Aydilge'nin klibi 'Aşk Olmak' çok anlamlı

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Aydilge’nin son klipi 'Aşk Olmak'tan ziyade, single yayımlanmadan kendisine ait bir sosyal medya hesabından klibe dair düşüncelerini ifade ettiği videosu benim için çok daha anlamlıydı. Orada ne güzel ifade ediyor sevgili Aydilge kadir-bilmez, aşkınız karşısında maşuk olma liyakatinden yoksun olanlar için “Hak edenin koynuna yokluğunuzu koyun” diyerek. Onun bu sözü karşılıksız aşk konusundaki ısrarcı tutumu obsesif bir tavır olarak gören bendenize yıllar önce yazdığı bir şiirindeki şu mısraları hatırlattı: “Koy! nursuz duvarlarında baykuşlar tünesin/Koy onursuz kalsın sokakları.” O yüzden divan şairleri 'fena' diye tabir edilen sevgilide kaybolmayı gerekli görmüşler aşk adına. Klibin görsel yanı da yukarıdaki tespitlerimizi destekler nitelikte. Aydilge’nin klipteki aşkı temsil eden, ateşin kakül rengi, kıyafeti ve aşkın soyut coşkunluğuna yakışır deniz temi ile birlikte güzel bir uyum sağlamış. Ne diyelim aşk olsun Aydilge… 

DISCOVERY’DEN BİR MİNİ DİZİ

İlk bölümü 13 Eylül’de ekrana gelmiş olan dizi 'Harley and The Davidsons' isimli dizi adeta başarı yolunda “Bir şey bütünüyle elde edilemezse tamamen bırakılmamalıdır.” Felsefesinin geçek hayattan senarize edilmiş şekli gibi. Dizinin konusu ve teknik detaylarını bir sonraki yazıya bırakıyorum. 

SÖZE TEMAS ETMİŞKEN...

Geçtiğimiz çarşamba A-Haber’in sevilen programlarından 'Söz Temas'ında mesele dönüp dolaşıp edebiyata ve edebiyatçılara geldi. Program konuklarından Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Tevfik Fikret’in Sultan II. Abdülhamid’i hedef alan Ermeni suikastçiyi övdüğü 'Bir Lahza-yı Taahhür' isimli şiirini edebiyatçıların okutmaması gerektiği yönündeki sözleriyle birazcık zülfü yâre dokundu. Bir yanlışı saklamak yerine onu ibret makamında okuyup anlatmak ve ondan günümüze dair yorumlar çıkarmak daha yerinde olur kanaatindeyim. O yüzden kıymetli hocamız merak etmesinler bu şiiri bendeniz ve bendeniz gibilerden dinleyenler 15 Temmuz’un 'sis'li ruhuyla o 'idadi' düzeyinde yazılmış şiirimsi arasındaki on benzerliği maddeler halinde sayabiliyorlar.