‘Aynı hedefleri ve hayalleri paylaşıyoruz, bu da bizi bir arada tutuyor’

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Türkiye’de çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan Koreli F.T. Island grubu, 29 Ekim’de İstanbul’da Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak! Konser öncesi grupla konuştuk.

Türkiye’de konser vereceksiniz. Nasıl bir F.T  Island göreceğiz. 

Eski albümlerimizden tutun da yeni albümümüze kadar birçok müziğimizi dinleyicilerimizle paylaşacağız. Güzel ve eğlenceli bir konser olacağını umut ediyoruz. 

Türkiye ile Güney Kore arasında geçmişten gelen güçlü bir bağ söz konusu. Siz oradan Türkiye’yi nasıl görüyorsunuz?

Türk insanlarının çok nazik olduğunu geçmişte yaşanan olaylardan dolayı biliyoruz. Ayrıca bizlere çok tutkuyla bağlılar. Bu gerçekten çok hoşumuza gidiyor. Türk insanlarının biz de çok büyük etkileri var bunu biliyoruz.

Türkiye’de son zamanlarda Koreli sanatçılara artan bir ilgi var. Siz bunu hissediyor musunuz?

Doğrusunu söylemek gerekirse Kore’den bunu çok hissetmiyoruz! Ancak Türkiye konserimizde bize olan büyük ilginin çok fazla olacağını biliyoruz. Hatta şimdiden hissetmeye de başladık. 

Güney Kore’nin gelişen müzik piyasası hakkında ne  düşünüyorsunuz?

Kore, dünyada müzik pazarında bugünlerde daha çok söz söyleyen bir ülke konumuna geldi. Bu ileride daha da artacak diye düşünüyoruz. Sadece daha iyi şarkılar üretmek zorundayız ki bu süreç devam etsin. 

Grup olmak bir hayli zor...  Sizi bir arada tutan bağ nedir?

Aslında aynı hedefleri ve hayalleri paylaşıyoruz. Bu da bizi bir arada tutan şey…

‘ÖZGÜRLÜĞÜ DAHA ÇOK KOVALIYORUZ’

Görünümleriniz de bir hayli  dikkat çekiyor. Çok farklı bir  tarza sahipsiniz… 

Kendi stilimizle diğer Koreli gruplara nazaran biz, F.T. Island olarak özgürlüğü daha çok kovalıyoruz. Özellikle kendi müziğimizi yaparken de ayrı bir stilimiz  söz konusu.

Kendi müziğinizi dünyada nerede konumlandırıyorsunuz?

Gençlere kendi kişisel duygularımıza dayalı farklı müzik türlerini sunuyoruz… Dinleyicilerin bizim ve kendi zevklerine uyan bir durum içerisindeyiz. O yüzden gençlere yönelik bir konumlandırma söz konusu aslında. 

Dünya turneleri bir hayli zor  ve yorucudur. Bu seyahatlerde  neler keşfediyorsunuz?

10 yıldır çok fazla dünya turnesi yaptık. Ancak ileride daha fazla albüm ve konser üretmeye devam etmek istiyoruz. Bunun yanında turnelerde de çok yoruluyoruz.

10. yıl dönümü albümünüzü  hazırlarken ve çıkartırken  neler hissettiniz?

Hayranlarımıza her zaman  minnettarız! Daha fazla sorumluluk almamız gerektiğini biliyoruz ve  bu şekilde müziğe devam edeceğimizi tüm dinleyicilerimizin  bilmeleri gerekiyor. 

2013 yılında Türkiye’ye geldiniz. Gelmeden önce neler hissediyorsunuz ve döndüğünüzde  neler hissettiniz?

Kimsenin bizi tanımadığını düşünüyorduk. Geldiğimizde de çok şaşırdık. Herkes bizi tanıyordu.  

‘İNSANLARI, YEMEKLERİ VE TUTKULU HAYRANLARI…’

Türkiye hakkında aklınıza gelen ilk 3 şey nedir?   Türkiye’yi düşündüğümüzde aklımıza ilk gelen üç şey; insanları, lezzetli yemekleri ve tutkulu hayranları…    Son olarak Türk fanlarınıza bir mesajınız var mı?   Onlara çok daha iyi bir performans ve konser sunmaya geliyoruz. Onları çok ama çok seviyoruz.