nevi La La Land’i sevdiyseniz bu filmlere de bir göz atın listesidir. Birebir aynı kulvarda sayılmasalar da sonuçta müzik hepimiz için.

Once  (2007)

Gerçek bir müzik aşığı olan İrlandalı yönetmen John Carney’nin en çok ses getiren filmlerinden Once (2007), belki de beyazperdede izlediğimiz en naif aşk hikâyesini muhteşem müzikler ve Dublin’e âşık eden görüntüler eşliğinde anlatıyordu. Glen Hansard ve Marketa Irglova’nın beraber söylediği “When Your Mind’s Made Up”, ‘Falling Slowly’ ve Marketa Irglova’nın seslendirdiği ‘If You Want Me’ müzikseverlerin aklına kazındı ve looplanarak dinlenilmeye devam ediliyor.

Moulin Rouge (2001)

Listede müzikallerden de filmler olacaktı elbette. Baz Luhrman’ın en iyi filmlerinden biri olarak adledilen Moulin Rouge (2001), neredeyse farklı yelpazedeki şarkılarıyla, Ewan McGregor ve Nicole Kidman’ı buluşturmasıyla ve rengârenk dünyasıyla mutlaka izlenmesi gereken müzikallerden.

Begin Again (2013)

Begin Again’de Mark Ruffalo ve Keira Knightley’nin yanı sıra Maroon 5’ın sevilen solisti Adam Levine da yer alıyordu. Bu film de müziğin New York sokaktaki dansını gözler önüne seriyordu. Knightley ve Ruffalo’nun şehri iki kulaklıkla arşınladığı sahne unutulmaz sahneler arasında yerini aldı bile.

August Rush (2007)

Müziğin mucizesiyle doğmuş olan Evan’ın yine müziğin gücüyle ailesini bulmasını konu alan August Rush’ta da döneminin en başarılı çocuk oyuncularından (Finding Neverland’den de hatırlayacağınız) Freddie Highmore yer alıyordu.

Chicago (2002)

Listenin bir diğer müzikali… Rob Marshall’ın yönettiği Chicago, Renee Zellweger, Cathrene Zeta-Jones ve Richard Gere’li kadrosuyla bizi 1920’lerin Şikago’suna götürüyordu. Zeta-Jones’un All That Jazz performasını kim kolaylıkla unutabilir ki?

Ray (2004)

Ünlü müzisyen Ray Charles’ın hayatını anlatan ve Jamie Foxx’a en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazandıran Ray de kulaklarımızın pasını önemli ölçüde alan filmlerdendi. Sanatçının ‘Hit The Road Jack’, ‘I’ve Got a Woman’ ve nice eserlerini dinlediğimiz film iyi bir biyografi filmi aynı zamanda. 

Copying Beethoven (2006)

Başarılı aktör Ed Harris’in Beethoven’a hayat verdiği filmde, sanatçının meşhur eseri Dokuzuncu Senfoni’yi ilk 

defa icra edeceği dönem anlatılmaktadır. Ona yardımcı olmak üzere asistanlığını üstlenen Anna Holtz’la geçirdikleri süreç de keyifle izlenebilir.

Bonus: Bir Belgesel The Beatles: 8 Days A Week (2016)

Beatles’in müzik kariyerine odaklanan bu belgeselde, grubun 1963-1966 yılları arasında çıktığı turneler, yaptıkları röportajlar ve dünyayı şekillendiren müziklerini oluşturma süreçlerine yer veriliyor. İlham alınası öyküleriyle sizi bambaşka diyarlara götürecek bu belgeseli mutlaka izleyin.