Babalar Günü'nde film izlemek isteyenler için 10 film!

BAŞAK BIÇAK

basakbicak@gmail.com

Babalar Günü'nde, ailecek film izlemek istiyorsanız bu liste sizin için! İyi seyirler!

I am Sam (2001)

Sean Penn’in performansıyla seyircisini gözyaşlarına boğduğu enfes filmlerden biri daha… I am Sam, zihinsel engelli bir baba ile 7 yaşına gelince babasından daha yüksek bir zekâ düzeyine erişen kızının bir arada kalabilme mücadelesini konu edinen enfes bir yapım.

The Godfather

Sinema tarihinin belki de en ünlü serisi Godfather, listenin en önemli filmi de olmayı hak ediyor. Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro gibi isimlerle hafızalarımıza kazınan üç filmlik seri, babalar günü için tartışmasız en iyi tercih olacaktır.

Bicycle Thieves (1948)

Bir diğer önemli klasik, gerçekliğiyle izleyenlerin yüreğine oturan bir film… Luigi Bartolini’nin aynı adlı romanından uyarlanan Bicycle Thieves, Vittorio De Sica’nın yönetmenliğinde, eskimeyen bir baba-oğul hikâyesi…

Life is Beautiful (1997)

Sinema listelerinin en popüler filmlerinden Life is Beautiful, baba-çocuk ilişkisi üzerine izlenebilecek en güçlü dramlardan… Nazi kampında esir edilen bir babanın, oğluna her şeyin bir oyun olduğunu anlatmasını hikayeleştiren film, bir Roberto Benigni şaheseri…

Liar Liar (1997)

Jim Carrey’nin en iyi filmleri arasına girebilecek Liar Liar, babasının yalan söylememesini dileyen bir çocuğun, dileğinin gerçekleşmesi üzerine yaşanan eğlenceli olayları ele alıyor. Tercihinizi komediden yana yapacaksınız Liar Liar, iyi fikir.

The Pursuit of Happyness (2006)

Yaşadığı tüm olumsuzluklarını rağmen umudunu kaybetmeyen bir baba ile oğlunun yaşam mücadelesini anlatan The Pursuit of Happyness, başrolünde Will Smith ve oğlu Jaden Smith’i izlediğimiz, Will Smith’in performansıyla büyüleyen film.

Kramer & Kramer (1979)

Eşi tarafından aniden terk edildiğini öğrenen ve küçük oğluyla baş başa kalan bir babanın mücadelesini anlatan Kramer & Kramer, Dustin Hoffman ve Merly Streep’in performanslarıyla büyülerken, beş dalda Oscar’ı kucaklayan bir film.

Boyhood (2014)

“Before” serisinin yönetmeni Richard Linklater, bu kez 12 yıllık bir serüveni ele alıyor ve muhteşem bir deneyime ortak ediyor seyircisini… Bir çocuğun büyümesini ve gelişmesini 12 yıllık bir evrede elen alan Boyhood, Ethan Hawke, Patricia Arquette ile büyümelerine tanıklık ettiğimiz Ellar Coltrane ve Lorelei Linklater’ın performanslarıyla sinema tarihine adını yazdırıyor.

A Perfect World (1993)

Clint Eastwood ve Kevin Costner’ı bir araya getiren A Perfect World, hapishaneden kaçan bir adamla, rehin almak zorunda kaldığı çocuk arasında zamanla oluşan baba-oğul ilişkisini etkileyici bir dille anlatıyor.

Road To Perdition (2002)

Amerika’da bir İrlanda çetesine üye olan bir babanın, bir hesaplaşma sonucu eşini ve oğlunu kaybetmesi üzerine yaşadıklarını ele alan Road to Perdition, Tom Hanks’in başrolünde yer aldığı, kaçırılmaması gereken eserlerden.

Babam ve Oğlum (2005)

Listenin olmazsa olmazı, elbette Çağan Irmak’ın dillere pelesenk olan replikleri ve unutulmaz sahneleriyle Babam ve Oğlum filmi… Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra, Şerif Sezer, Özge Özberk, Binnur Kaya, Yetkin Dikinciler’i bir araya getiren film, kaç defa izlerseniz izleyin ağlama garantili!