Aşk lazım ama iş de olacak

Şebnem Burcuoğlu, ‘Kocan Kadar Konuş’ kitabıyla en çok satanlar arasına girdi, kitabı bir de filme çevrildi. Yazar, Şekerfare adlı kitabında bu kez odağını aşktan işe çeviriyor.

Haftalarca bir numarada kalan, filme uyarlanan ‘Kocan Kadar Konuş’ kitaplarınızda aşk üzerine yazmıştınız. Yeni romanınız ‘Şekerfare’nin odağı nedir?

Bu seferki odak noktamız iş. Aşk lazım fakat iş de lazım, değil mi? Şekerfare’nin kahramanı Şükran Tanay, hayatta neye elini atsa olmamış. Bu yetmezmiş gibi bir de süper zekâ abisinin başarıları altında ezilmiş. Tek istediği şey kendi başına bir başarı kazanmak. Kestirme bir yol arıyor, çabucak şan şöhrete kavuşsun istiyor. Kendi çapında yazdığı Şekerfare isimli hikâyeyi bir film şirketine satmaya karar verip kolları sıvıyor. Şans bu ya, satıyor da. Ve böylece kendini bir anda pırıltılı film dünyasında bulan Şükran’ın komik serüveni başlıyor. 
Kocan Kadar Konuş serisinde hayali arkadaşı Sabahattin Ali’ye sığınan bir Efsun vardı. Yeni romanınız Şekerfare’de ise Şükran’ın zıpır dostu Meryem’i tanıyoruz. Aynı zamanda bir kadın dayanışması mı var Şekerfare’de?
Bizi olduğumuz gibi kabul eden, hatalarımızı yüzümüze vurmayan, düştüğümüzde kaldıran bir kız arkadaştan daha değerli ne olabilir? Ben tek çocuğum. Bir kız kardeşimin olmasını çok isterdim. O yüzden Şükran’la Meryem’in dostluğunu yazmaktan inanılmaz keyif aldım. 
Özellikle günümüz gençleri yırtmak için pek bir hevesli. Şekerfare de tam bu noktaya parmak basmıyor mu?
Bunun genci yaşlısı yok bence. Hepimiz bir şekilde yırtmak istiyoruz. Fakat sadece heves yeterli değil ne yazık ki. Kazanılan başarıların arkasında büyük emek var. Şekerfare’de bunun altını çiziyorum. 
Şekerfare’nin fonunda film sektörü var. Kocan Kadar Konuş’ların film olma sürecinde siz de sette gözlem mi yapıyordunuz?
Ben her an gözlem halindeyim zaten. Film sektörünü tanımadan önce bu sektörün bu kadar zor olabileceğini düşünmemiştim. Oyuncusundan kostümcüsüne büyük bir fabrika gibi çalışıyor. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak âşık olmadan yapılmayacak bir iş. 
Keşke Şekerfare’yi de film olarak izlesek... Peki, bundan sonraki romanınızın hazırlıklarına ne zaman başlarsınız?
Önce okurlar sevsin. Her şeyin hayırlısı… Aklımda güzel bir şeyler var. Bir süre kitap okuyarak geçecek. Sonra da yazmaya başlarım. Düşüncesi bile iştahımı kabartıyor.