Artık güven ve istikrar istiyorum!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

15 Mayıs saat 14.47’de Boğa burcunun 24 derecesinde yeniay doğuyor. Yeniay derecesinde yerleşmiş Zavrak sabit yıldızı şanssız bir doğada olup melankoli, ölüm korkusu, intihara meyil ve panik atak rahatsızlıklarıyla ilişkilendiriliyor. Yeniay’ın yöneticisi Venüs ise İkizler burcunda ve Alheckna sabit yıldızıyla  kavuşmuş durumda. Neyse ki bu yıldız şanslı bir doğada, onur, varlık güç sahibi olmakla ilişkili. Yeniay 9. evde doğduğundan, ışığını 3. eve de göndererek yaşam felsefemizi gerek yüksek bilgi gerekse maddi kazanım noktasında tutarak değer duygumuzu yükseltiyor. 

BOĞA SABİT BİR BURÇTUR

Boğa sabit bir burçtur. Ve hayatındaki sabitliği korumak için maddi güvene güce çok ihtiyaç duyar. Yeniay bizim yaşam felsefemizi bu noktaya taşıyacak nitelikte. Daha onurlu daha güçlü ve varlıklı bir yaşam isteği ön planda olacaktır. Bu dönem hareketlerimiz daha yavaş olabilir, daha çok tembellik yapmak isteyebiliriz. Anın yükseleni Başak burcu. ASC, yeniay ve Plüton arasındaki güçlü toprak üçgeni, taşınmaz mal varlığı açısından bizi şanslı bir noktaya götürebilir. Özellikle başkaları sayesinde elde edeceğimiz ticari kazanç, verdiğimiz emek ve hizmet noktasında alacağımız paralar olabilir. Bazıları büyük miras elde ederken bazıları aileleri üzerinden toprak zengini olabilirYeniay yöneticisi Venüs İkizler burcunda Pallas’la hareket ederek, zihnimizi özellikle parayla ilgili sorunlar konusunda hızlı, pratik ve akılcı çözümler bulma noktasında çalıştıracağımızın göstergesi. Birden fazla sorunla uğraşabilecek yeteneklerimizden kazanç elde edebileceğiz. Ancak bulacağımız çözümler, elde edeceğimiz kazançlar geçici olabilir. Yeniay Boğa burcunda doğarken istikrarlı bir kazanç ve maddi güvence isteği verebilir ama yöneticisi Venüs’ün İkizler burcunda Pallas’la hareket etmesi nedeniyle burada hem değişken koşullardan hem de kalıcı olamayacak çözümlerden bahsedebiliriz. 

SÜRPRİZLİ ENERJİLER

Bana göre bu yeniayın en dikkat edilmesi gereken ama en sürprizli enerjisi Uranüs ve Mars karesi aslında. Bu ikili anaretik dereceden zorlayıcı kontakt kuruyor. Bu durum başkalarının yaratacağı birtakım krizler neticesinde alacağımız kararları ve veya girişimleri gösteriyor. Öyle ki beklemediğimiz anda gelen bir sıkıntı bizi bir anda zengin edebilir, bize bir popülerlik getirebilir. Ayrıca bazı kişiler için ameliyat zamanı olabilir. 

HAYALLERİMİZE KAVUŞABİLİRİZ

Yeniayda bir diğer güç; Jüpiter ve Neptün arasında kuruluyor. Bu ikilinin arasındaki olumlu bağla ruhsal açıdan zenginlik elde edebilir, hayallerimize kavuşabilir, maddi açıdan büyük avantajlar da elde edebiliriz. İnanç ve hayal arasındaki o güçlü bağı bu yeniayda deneyimleyeceğiz. Juno’nun Ay düğümleriyle uyumlu bir kontakt kurarken, bu yeniayda ilişki ve evliliklerde ruh eşi duygusunu öne çıkartıyor. Özellikle partnerden konuşmasını bilen, aktif, enerjik, heyecanlı ve genç bir ruh taşımasını bekleyebiliriz. Bu dönem başlayacak ilişkilerde kadersel ve karmik bağlantılı olabilir. Evet Boğa yeniayı bize maddenin bu yaşamdaki gücünü ve gerekliliğini farklı açılardan gösteriyor olacak. Yeniayda tohumlarımızı daha çok kazanç için atarken, toplum önünde parlamak, öne çıkmak, dikkat çekmek isteyeceğiz. Bunun için geliştireceğimiz yaklaşımlar uzun vadeli değil, kısa vadeli planlar olacaktır. Birikim, yatırım yapmak, elimizdekinin değerini bilmek, yaşamdan daha çok keyif almak, keyif alacağımız konulara harcama yapmak isteyeceğiz. 

KALICI KAZANÇLAR

Bazı kişilerin beklenmeyen krizlerden ve sıkıntılı durumlardan sonra büyük avantaj ve zenginlik kazanacağı bu yeniay, aynı zamanda başkalarının parasını idare etme ve yönetme becerisi de getirecektir. Hizmet ettiğimiz ve emek harcadığımız konuların kaymağını yerken daha akılcı ve kalıcı kazanç elde etmenin yollarını da bulacağız. Günümüzde para çok önemli bir güç. Bunu kimse yadırgayamaz. Ancak her şey değil. Ancak kendimizi daha değerli hissetmemiz için ona ihtiyacımız yok. Parayı sadece bir enerji olarak ve yaşamımızı idame ettirmek için gerekli bir kaynak olarak görmeli parayla aramızdaki ilişkiyi yeniden gözden geçirmeliyiz.