Ayın burcu iletişim ustası ikizler

Güneş şimdi de iletişim ustası İkizler burcu için parlıyor. Günü gününe uymayan, yerinde durmayı sevmeyen, eğlenceli ve muzip İkizler burcunu mercek altına altık.

SEMAVİİ

SEMA KILIÇ
sema_mavii@hotmail.com

GAZETECİ VE YAZAR RUHLU

Merkür insanıdır o! Her şeyi öğrenmeye, bilmeye ve yaşamaya meraklı ve isteklidir. İletişim ustasıdır. Hem çok konuşur hem başkalarını dinlemeyi bilir. Sorgulayan yapısı, kıvrak ve ince zekâsıyla insanın ağzından baklayı alır. Gazeteci ve yazar ruhludur. Elleri ve dili yeteneklidir, sanatla ilgilenebilir. Yabancı dile yatkındır. Kimi İkizler’in ise kafası ya bilime veya ticarete iyi çalışır. Matematik zekâsı kuvvetlidir. Sorgulayan ve düşünen bir beyni vardır. Birden fazla iş yaptığında mutlu olur çünkü yüksek zekâ ve enerjisini, birden fazla becerisini ve merak duygusunu ancak tatmin eder. Günü gününe uymaz. Genel olarak çok pozitiftir. Yerinde durmayı sevmez, evde kalmaktan hoşlanmaz, sokak sokak gezer, dolaşır, insanlarla kaynaşır. Çok girişken, eğlenceli, muzip ve rahattır, onun için kolaylıkla arkadaş edinir. Çevresi çok geniştir bundan dolayı. Şeytan tüyü vardır onda, kendini sevdirmeyi bilir. Yöneticisi Merkür’dür. Yücelim yöneticisi Kuzey Ay Düğümü’nün de katkısıyla, başka fikirlere açık olur, haklı-haksız demeden fikirlere saygı duyar. Hayatta tek gerçek ve tek haklı olmadığını düşünür, arkadaşlığa, yeniliğe açık olur.

Çok değişken ruh haliyle dikkati ve enerjisi çabuk kayar ve çabuk demoralize olur. Dikkat sorunu onu hedefe odaklı olmaktan alıkoyabilir. Bundan dolayı bir konuda uzmanlaşması gecikebilir. Kimi İkizler çok konuşup az iş yapmaya, iletişim becerisini yanlış niyetlerle kullanmaya, insanları kandırarak veya atlatarak iş yürütmeye, verdiği sözü tutamamaya, zekâsını yer yer kurnazlığa kaydırmaya meyillidir.  

 
EĞLENCELİ VE ROMANTİK

Flörtçü, taktikçidir, sevgiliyi ikna etmekte ve onun ilgisini canlı tutmakta ustadır. Hem eğlenceli hem romantik yanı vardır. Konuşma kabiliyeti ve esprileriyle partnerini çekmeyi bilir. Yerinde duramayan yapısıyla sevgilisini de peşinden oradan oraya sürükler. Hareket, yenilik ve değişiklik seven bir kişi için çok iyi bir partnerdir. İkizler burcu insanı ruhsal dünyasında bir romantiktir aslında. Çünkü İkizlere göre 12. ev ‘ruhsal âlem’ evinde Boğa vardır, Boğa’yı Venüs yönetir. Bu zıpır ve hareketli bir İkizlerin nasıl sadık bir sevgiliye dönüştüğünü çok iyi açıklar. Flörtlere açık biriyken, gerçekten âşık olduğunda ve sevdiğinde birden sadık bir partnere döner. Ömür boyu o kişiyi sevebilir ve ona bağlı olabilir. Genelde romantizm ve duygusallıktan kaçmakla birlikte, gizli romantiktir o. Romantik yanını ancak âşık olduğu kişiye gösterir. Olumlu yanları güçlü bir İkizler hem mutlu olur hem mutlu eder. İkizlerle hayat hiç sıkıcı değildir, sürprizlerle sevdiğinin karşısına çıkar. İlişkiyi küçük yeniliklerle canlı ve pozitif tutmayı bilir. Negatif yanı ağır basan İkizler’den ise uzak durmak lazım. Kararsız, maymun iştahlı, daldan dala atlayan, flört meraklısı biridir. Birden fazla kişiyle çıkması muhtemeldir. İkizler Hava elementinden Kova ve Terazi’yle uyumludur ama en çok Değişken burçlardan Başak ve Balık’ı çekici bulur, ilgi duyar. Zıt burcu Yay'la kendini tamamlar. 

İKİZLERE MESLEKLER 

Her tür meslek alanında görebilirsiniz bir İkizleri çünkü çok işe yatkındır. Çabuk kavrama yeteneğiyle elinden her işi gelir adeta. Merkür zekânın gezegenidir. İkizler deyince, akla ilk gelen meslek alanı, iletişim, reklam, medya, gazetecilik, spikerlik ve haberciliktir. Yazarlık uygundur. Ayrıca iyi bir konuşmacıdır, nüktedan, olayların iki yanını görebilen, zeki tespitleriyle insanları şaşırtan ve hayranlık bırakan biridir. Seminer ve konferans vermekte ustadır. Öğretmenlik İkizler’in bir başka yaygın mesleğidir. Teknoloji veya başka bilim dalları ona göredir. Alanında başarılı bilim adamları vardır.  

ÜNLÜ İKİZLER

Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Adile Naşit, Bülent Ersoy, Acun Ilıcalı, Haluk Bilginer, Kenan Doğulu, Kenan İmirzalıoğlu, Nilüfer, Kerem Alışık, Atilla İlhan, Fahriye Evcen, Vahide Gördüm, Johnny Depp, Marilyn Monreo, Angelina Joly, John. F. Kennedy, Clint Eastwood, Tony Curtis, Paul Mc Cartney, Prince, Natalie Portman, Adriana Lima.