Albümümüzü yüksek sesle dinleyin

Abdullah Bülbül ve Seçkin Ara tarafından 2002 yılında kurulan Kent uzun bir aranın ardından “Geceyi Kaçırma” isimli yeni albümleriyle dinleyici karşısına çıkıyor. Della Miles ve İlhan Şeşen’in de yer aldığı albümünün hikayesini Abdullah Bülbül’den dinledik.

İlk albümden bu yana uzun zaman geçti… O günden bugüne neler yaptınız?

İlk albümün ardından 2 yıl kadar konserlerimize devam ettik daha sonra hem biz hem de müziğimiz olgunlaştı.  Ülkemizde yaşanan olayların etkisi müziğimize yansımaya başladı ve bunları kaydetmek istedik. 

Plak şirketiniz Arpej Yapım ile nasıl bir araya geldiniz? Single çıkarmanın moda olduğu bir dönemde yapım şirketinizi albüm yapmaya ikna etmek zor oldu mu?

İlk albüm sürecinde Arpej Yapım yeni oluşan bir şirketti ve başında yine iyi bir müzisyen olan Umut Kuzey vardı. Alternatif bir müzik yaptığımız için ilk albüm görüşmesini onunla yaptık. Çünkü Umut yeniliklere açık ve bizim geçtiğimiz süreçlerden geçtiği için bizi anlayacak biriydi. Bu sayede bizi hep ateşleyip destekledi. İkinci albümde doğal olarak Umut’la ve Arpej Yapım ailesi ile yolumuza devam etmek istedik. Aslında albüm yerine single yapmayı planlıyorduk fakat bize o kadar inandılar ki albümlerin satmadığı bu dönemde bizden özellikle albüm yapmamızı istediler.

İlhan Şeşen ve Della Miles ile bir araya gelme hikayeniz nedir? 

Timuçin Aksuer uzun yıllardır İlhan Şeşen ile çalışıyordu. Bu dönem de İlhan Şeşen’ in “İstanbullu Şarkılar” albümünü hazırlıyordu. İlhan Şeşen’ den eserleri dinlemesini istemişti. Sonrasında İlhan Şeşen şarkıları çok beğenip kendisinin bir bestesini kullanabileceğimizi söyledi, buradan yola çıkarak bizde çok bilindik bir eserinin yerine daha yeni bir eserini kullanmak istedik.  Della Milles’in Türkiye turnesinde tonmaisterliğini Timuçin yapıyordu. Timuçin albümden şarkıları dinletince Della, “Yalan” şarkısını çok sevdi. Zaten şarkı için düet hayalimiz vardı bunu Della ile paylaşınca çok hoşuna gitti. Hiç Türkçe bilmemesine rağmen şarkıyı çok ciddi çalışarak birçok Türk solistten daha başarılı bir performans sergiledi ve bu şekilde beraber çalışma fırsatı bulmuş olduk.

Bu albümle neler hedefliyorsunuz?

Her müzisyenin hayal ettiği gibi, bizde eserlerimizi kitlelere ulaştırmak ve onlarla aynı hisleri paylaşabilmek. Konserlerimizle insanlarla bir araya gelebilmek.

Albümün teması nedir size göre? Mesela Teoman son albümün yayınlarken dinleyicilerine bu albümün evde tercihen yalnız ve gözü kapalı bir şekilde dinlenmesini isterim demişti. Siz albümünüzün nasıl ve nerelerde dinlenmesini hayal ediyorsunuz?

Biz bir rock grubu olduğumuz için kesinlikle yüksek ses ile dinlenmesi önerilir. Her yerde, her ruh haline hitap etmeye çalıştık.  

Albüm lansman konseri ne zaman ve nerede olacak belli m? sürpriz konuklar var mı?

Lansman konserimizi 20 Mart tarihinde Moda Kayıkhane sahnesinde gerçekleştireceğiz. Evet, sahnede birçok konuğumuz olacak ama adı üstünde sürpriz, şimdi söyleyemem. (gülüyor)