Bağımlılık yapan oyun Football Manager 2016

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Kaç yıl geçmesine rağmen eskimeyen ve her yenisi çıktıkça kendisini deli gibi oynatan bir oyun varsa o da Football Manager oyunudur. Oyuna ilk girdiğimizde her zamanki sade tasarımıyla karşılayan oyun, takım seçme dâhil pek bir farklılık getirmemiş ama bu haliyle de gayet hoş zaten. Ayarlarda da pek bir değişiklik gözükmüyor fakat ilk yenilik Yeni Kariyer Oyunu ile devam ettikten sonra karşımıza çıkıyor. Yeni eklenen iki mod bizi bu alanda karşılıyor. İlki Football Manager Touch ve bu mod bizi mini bir ligde rakiplerimizle karşılaşmamızı sağlıyor. Ayrıca bu modda çapraz kayıt sistemi mevcut ve bilgisayarda başladığınız bir oyunu bulut sistemine kayıt ederek tablet üzerinden devam edebilme hakkınız var. Aynı şekilde tabletten başlatıp bilgisayardan da devam edebilirsiniz. İkinci yenilik ise takım kurmak. Normal oyunda veya Touch modunda kendinize sıfırdan bir kulüp yaratarak oyuna başlayabilir ve bu takımla zaman içinde büyük başarılara imza atabilirsiniz. 

İKİ YEPYENİ OYUN MODU: Hayalinizdeki takımı oluşturma ve bir mini ligde karşılaşma şansı tanıyan “Fantastik Seçmeler” modunda arkadaşlarınıza meydan okuyun veya yeni “Bir-Kulüp-Oluştur” seçeneğiyle kendi oluşturduğunuz 

takımı seçtiğiniz mevcut bir lige ekleyin.

TAÇ ÇİZGİSİNDEKİ MENAJER: Kendi özelleştirilebilir karakterinizle sahaya her zamankinden daha yakın olun ve taç çizgisinden talimatları bağırarak iletin ve kutlamalara katılın.

GELİŞTİRİLMİŞ MAÇ GÜNÜ DENEYİMİ: 2 binden fazla yeni animasyon, Football Manager 2016 maç motorunu bugüne kadarki en iyi haline getiriyor. Ayrıca, duran topa yönetimini planlamaya dair daha fazla kontrol ve her lige dair haberlerle size güncel bilgiler sunan yeni bir önemli anlar paketi mevcuttur.

MAÇ GÜNÜ DENEYİMİ: Football Manager Touch 2016, duran top yönetimini planlama ve rakibe yönelik talimatlar da dahil olmak üzere, geliştirilmiş taktik seçenekleri sunar. Bunların tümü Football Manager’ın büyük beğeni toplayan 3D maç motorunda görülebilir. 

GELİŞTİRİLMİŞ TAKTİKLER: Taktiklere yönelik yeni talimatlarla takımınızı daha fazla kontrol edin. Takımınızın pasları nereye yoğunlaştırdığını, atak yapacak ana kişiyi ve yaratıcı noktaları seçebilir ve hatta kaleciye top dağıtımı konusunda tavsiye verebilirsiniz.