1-Enginar
Yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini hızlandırır ve hazımsızlığı önler. Enginar yaprağının kolesterol düşürücü etkisi vardır. Karaciğerden toksinlerin atımını sağlar.
2-Kuşkonmaz
A, B ve C vitaminlerinden zengin bir içeriğe sahiptir. Kalsiyum, magnezyum ve demir içerir. İçeriğindeki folik asit sayesinde kardiyovasküler sistemin korunmasına yardımcıdır.
3-Taze Bakla
Böbrek fonksiyonlarını düzenleyerek verimli çalışmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Lutein içeriğiyle göz sağlığını korur.
4-Taze sarımsak
Kireçlenmeye karşı faydalıdır. Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kalp sağlığını korur. Kilo vermeye yardımcıdır. Vücutta bulunan iltihaplanmaya ve enfeksiyonlara iyi gelir. Zehirlenmelere karşı faydalıdır. Saç dökülmesini engeller
5-Taze soğan
Soğanda bulunan adenozin, pıhtı oluşumunu önleyerek kalp krizi riskini azaltır. Araştırmalar ayrıca soğanın HDL seviyesini arttırır. Yüksek kan basıncını da önlemeye yardımcı olur.
6-Biberiye
İştah kesici ve kilo verdirici etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde çok güçlü bir bitkidir. Hafızayı güçlendirir. Alerji ve enfeksiyonu önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
7-Can Erik
Lif açısından zengin olduğundan, sindirimin düzenlenmesini sağlar. Antioksidan kapasitesiyle hücre hasarını önler. C vitaminiyle bağ dokularının yapısını düzenler.
8-Çilek
Günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Hastalıklara karşı direnci arttırır. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcıdır. Manganez içeriğinden dolayı kemik sağlığını korur.
9-Çağla
Kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Safra taşı oluşumunu azaltır. Vücutta iltihaplanmayı azaltır. Kalp ve damar sağlığını korur. İçeriğindeki potasyum ile tansiyonu düzenler. Glisemik indeksi düşüktür.
10-Limon
Yüksek tansiyon, obezite, diş problemleri, ateş, kabızlık, hazımsızlık, boğaz enfeksiyonlarının önlenmesinde faydalıdır. Bunun dışında saç ve cilt bakımında da limon önemli bir besindir.