Balık burcunda Yeniay

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

17 Mart’ta Balık burcunun 26 derecesinde bir yeniay var. Yeniaya kavuşum yapan Chiron bu yeniaya ismini de veriyor. Chiron diğer bir adıyla “yaralı şifacı” bu yeniaya vurgu yaparak yaralarımızın ortaya çıkmasına ve aynı şekilde şifalanmamıza da olanak sağlıyor. Yeni ay yöneticisi Jüpiter retroda ve yeniaya olumlu bir açı kuruyor. Anın yükseleni ise Aslan burcu. Yükselen noktasındaki Worstenemy sabit yıldızı şanssız bir nitelikte üstelik kötü ve tehlikeli düşmanla ilişkilendirilen bir enerjide. Bu süreçte; ailemiz ev ve yuvadaki konular aile büyüklerimizin eş ve ortaklarımızın resmi kurumlardaki işleri boşanma mal paylaşımı nafaka miras vergi kredi gibi alanları borçlar sağlık sorunları burs ve prim gibi ödemelerle ilgili konular gündemimizi oluşturabilir. Bir taraftan bize acı veren özellikle ailemizle, köklerimizle evimizle ilgili olan sorunlar sıkıntılar büyük bir adanmışlık ve teslimiyetçilikle birlikte şifalanıp çözülürken, diğer taraftan gündemimizi oluşturan konularda karşı tarafın çirkin hesaplarıyla mücadele edebiliriz.  Ve belki de bizde torbadaki diğer yüzümüzü ortaya çıkartabiliriz. 

KARİYERDE SES GETİRECEK DÖNÜŞÜMLER

Yeniay 8. evde doğuyor. Bu durumda ruhsal anlamda bir sürü şeyi öğrenip inançlarımızı büyütürken aynı zamanda ruhsal krizlerin de üstesinden gelmeyi öğreneceğiz. Bu dönem iş, meslek ve kariyer yaşamımızdaki sorunların çözümünün biraz daha zaman alacağını öncelikle sorunların kaynağının daha derinde ve içerde olduğunu anlayacağız. Bazılarımız ev ve ailedeki sorunları çözerken iş ya da meslek yaşamındaki sorunları biraz ihmal etmek durumunda kalabilir. Yeni ay yöneticisi Jüpiter’in Pallas ile zorlayıcı açısı bu sorunların çözümünün yavaş ama kökten olacağı yönünde. Öte yandan Plüto ve Pallas’ın olumlu açısı işimizde mesleğimizde ya da kariyer yaşamımızda ses getirecek büyük dönüşümler neticesinde buradaki sıkıntıların aşılabileceğinin göstergesi. Yani aynı şeyi yaparak aynı fikri savunarak sabitlikte inat ederek bu sorunların çözülmeyeceği anlatıyor. Korkmayın değişimden dönüşümden sizi sorunlardan büyük dönüşümler kurtaracak diyor. 

İSTEMEDİĞİMİZ KARARLAR ALABİLİRİZ

Mars ise bu yeniayda Uranüs’ten aldığı destek ve güvenle yeniaya zorlayıcı bir açı yapıyor. Bu durumda; dışardan gelecek ani ve beklenmeyen tepkilerle hızla karar alarak eylem yapabiliriz üstelik de buna çok güvenebiliriz ancak Mars’ın 29 derecedeki Yay burcundaki bu duruşu pek güvenilmeyecek noktada. Yani yeniay sürecinde sanki bizi bir şeyleri yapmaya zorlayan hatta karar aldıran bir güç olacak ve biz bu noktada zorlanacağız gibi. İstemediğimiz şeyleri yapabilir istemediğimiz kararlar alabiliriz. Ya da isteyerek güvenle yapar sonrasında pişman olabiliriz. Merkür ve Venüs Koç burcunda kavuşumda ve Ay Düğümleri ile olumlu bağlantıda olacaklar. Kadersel tanışmalar kadersel mesajlar ve kişilerle yollarımız kesişebilir. Onlardan destek alabiliriz. Kendimizi düşünmemiz hatta biraz da ne istediğimizi bilerek ifade edeceğimiz bu süreç; rekabetçi konuşmalar artabilir. Bazılarımız için tanınma ve ün gelirken, bazılarımız yurt dışı alanlarında hızlı bir döneme girebilir. Ortaya atacağınız yeni fikirler yeni kazançları da getirebilir. Hukuksal süreçler için özellikle kadınların daha güçlü ve rekabete hazır olacakları bir dönem olabilir. Haklarını sonuna kadar savunabilirler. Eğitim alanında da yenilikler olacaktır. İnternet, satış, pazarlama, medya, basın ve reklam faaliyetlerinde yine yeni yaklaşımlar denenmemiş projeler ortaya çıkabilir. Her birimiz için yaşamı daha iyi algılayacağımız bir dönem olabilir.

EMPATİ YETENEĞİMİZ ARTACAK

İlginç ama bir o kadar derinliği olan bir yeniay sürecinde olacağız. Aşırı merhamet göstereceğimiz durumlar olacaktır. Empati yeteneğimiz artacaktır. Başkalarına yardım etmek bizim için önemli olabilir. Duygusal kaoslar artabilir. Önceliğimiz ailemizdeki evimizdeki konuların maddi manevi çözülmesi şifalanması. Bu noktada temas edecek kişiler bizi kendi menfaatleri doğrultusunda yanıltabilir kandırabilir. Söz konusu parasal konular ve hak edişlerde bazı kişiler çirkinleşebilir. Hak arayışlarımız artacağından aynı oranda mücadele de edebiliriz. Tüm yaraların sarılacağı hastaların deva bulacağı kırılan kalplerin onarılacağı bu yeniayda tüm bunların şifalanması ve tamiri için önce yaranın açılması gerekir. O zaman bu yeniayın mottosu “Sızı yarayı hatırlatır. Ve yarayı iyileştiren sebebidir” olsun…