Ameliyatsız burun estetiği var mıdır?

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Sayın Dr. Neslihan Dolar,

Burnumda kemer görüntüsü var. Bir de gülerken burnumun ucu çok düşüyor. Yıllardır ameliyata cesaret edemedim. Ya daha kötü olursam endişesi var. Pek çok estetik sorun için ameliyatsız çözümler sunuyorsunuz. Burun için de ameliyatsız çözüm var mıdır?

Esra Hanım,

BURUN DOLGULARIYLA BU MÜMKÜN

Ameliyat olmaktan çekinen burnunda kemer görüntüsü olan hastalar için alternatif çözümler var elbette. Ameliyatsız burun estetiği özellikle son yıllarda çok konuşulur oldu. Kemerli bir burnunuz varsa veya gülerken burun ucunuz düşüyorsa bu işlem için ideal hastasınız demektir. Özellikle daha önce burun ameliyatı geçirmiş ve kıkırdak erimesi yaşamış hastalarda veya ameliyat sonrası oluşan bazı deformiteleri düzeltmek  amacıyla da ameliyatsız burun estetiği uygulamaları yapmaktayız. Anestezi gerektirmeden sadece 15 dakika süren işlem sonrası ciddi bir morluk veya şişme yaşanmaması da işlemin diğer tercih edilme sebeblerindendir. Bu işlem için genellikle hyaluronik asit bazlı dolgu maddelerini kullanmaktayız. Vücudun kendi doğal yapısında bulunan bir maddedir hyaluronik asit. Yine bu amaçla mineral dolgu da kullanılabilmektedir. Hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan uygulamaların avantajı beğenmediğinizde veya istenmeyen bir yan etki görüldüğünde hyaluronidaz ile eritilebilmesi ve burnun eski haline hemen dönmesidir. 

BURUN DOLGUSUNU SADECE UZMAN DOKTORLAR YAPABİLİR

Tecrübeli ellerde uzman doktorlar tarafından yapılan uygulamalar ile son derece başarılı ve güvenilir bir uygulamadır. Ancak uygun olmayan veya aşırı yapılan uygulamalarda yan etkiler görülebilir. Burun için yapılan uygulamalarda doktorun bu bölgenin anatomisini çok iyi biliyor olması önemlidir. Bu nedenle sağlığınızı tehlikeye atmamak için doktor olmayan kişilere bu tür uygulamaları yaptırmayınız. Gülerken ortaya çıkan burun ucu düşmelerinde botoks uygulaması ile dolgu uygulamasının kombinasyonları çok iyi neticeler vermektedir. Burun dolgularının ömrü ortalama 1-2 yıl kadar sürmekte olup sonuçlar hastayı ve doktoru çok mutlu eder. 

Burun ameliyatlarından sonra en çok gördüğümüz cildin yağlanması ve tıkanması ile birlikte akne ve siyah noktaların artmasıdır. Ameliyatsız burun estetiğinde ise kullandığımız hyaluronik asit içeriğinin  cildi nemlendirmesi, sıkılaştırması ve yapılandırması ile böyle bir sorun yaşanmamakta hatta hyaluronik asit cilt kalitesini de artırmaktadır.

BURUN DOLGUSU KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Burundaki kemer bozukluklarını düzeltmek, burun ucunu kaldırmak, asimetrik sorunlarını önlemek, burun ameliyatı sonrası oluşan bozuklukları düzeltmek isteyen her hastaya yaş sınırlaması olmaksızın uygulanabilir. Fakat kemiğe ciddi müdahale gerektiren düzeltmeler bu yöntemle değil rinoplasti ile mümkündür. Hastalar cerrahi olmayan bu işlemin ardından hemen normal hayatına ya da işlerine dönebilir. Uygulamanın hemen ardından etki yani burnun yeni şekli gözle görülür. Aslında burunda yani yan profil görünümündeki problemleri değerlendirirken yüzdeki altın oranı baz almak gerekir.  Yani alın, burun, dudak ve çene bir bütün olarak değerlendirilmelidir.  Eğer kişide çene geride ise veya dudak çok düzse burun için kullandığımız dolgu malzemeleri ile bu oranı düzeltmek amacıyla çeneyi ve gerekirse dudağı desteklemek sonuçların daha mükemmel olmasına destek olacaktır.  Önemli olan güzel bir burun değil sizin yüzünüzün şekline ve anatomisine uygun doğal ve orantılı burun görüntüsünü ve profil görüntüsünü elde etmek olmalıdır.  

Sorularınızı instagram/drneslihandolar ve neslihandolar@gmail.com  hesabına gönderebilirsiniz.