Arnavutköy’ün incisi

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Bu haftaki durağım Arnavutköy’ün incisi “Atlas Balık”. Mekândan içeri girdiğimde güler yüzlü ve ilgili çalışanlar tarafından karşılanıyorum. Rezervasyon yaptırdığım deniz manzaralı masaya oturuyorum. Siparişlerim alınırken, mekânın işletmecisi Ertuğrul Pekgöz yanıma geliyor ve sohbetimize başlıyoruz. Ben soruyorum; Ertuğrul Bey, tüm samimiyetiyle anlatıyor. “Yeme & İçme sektöründe ikinci kuşağım” diye başlıyor anlatmaya… Mesleğe, 1997 yılında babasının yanında başlamış. “Burada bulunan çoğu arkadaşımız gibi restoranlarda ne yapılması gerekiyorsa hemen hemen bütün işleri yaptım” diyor. Kendini hazır hissettiği 2012 yılının Aralık ayında ise burayı açmış. Aralık 2012’de tek kat olarak açılan mekân, şimdi iki katta hizmet veriyor. 

NE YENİR?

Bu arada zeytinyağlılarımız geliyor: Patlıcan Ezme, Haydari, Pancar, Barbunya Pilaki, Lakerda… Özel zeytinli ekmekleri eşliğinde hepsinin tadına bakıyorum. Taze ve çok lezzetliler… Ahtapot Beğendi, Levrek Yaprak Sarma, Balık İçli Köfte, Kalamar, Karides Güvenç’ten oluşan ara sıcaklarımız servis edilirken, şeflerini soruyorum. Açıldıkları günden beri Executive Sous Chef’leri Selver Koç’la çalışıyorlar. Spesiyallerini merak ediyorum. Ertuğrul Bey; “Bizim ustamızın elinden çıkan her deniz ürünü spesiyal gibi olur. Allah’ın izniyle daha çok uzun yıllar birlikte yürüyeceğiz” diyor.

NARLI SALATA BİR HARİKA

Ara sıcaklar birbirlerinden lezzetliler; fakat favorim Levrek Yaprak Sarma. Kesinlikle tadına bakılması gereken bir lezzet. Bu lezzeti tattıktan sonra; Ankara’dan, Gaziantep’ten, Mersin’den Ahtapot Beğendi ve Levrek Sarma yemek için gelen müşterilerinin olduğunu duyduğumda şaşırmıyorum. Ana yemek olarak; taptaze balıkların arasından seçtiğim levrek, ızgara olarak hazırlanıp, yanında közlenmiş patates ile servis ediliyor. Taze levrek çok güzel pişirilmiş. Bir çatal, bir çatal daha derken kendimi durduruyorum. Yolunuz Atlas Balık’a düştüğünde balığınızı sipariş verirken yanında mutlaka narlı salata da söylemenizi öneriyorum. Nezih bir ortamı olan mekân; eşinizle, dostlarınızla birlikte gelip lezzetle yemeğinizi yiyebileceğiniz; iş yemekleriniz için tercih edebileceğiniz bir adres. Mutlaka uğrayın derim.