Aslan burcunda güneş tutulması

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Kendi yaşamının sahnesinde bir oyuncusun. Kendine en çok hangi rolü yakıştırırsın ? Şimdi sıra senin. Rolünün hakkını ver ve alkışı topla. 

11 Ağustos saat 12.5’de Aslan burcunun 18 derecesindeki bu tutulmada,  birden fazla gezegenin Retro olması nedeniyle, geçmişin temize çekileceği ve bu noktada “ BEN NE İSTİYORUM “ sorusunun cevabını nasıl veriyorsak bundan sonraki sürecin de bize öyle geleceği bir dönemi anlatıyor. 

Tutulma 10 evde oluyor. Her şey göz önünde ve belirgin. Meslek ve kariyer yaşamımız ve toplumsal imajımız bu dönem de öne çıkabilir. Her birimiz yaptığımız meslek veya işle toplumdaki statümüzle göz önünde olmaya istekliyiz. Astreoid Pallas’ın tutulma derecesindeki kavuşumu, kendimizi tam anlamıyla öne çıkartma arzumuzu zekamızı kendimizi parlatmak adına çalıştıracağımızı yeteneklerimizi adeta bir showmen edasıyla yansıtacağımızı ve bunları kamusal alanda kitlelere yayma potansiyelimizi anlatmakta.

Bir çok keşfedilmemiş yada geride kalmış yetenek bu dönemde ünlü olabilir ortaya çıkabilir. 

Anın yükseleni Akrep burcu ve yönetici Mars ise Kova burcunda retroda. Kendimizi enerjisiz motivasyonsuz hedefsiz ve yönsüz hissedebiliriz. Konuşmak istediklerimizi sanki anlatamıyoruz bu noktada aman dikkat; geçmişin tekrarı hemen yanı başımızda. Daha önce yaptığımız yanlışlar sanki bize daha kolaymış gibi gelebilir. Zor olan o enerjiyi bulup çıkartmak ve denenmemiş olanı yeniyi seçmek aslında. Eğer bunu başarırsak beklediğimiz alkış takdir ve ödül yakınımızda.Tutulmada başta Merkür olmak üzere Mars Satürn Uranüs Neptün Plüton ve Chiron retroda. Demek ki; GEÇMİŞ GEÇEMEMİŞ… Sağlığınız iş ve günlük yaşamınızda değiştirmeniz program ve düzen adına vazgeçemedikleriniz geleneksel olanı kırmak yeniyi davet etmek için bu bir fırsat. Cesaret edemediğiniz o maili atmak, bozduğunuz o diyete başlamak, üşendiğiniz sporu hayatınıza dahil etmek o görüşmeyi yapmak memnun olmadığınız kazancınızı değiştirmek adına “ BEN NE İSTİYORUM “ sorusuna verdiğiniz yanıt bu süreçteki yolunuzu belirleyecektir.

İlişkilerinizde şans faktörünün yanıtlarını net olarak alacağınız bu dönem; karşınızdaki kişilerin en büyük şansınız yada şanssızlığınız olduğunu da görebileceksiniz. O kişi hayatınızda niye var ? Onu bir saplantı yada takıntı haline mi getirdiniz ? Vazgeçemediğiniz kendinizdeki bağımlılık enerjisi mi yoksa ? Birçok ilişki bir süredir büyük sınavlardan zaten geçiyor. Çocukluğumuzdan bu yana üzerimizde taşıdığımız bağımlılık hastalığının tedavisini hayatımızdaki kişilere yüklemiş olabiliriz. Tutulma bunları gayet net olarak görmemizi ve geçmişi temize çekmemizi istiyor. Yanısıra yeni kişiler de hayatımıza kadersel ve karmik bağlantılı girebilir.  Biz geçmişin tozlu sayfalarını üflemekle meşgulken bu yeni kişiler bize ışığıyla ilham verecek ve yaralarımızı sararak bizi şifalandıracak nitelikte olacaklar. Ayrıca ev ve aile üyelerinden de destek göreceğiz. İçsel olarak büyük ruhsal zenginliklere yelken açacağız. 

Farkındalığımız artacak. Sezgilerimiz çok yüksek olacak. Bir şeyin derininde yatanı hissedebileceğiz. 

Sosyal çevremiz  gayet hareketli olacaktır. Gece davetleri eğlence mekanlarında sıklıkta boy gösterirken dikkat çekici kişilerle de tanışabiliriz. Hedeflerimize ulaşmaya çok az kalmışken bu noktada farkında olmanın en gerekli özellik olacağını söylemek isterim. Zira farkında olanlar sosyal çevrelerinin onlara getireceği bu kişilerle bir sonraki dönemeçte belki de hayallerinin evliliğini yada ortaklığını kurabilecekler. 

Evet bu tutulma yeniliklerden az önceki bir dönemi anlatıyor adeta. Güneş Tutulması,  hayatın eğlenceli ve mizahi tarafını da bize göstermek istiyor. Çocuksu bakış açısını yaşama dahil etmemizi istiyor. Aşkın en saf haliyle bizi tanıştırmak istiyor. Hayatın ne kadar muhteşem ve gösterişli olduğunu göstermek istiyor. Yaşamın bir oyun olduğunu hepimizin bu oyunda bir role sahip olduğunu ve o rolün hakkını layıkıyla vermemizi anlatıyor. Geçmişi tam anlamıyla kapatıp yepyeni ve yaldızlı sayfalara istediklerimizi yazmamızı istiyor.

Ve diyor ki; HAYATIN TÜMÜ BANA KOLAYLIK NEŞE VE İHTİŞAMLA GELİR…