Aslan burcunda ay tutulması

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

11 Şubat, saat 03.32’de Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulmasına dikkat edin! Çünkü bu tutulma, çevrenizdeki birçok kişinin maskesinin düşmesine neden olacak. Böylece yakın hissettiğiniz kişilerin gerçek yüzünü göreceksiniz. Ayrıca tutulma, hedeflerinizi gerçekleştirmek için size güç verecek. 

11 Şubat’ta Aslan burcunun 22 derecesinde, saat 03.32 sularında Ay Tutulması olacak. Güneş Kova burcunda, Ay ise Aslan burcunda güçlü bir Dolunay efekti içinde olacak. 3. ve 9. ev konuları aydınlanıyor. Aslan burcunda yer alan Warst Enemy sabit yıldızı şanssız bir doğada olup kötü ve tehlikeli düşmanla ilişkilendirilirken, Kova burcundaki Nashira sabit yıldızı şanslı bir doğada büyük zekâ ve toplumsal hizmetle ilişkilendirilir. Anın haritasında gördüklerim; ASC 9 dereceyle Yay burcu ve Antares sabit yıldızı bu noktada (Şanssız doğada ve olumsuz şiddet ve mantıksız cesaretle ilişkilendirilir). Venüs, Mars ve Uranüs’ün Koç burcu stelyumu, Satürn ve Ay’la arasında güçlü bir ateş üçgeni oluşturuyor. Şans noktası DSC çizgisinde ASC’ye karşıt açıda. Jüpiter Terazi’de retroda, Uranüs, Plüto, Vertex ve Vesta’yla gergin bir öncü kare görünümünde. Neptün, GAD, Chiron ve Pallas Balık stelyumu ise KAD ile karşıtlık noktasında. Merkür Kova’da ve Uranüs’ten destekli. Astrolojide aynı derecedeki gezegenler birlikte çalıştıklarından, tutulma derecesindeki Chiron, Vertex, Vesta, Jüpiter ve Uranüs’ün görünümleri de önemli.

BİRÇOK KİŞİNİN MASKESİ DÜŞECEK!

Aslan oyuncudur, iyi rol yapar. Yaşam bir sahne ve hepimiz kendi sahnelerimizin oyuncusuyuz. Bu tutulma, çevremizdeki birçok kişinin maskesinin düşmesine ve onların gerçek yüzlerini görmemize neden olacak. Bu noktada bizim de maskemiz düşebilir tabii. Yakın olduğunu sandıklarımızla yabancılaşabilir, en uzağımızdakilere ise yakınlık 

hissedebiliriz. Bu süreçte kimileri potansiyeli doğrultusunda öne çıkarak tanınacak. Kimileri de yaratıcılıkla ilgili alanlarda tanınmalarını sağlayacak atılımlar yapacak. 

DEĞİŞİM SÜRECİ BAŞLIYOR

Çok hareketli ve hızlı bir değişim sürecinde olacağız. Girişimlerimizi gerçekleştireceğimiz hızla düşünüp uygulayacağımız enerjiler var. Hayatımızda ne için adım atmak istiyorsak gücümüzü elimize alarak yola çıkma zamanı. Mars’ın Uranüs’le kol kola vererek ASC noktasına yaptığı olumlu açı, bu söylediklerimi destekliyor ancak ASC noktasındaki Antares sabit yıldızını da unutmamak gerek. Buradaki cesaret ve girişimcilik kontrol edilemezse, karşı tarafa şiddet ve baskı da yapabileceğimizi anlatıyor. Kontrolsüz güç gösterisi yapmamak önemli.  Çünkü ilişkileri yöneten Terazi’deki Jüpiter retroda ve zaten Uranüs ve Plüto’yla da gergin bir açıda. İlişkilerdeki dengeler bu noktada bir anda alt üst olabilir buna dikkat etmek lazım. 

KORKMADAN HEDEFİNİZE KOŞUN

Haritadaki ateş üçgeninin bir ucundaki Satürn, yapacağımız girişimlerin inşa sürecini destekliyor. Yani hayatlarımızın bu aşamasında korkmadan hedeflerimizi gerçekleştirmek için atacağımız adımlar bize istikrarlı bir yapılanma da 

sağlayacaktır. Ani gelişmeler olablir. Merkür’ün DSC noktasındaki Şans noktasıyla olumlu kontağı, karşımızdaki kişinin kendisinin bile hesaplayamayacağı hızda ve keskin bir zekâyla ani bir kararla karşımıza çıkacağı yönünde. Bu durum bizim için de geçerli tabii. Hayatlarımızda ani gelişen olaylar neticesinde, çok hızlı düşünüp kararlar alabilmeliyiz bu süreçte. 

MUCİZEVİ DESTEKLER

Sürüncemede kalan ilişkiler biterken, zemini sağlam ilişkilerin temelleri atılacak. Kendimizi baskı altında hissettiğimizde aile büyüklerimiz ya da otorite konumundaki kişilerden mucizevi destekler alabileceğiz. Öyle ki aldığımız kararlarda da ailemizin desteği yanımızda olacak. Satış, pazarlama, reklamasyon, medya, yayın sektörlerinde çalışanlar ya da mesleklerinde bu alanları kullananların yaptığı çalışmalar, onları başarıya taşıyacak. Öte yandan, toplumsal hizmet kuruluşlarından bazıları yaptıkları çalışmalarla çok ses getirecek. Mühendislik, elektronik ve astroloji alanında öne çıkanlar olacak ve ilgi uyandıran çalışmalar yapılacak.