Aşk olmazsa olmaz!

Kariyerindeki ilk senfonik konserini Bodrum'da vermeye hazırlanan İspanyol diva Monca Molina, aşkı huzur olarak tarif ediyor ve “Aşk olmazsa olmaz” diyor. Türkiye sevgisiyle bilinen Molina, ilk kez vereceği senfonik konseri için de “Bu projeyi, ilk kez Türkiye’de gerçekleştirecek olmak benim için çok gurur verici” diye konuşuyor. 

Latin ve Fado şarkılarının büyülü sesi Monica Molina, İspanya'nın en saygın 'sanatçı' ailelerinden biri olan Molinaların yedinci çocuğu. Babası 'efsane' Flamenko şarkıcısı Antonio Molina… Kız kardeşi Angela Molina ve kardeşi Micky oyuncu. Monica Molina’nın yanından hiç ayrılmayan kardeşi Noel ise Monica’nın şarkılarının bestecisi ve söz yazarı. Bugüne dek pek çok yapımda da rol alan Monica, sadece şarkıcı olarak değil oyuncu olarak da adından söz ettiriyor… Oyunculuk ve müzik çalışmalarının dışında kalan zamanı da kızı Candela’yla geçiriyor. Monica Türkiye’de de en sevilen sanatçılar arasında. Tüm albümleri büyük satış rakamlarına ulaşıyor. Konser biletleri haftalar öncesinden tükeniyor. Ülkemizde çok büyük bir hayran kitlesine sahip. Tabii bu sevgi karşılıksız değil. Çünkü İspanyol diva da tam bir Türkiye aşığı… Monica'nın şu ana kadar gerçekleştirdiği onlarca röportajda sürekli sorulan “Neden Türkiye sizin için önemli?” sorusuna verdiği, “Ben Türkiye’yi, Türkler beni çok seviyor... Orada olmak, nefes almak bile ayrıcalık” cevabı da bu aşkın ispatı gibi adeta. En güzel şarkılarını bir araya getirdiği ‘Autorretrato’ albümünün ön ve arka kapak fotoğraflarını İstanbul'da çekerek Boğaz’ın ve ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya taşıması da cabası. Her fırsatta ülkemize olan sevgisini dile getiren Monica Molina, aşk dolu şarkıları, yumuşacık sesi ve tüm zarafetiyle 23 Ağustos'ta Bodrum'da 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nde sahne alacak. Kariyerinin en özel ve yepyeni şarkılarını Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyada ilk kez seslendirecek. Orkestrayı Tony Cuenca yönetecek. Konser öncesinde konuştuğumuz Molina, ilk kez çıkacağı senfonik konser için heyecanlı olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Kariyerim açısından ilk olacak bu projeyi, ilk kez Türkiye’de gerçekleştirecek olmak benim için çok gurur verici.”

Kariyerinizin en özel şarkılarını ve yepyeni şarkılarınızı dünyada ilk kez 23 Ağustos'ta, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında senfoni orkestrası eşliğinde seslendireceksiniz. Şarkılarınızı senfoni orkestrası eşliğinde yorumlama fikri nasıl doğdu?
Aslında her şey bana gelen bir teklifle başladı. Beni Türkiye’de tanıtan şu anda menajerliğimi yapan ve yıllardır birlikte çalıştığımız Pasion Turca’dan Sinan ve Vito, “Şarkılarını senfonik olarak söylemek ister misin?” dediklerinde çok         heyecanlandım ve hemen kabul     ettim. Kariyerim açısından ilk olacak bu projeyi, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nde ilk kez Türkiye’de gerçekleştirecek olmak benim için çok gurur verici. 
Senfoni orkestrasıyla söylemek büyük bir sorumluluk, bizleri nasıl bir konser bekliyor?
Evet, gerçekten öyle… Çok heyecanlıyım, aylardır üzerinde 
çalıştığım bir proje. Aslında bir     ‘Best Of’ konseri gibi hazırlandım. Repertuvarımdaki şarkılar kariyerimde insanların en çok sevdiği şarkılar ve hepsine senfonik düzenlemeler yapıldı. Şarkılarımı ben de ilk kez bu soundda duyacağım.  

BODRUM BANA IBIZA’YI HATIRLATIYOR

Projede kimlerle çalışacaksınız?
Geçen yıl Buika konserinde orkestra şefliği yapan Tony Cuenca aranjmanları yapıyor. 23 Ağustos’ta Bodrum’da Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde söyleyeceğim.
Bodrum dinleyicisiyle ilk kez buluşuyorsunuz; peki Bodrum hakkında neler duydunuz?
Daha önce Ege sahillerinde bulundum ama konser için Bodrum’a ilk defa geliyorum. Konser mekânının resimlerine baktım, büyük ve ihtişamlı bir yer. Bu konserle Bodrum’u daha yakından tanıma şansım olacak. Türkiye’nin sahilleri İspanya’ya çok benziyor, bana yazları tatil yaptığım İbiza’yı hatırlatıyor.

HUZUR VERİYORSA GERÇEK AŞKTIR

Sanatçı bir aileden geliyorsunuz. Albümlerinizde kardeşinizin imzasını görüyoruz. İki kardeşin profesyonel anlamda uyum sağlaması daha mı kolay?
Beni çok iyi tanıyor ve bana çok yakın şarkılar yazıyor. Başından beri beraberiz. Onunla birlikte çalışmak huzurlu ve çok keyifli. Profesyonel anlamda da albümlerimde aynı ruhu yakalayabiliyoruz. 
Size ‘Aşkın sesi’ diyorlar. Peki, Monica Molina için aşk ne anlama geliyor?
Aşk olmazsa olmaz. Aşkın insanı güzelleştirdiğini düşünüyorum. Birçok kişi aşkı ve acıyı birlikte düşünüyor ama bence sevdiğiniz kişi size huzur veriyorsa, gerçek aşk demektir.

ZOR ZAMANLARIN ÜSTESİNDEN MÜZİKLE GELECEĞİZ

Türkiye son zamanlarda zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte bazı konser iptalleri de yaşandı. Sizce böyle zamanlarda     müziğin nasıl bir işlevi var?

Türkiye’de yaşayan çok fazla arkadaşım var. Yaşananları ben de yakından takip ettim. Müziğin zor zamanların üstesinden gelmemize yardım edeceğini umuyorum. Dünyada da şu an birçok olumsuzluk yaşanıyor. Ben de bir şarkıcı olarak, bizleri seven, bekleyen insanlarla müziğimi buluşturmak, şarkılarımla Türk halkının bu zor dönemi atlatmasına yardımcı olmak istedim.  Şarkılarım insanlara keyif verecekse ben de çok mutlu olacağım. 
Konser programınızdan bahseder misiniz? Yakında vereceğiniz konser ne zaman?
23 Ağustos’taki senfonik konserimin ardından sonbaharda çıkacak olan yeni albümün çalışmalarına devam edeceğim. Ama yeni albümle birlikte tekrar Türkiye’ye gelmeyi çok istiyorum.