Astroloji'nin çılgını sakinleşiyor!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com


Devrimlerin, hızlı ve büyük değişimlerin, şok edici olayların, yüksek zekanın, gökyüzünün ve sıra dışı her şeyin gezegeni olan Uranüs; 3 Ağustos’ta  Koç burcunun 28 derecesinde retroya girecek. Ve 29 Aralık’ta 20 derece ile düz harekete dönecek. Merkür’ün en az üç oktav daha büyüğü gücünde olduğundan yüksek ya da dahice zekayı da anlatır. Diğer gezegenlerin aksine kuzeyden güneye doğru dönerek sıra dışılığını ilan eder. Bu farklı dönüş sırasında; güçlü manyetik bir alan yaratır ve elektrik üretir. Elektrikli denmesinin sebebi budur. Öte yandan, elektrikli aletler, gökyüzü, uçak ve hava araçları hep onun kontrolündedir. Ayrıca bu kadar elektrik yüklü olmasından dolayı sinirli ve sabırsız bir doğası da vardır. Bu yüzden, bu gezegeni vücudumuzda ki sinir sistemimizle, beyin ve zihin rahatsızlıklarıyla, kol ve bacaklardaki felçlerle ilişkilendirebiliriz.

Zodyak Kuşağının bu asi ruhlu çılgını; kolektif gezegenlerden biri olması nedeniyle, diğer kuşak gezegenleri gibi evrensel plana hizmet ederek, bireylerin olgunlaşmasını sağlar. Ancak o tek kelimeyle değişimden sorumludur. Değdiği alanı değiştirir.

Haritalarımızda, transit Uranüs’ün düz hareketinde aldığı olumlu açılarda ve temas ettiği evlerin konularıyla ilgili olarak; ani gelen başarı ve yükselişler, evlilikler, hamilelik haberleri, yer değişikliği, gibi radikal değişimlerin içine girerken, olumsuz açılarında; kaza, ölüm ve bunlarla gelebilecek zorunlu taşınmalar, yer değişiklikleri, iflas, boşanma gibi olayların içine girebiliriz.

Uranüs her burçta 7 yıl kalır. 2010’ dan beri Koç burcunda. Uranüs’ün Koç burcundaki son retrosu çünkü 16 Mayıs’ta 7 yıl konaklamak üzere Boğa Burcuna geçecek. Uranüs’ün Boğa yolculuğunu daha sonra yazacağım.  Düz hareketiyle olağan dışı hareket ederek bir süredir hayatlarımızda yarattığı değişimi şimdi içselleştireceğiz. Neyi ne kadar özümsedik ve kanıksadık, ona bakma vaktidir. Var olan şartlardan, hatta kendi davranış tekrarlarımızdan, duygu kalıplarımızdan hep özgürleşmek isteriz bu dönem. “ Kendimden sıkıldım “ cümlesi , Uranüs’ün Retro enerjisidir. Öte yandan uzun zamandır ötelediğiniz ve birey olarak sizin adım atmanız gereken konular için de içsel gücü size verecektir. Kendi kendimize kızabilir herkesten aykırı ve farklı olmak için içsel bir itilim hissedebiliriz. Uranüs’ün Retro süreci, diğer gezegenlerin aksine hızı normal bir seviyeye düştüğü için daha anlaşılır ve nispeten kontrol edilebilir.

Son 7 yıldır hayatlarınızda meydana gelen değişimlerin içinizde tam olarak nerede durduğunu ve ne kadarını kanıksadığınızı sorgulayın. Çünkü içimizde olmayan değişim; değişim değildir.

KOÇ BURCU : Sağlığınız, çevresel koşullarınız ve kişiliğinizde ani değişimler olabilir.
BOĞA BURCU : Düşünce yapınız, hayalleriniz ve planlarınızda ani değişimler olabilir.
İKİZLER BURCU : Sosyal çevreniz  ve arkadaşlarınızla ilgili alanlarda ani değişimler olabilir.
YENGEÇ BURCU : Kariyer ve meslek yaşamınızda, toplumsal duruşunuzda ani değişimler olabilir.
ASLAN BURCU : Yaşam felsefenizde, yurtdışıyla bağlantılı konularda, eğitim, hukuk  ve seyahatlerinizde ani değişimler olabilir.
BAŞAK BURCU : Ortaklaşa gelirleriniz, banka, kredi, nafaka, miras gibi kriz yaratan konularda ani değişimler olabilir.
TERAZİ BURCU : İlişkileriniz, ortaklık ve evliliklerinizde ani değişimler olabilir.
AKREP BURCU : Günlük yaşamınızda, iş ortamınız ve iş arkadaşlarınızla ilgili konularda ani değişimler olabilir.
YAY BURCU : Aşk hayatınız ve çocuklar, yaratıcılık gerektiren konularda ani değişimler olabilir.
OĞLAK BURCU : Ev ve aile yaşamınızda, aile büyükleriyle ilgili konularda ani değişimler olabilir.
KOVA BURCU : Yakın çevreniz kardeş ve akrabalarınız, kısa seyahat ve eğitimle ilgili alanlarda ani değişimler olabilir.
BALIK BURCU : Kazançlarınızda ve sahip olduğunuz değerlerle ilgili konularda ani değişimler olabilir.