Bağımlılıklarımı geride bırakıyorum

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

11 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Dolunay sayesinde yeniliklere yelken açacağız. Üstelik bu Dolunay, maddi manevi her türlü bağımlılıktan korkmadan vazgeçmeyi ve bırakmayı öğretecek.

ŞANSLI BİR DOLUNAY

11 Mayıs saat 00.41’de Akrep burcunun 20. derecesinde Dolunay olacak.  Güneş’in Boğa burcunda olduğu bu Dolunay’da yükselenimiz 21 dereceyle Oğlak burcu. Ve hemen ASC noktasına yakın seyreden Plüto gözüme ilişiyor. Plüton’un derecesinde yer alan sabit yıldız Dheneb şanslı bir doğada savaş sanatlarını yönetme kabiliyeti, cömertlik, liberallik, yardımseverlik ve güzel bir ağız ve diş yapısıyla ilişkilendirilir. Yükselen noktasında yer alan bu enerjinin nimetlerinden yararlanmak lazım. Zorlayıcı açılar olmasına karşın DSC noktasında yerleşen şans noktasının Dolunay aktörlerine yaptığı olumlu açıyla bu “şanslı bir Dolunay”. Nitekim hâlâ Jüpiter Plüto karesi, Venüs Jüpiter karşıtlığı, Chiron Satürn karesi etkileri söz konusu.

KARİYER YAŞAMI AYDINLANIYOR

Dolunay 4. ve 10. evde olacağı için ev, aile, kariyer ve meslek yaşamımız ve toplumsal imajımız aydınlanıyor. Sanki bir şeyleri tercih etmek zorunda kalacağız gibi. Seçmediğimiz alanı kaybediyormuş gibi hissetsek bile, aslında bir sonraki adım bizim için harika bir dönemi inşa etmeye başlıyor. Bu noktada fark etmek ve sisteme güvenmek lazım. Dolunay aktörlerinin, Ay Düğümlerine yaptığı kare açı,  henüz içine girdiğimiz tüm bu sürece, pek hazır olmadığımızı ve biraz da zorlanacağımızı anlatsa da henüz değişen Ay düğümlerine Satürn, Uranüs ve Merkür’ün yaptığı olumlu açı harika. Biz hazır olmasak da, zihnimiz yenilikten yana ve zehir gibi çalışıyor. Adeta arı gibi kendimiz için yepyeni bir dönemi inşa etmeye başlıyoruz. Ve zamanın lordu Satürn, bize yeniyi inşa etmemiz için sessizce destek veriyor. Çünkü kendileri Retroda. Venüs ve Pallas’ın 2. evdeki duruşu ve karşısına Jüpiter’i almalarıyla, parasal kaynaklarımızı artırmak adına bulacağımız çözümün rekabetten yana olduğu yönünde. Karşı tarafı düşünmeden sadece kendi kaynaklarımıza yönelik hareket etmek isteyebiliriz. Bu noktada açılan davalar ya da hukuksal süreçler ise hayli çekişmeli olabilir. 

YALANLARA MARUZ KALABİLİRİZ

Mars ve Neptün karesine biraz dikkat etmek lazım. Özellikle şans oyunu ya da parasal konularda aldatılma, yanılma getiren bu açı, hırsla hareket edenler için hayal kırıklığı yaratabilir. Çocuklarımızla, onların hayal ve idealleri üzerine çelişebilir, fikir ayrılıklarına düşebiliriz. Aşk hayatımızda çapkınlık ya da flört etme eğiliminin artacağı bu dönem, minik yalanlara maruz kalabiliriz. Dikkatli olmakta fayda var. Eylemlerimiz ve kararlarımız açısından değerlendirecek olursam, hafif bir kararsızlık hedefe odaklanamamak gibi enerjiler ortaya çıksa da, Merkür’ün aldığı olumlu açıyla bunun da üstesinden gelebileceğimizi söyleyebilirim. Zihninize güvenin yani.

SATÜRN ZORLAYABİLİR

Satürn Chiron karesi; özellikle değer duygumuzla ilgili sınanacağımızı, bu noktada eski konuları hatırlatan durumlar içinde olacağımızı anlatıyor. Paraya verdiğiniz değer duygusu, ona ne kadar bağlı ya da bağımlı olduğunuz, kazanç ve kayıplarımızla ilgili başlıklarda Dolunay’da Satürn tarafından sınanabiliriz. Bu Dolunay’ın en önemli teması, bırakmak, vazgeçmek ve kaybetmekten korkmamak. Bunu unutmayın. Amaçsızca tutunanlar için bu noktada Satürn zorlayıcı olabilir. 

Her şey önce düşüncede başlar sonra eyleme dökülür. Bu Dolunay, bize ruhsal ve bedensel açıdan hazır olmasak da, yeniliklere yelken açmayı öğretecek. Her türlü maddi manevi bağımlılıktan, korkmadan vazgeçmeyi, bırakmayı öğretecek. Kendimizi değerli hissetmek için para ya da belli bir objeye tutunmamayı, yeni için eskiyi eskide bırakmayı öğretecek. Ay Düğümlerinin değişimiyle başlayan bu yeni sürecin ilk Dolunay’ında, içine çekildiğimiz kadersel rotamızın fragmanını göreceğiz. Bu filmin en etkili sahnesi ise yapacağımız finaller olacak.