Arkanıza keyifle yaslanın, masal başladı

Hande Sönmez
hande.sonmez@gmail.com

Televizyon dizileri içinde en iddialı işlerden biri olduğu aşikar olan, yaz başından bu yana ekranda tanıtımıyla sıklıkla karşılaşılan Bodrum Masalı’nı duymuşsunuzdur. Dizi geçtiğimiz perşembe üçüncü bölümünü geride bırakırken büyük bir başarıya da imza attı. Peki, diziyi bu kadar kısa zamanda sevdiren unsurlar neler?

Bodrum Masalı, henüz tanıtımlarından ‘zaten hep izliyormuşuz’ hissiyatını veren nadir yapımlardan oldu. Ufak pürüzlere vakıf ilk bölümünün ardından hem çıtasını hem de izlenme oranını yükselterek reyting sıralamasında da hak ettiği yeri aldı.

En güçlü yanı genç starları

Şevval Sam, Murat Aygen ve Timuçin Esen gibi oyunculara sahip Bodrum Masalı’nın en güçlü yanı yeni nesil starları. Ateş karakterine hayat veren –ki gerçekten hayat vermek kendisi için kullanılabilecek en iyi tabirlerden biri- Alperen Duymaz’ın yanı sıra Dilan Çiçek Deniz, Hilmicem İntepe ve Ezgi Şenler’le renklenen dizi, Türkiye’nin yeni genç yıldızlarını parlatmaya başladı bile.

‘ERGEN JÖN’ KAVUĞU DUYMAZ’IN 

Alperen Duymaz, dizilerde de kavuk geleneği olsa onu yeni ‘ergen jön’ olarak Çağatay Ulusoy’dan devralırdı muhtemelen. Duruşu, karizması ve oyunuyla daha pek çok genç kıza ‘lütfen bir kere cevap ver’ mesajı attıracağa benziyor. ‘Şimdilik’ karşılıksız duygular beslediği Ateş’e âşık, asi ve gururlu Aslı’yı üzerine tam oturtan Ezgi Şenler ise ileride de sade, doğal ve yetenekli güzel kontenjanından ilk sıralarda kendine yer bulacak gibi. Survivor’dan sonra soyunduğu üçüncü dizi macerası için hiç de fena olmayan bir performans sunan Hilmicem İntepe’yi ve ismi kadar güzel ve naif Su’da Dilan Çiçek Deniz’i de izlemek oldukça keyifli. Bu dörtlünün beraber ya da iki ayrı çift olarak maceralarının izleyicinin iştahını kabartacağı kesin. Dizideki diğer genç oyuncular Serel Yereli, Serhan Onat ve Bora Cengiz’in de hayranları kısa sürede türedi ve ekran maceraları seyirci tarafından onaylandı diyebiliriz.

İYİ Kİ HAYATIMIZA GİRDİ

İlk bölümde inandırıcılıktan uzaklaştıran mantık hataları (zamanlamadaki boşluklar) telefonla konuşma sahneleri (konuşan bir karşı taraf olmaması, monolog olarak replik sıralama) gibi nazar boncuklarını saymazsak, dizi sonraki iki bölümünde hızla toparlanarak hikâyesini izletir ve sevdirir hale getirmeye başladı. Genç oyuncuları dizinin atardamarı olsa da izlenebilir bir hikâye kaleme alan yazarlar Başar Başaran ve Emre Özdür’e tebrikler ve sezon boyu bol malzeme diliyorum. Kuzey Güney dizisinden hatırlayacağınız yönetmen Mehmet Ada Öztekin’in rejisiyle izleme şansına sahip olduğumuz dizinin en büyük şanslarından biri de şüphesiz Öztekin’in bir dünya kurabilmek ve izletebilmekteki başarısı. Hayatımıza girmesinden pek memnun olduğumuz Bodrum Masalı’nın ilerleyen bölümlerde de keyfine doyulmayacak sahnelerine maruz kalmak dileğiyle… Bir TMC yapımı olan Bodrum Masalı her perşembe akşamı Kanal D’de 

Final not: Timuçin Esen’i izlemeyi çok özlemişiz. Ekranda, sahnede, beyazperdede nerede olursa olsun seyrine doyulmaz iş çıkarmak onun işi.