Bari gözler çiçek açsın

ONUR AKBAŞ

onurakbastde@gmail.com 

Kurgusal bağlamda iyi metin yazabilmek edebi anlamda bir manada güzel yalan söyleyebilmek olduğundan mıdır bilmem hiçbir zaman iyi bir öykücü ya da şair olamadım olacağımı da sanmam. Bu yüzden deneme diyemem ama en azından nesirlerim duygularım paralelinde hep şiirimsi metinler olmakıtan öte geçmedi. Yaza dair duyuşlarımı geçtiğimiz hafta yazmıştım. Tekrar edecek değilim hem de gül yüzlü yavruların kaderinin ama terör ama tacizci ama sapık ama tüccarları hükmünde olan ya da o kadercikler pervasızca bu gulyabani ellerine bırakılan böyle ağır bir gündemde çiçekten böcekten bahsetmeyi vicdanım kaldırmıyor. Sevgili gülden Mutlu’nun son klibi de “Sana kalsın o ucuz masal da /Gündüz anlat, gece ağla” sözlerine rağmen beyaz zambaklar açan haliyle, hislerinizi bilmem ama hislerimi resmetmiş. Emeğine sağlık. 

YERİNDE BİR MESAJ 

Ortaya koyduğu itibariyle değil de yaşamı itibariyle örnek olan sanatçıların/ünlülerin kıymetini bilmek gerek diye düşünüyorum. “Kalk Gidelim Oyuncuları” gibi mesela… Kalk Gidelim’in genç oyuncuları Sena Çakır, Alper Saylık ve Alican Okumuş TRT Haber bünyesinde hazırlanan Yeşil Adım projesine yüksek enerjileri ile destek verdiler. “Az al israf etme” bölümüne konuk olan gençler yiyebileceğiniz kadar yemek alın israf etmeyin dediler. Doğa için gelecek için yeşil bir adım at az al israf etme mottosuyla sosyal sorumluluk projesinde yer aldılar ve bütün gençlere örnek oldular.

TRT’DE DÖNEM DİZİLERİ

Şu sıralar Hilmi Ziya Ülken’in hacimli çalışması “Türkiye’de Çağdaş Düşünce Tarihi”ni okuyorum. Bu eseri okurken TRT’de bazı dönem dizilerinde sırf senaristin fikrine ters diye bazı düşünürlerin tenkitten öte tezyif edilmesi beni üzüyor.

ÇALAR SAAT YANLIŞ ÇALARSA

Efendim, FOX TV’de ekrana gelen “Çalar Saat” programının 02.08.2018 tarihli bölümünde alt yazıda “Göksel’in yorumuyla” diye dakikalarca verilen klipi dinlerken (Sonradan düzeltme yapıldı ama) sesin süper star Ajda Pekkan’a ait olduğunu anlamak saniyeler bile almadı.