Al beni, çıkar teraslara

ismail polat
ismailpolatt@gmail.com

Yaz gelince serin noktalara konmak lazım. Bunun için de en ideali şehrin terasları. Hangi teras çok iyi, hangisinin manzarası daha güzel ya da daha keyifli bu hafta Studio 34’da. Şimdi yaz meltemi tadında havalanıp, birbirinden güzel terasları seyre çıkıyoruz. Hararet bastığında buralara sığınmakta fayda var. 

EMİRGAN’DA BİR YAZ BAHÇESİ

Kışın hafta içi ya da hafta sonu demeden mesken edindiğimiz La Boom ve Gizli Kalsın (Pizza Emirgan) ikilisinden sonra Umut Evirgen’in eğlence üssünün yazlık versiyonu Teras Emirgan’a ışınlanıyoruz. Burası yaz sıcaklarında İstanbul’un en güzel noktalarından biri. Harika manzarası, yaz bahçesi tadındaki dekorasyonu ve yemekleriyle oldukça iddialı. Erkenden gidip nefis kokteylleriyle akşamüstü kafasını da yaşayabilirsiniz ki benim en sevdiğim zaman dilimlerinden. Gece geç vakte kadar kalırsanız ‘bir şehir’ klasiği olarak alt kattaki Türkçe müzik istasyonu Gizli Kalsın’a uğramadan olmaz.  

BEYOĞLU’NUN HAREKET NOKTASI 

Malum Soho House İstanbul, tarihi Beyoğlu’na farklı bir hareket katmıştı. Bu harekette azalma olsa da yaz gelince ilgi yeniden arttı. Ana binanın terası geçen yılın en uğrak noktasıydı. Bu yıl tarihi bina sebebiyle teras keyfi otel binasının tepesine taşınsa da sıkıntı yok. Beyoğlu’nun hâlâ en gözde yazlık durağı. Şehrin cool tipleri ellerinde kokteylleriyle Haliç’i seyre dalarken nefis havuzun da tadını çıkarıyor. Yolunuz sıcak havalarda Beyoğlu’na düşerse mutlaka uğrayın. 

BOL YILDIZLI VE HAVALI

Nişantaşı’nın gözde oteli St. Regis’in tepesinde yer alan Spago’nun terası yazın İstanbul’un en güzel ve serin noktalarından biri. Oscar ödül töreninin vazgeçilmez şefi Wolfgang Puck’ın nefis yemekleri, şehrin en güzel yemekleriyle buluşunca ortaya harika bir resim çıkıyor. Burada da güneşi batırmanın ayrı bir keyfi var. Erkenden gidip barına 
kurulursanız Puck imzalı nefis kokteyllerle bunu görkemli bir ritüele çevirebilirsiniz. Vaktiniz varsa geç saatlere kadar iyi müzik eşliğinde en havalı halinizle dans edip yıldızların tadını çıkarabilirsiniz. 

KEYİF GARANTİ 
Yer Kanyon olunca bol esinti garanti. Suvla Kanyon da yaz öncesi yerini burada alanlardan. Ulaşmak için tarif gerek ama vardığınızda mutlu olmanız garanti. Tertemiz bir alanda nefis pizzalar eşliğinde bolca açık gökyüzüne bakabilirsiniz. Dizi dizi gökdelenleri buradan izlemek ayrı bir keyif olabilir. Ben işyerime yakın olduğu için sık sık bu keyfi yaşıyorum. Sizin de yolunuz Kanyon’a düşerse sinema katını aşıp, asansöre binip terasa uzanmanızı tavsiye ederim. Yaz sıcağında iyi gelecektir.  

TERASIN EN VOGUE HALİ 
İstanbul’da teras denince akla ilk yerlerden biri Vogue’dur. BJK Plaza’nın çatı katında hizmet veren restoranın, barı da oldukça iddialı. Harika bir Boğaz manzarasına sahip olan Vogue’da dünya ve Akdeniz mutfağının nefis lezzetlerini harika kokteyllerin ardından tadabilirsiniz. Üç tarafı Boğaz manzarasıyla çevrili olan mekâna dolunay zamanında giderseniz, unutulmaz anlara tanıklık edebilirsiniz. 

NEW YORK ESİNTİSİ…
Gidenler bilir, Zorlu Center’ın en popüler duraklarından biri New York ruhunu İstanbul’a taşıyan Morini’dir. Burası yaz kış açık hava keyfi yapabileceğiniz bir yer. Michelin yıldızlı şef Michael White’ın enfes makarnalarının dışında birbirinden güzel yemekleriyle saatlerce oturabilirsiniz. Hafta sonu düzenlenen happy hour’larla daha eğlenceli hale gelen mekânda keyif garanti. Zaten bir sonraki gidişinizde otomatikman soluğu yine terasta alacaksınız. 

RENGÂRENK BİR DURAK
Evet, birçoğumuz gibi ben de eskisi gibi Beyoğlu’na gitmiyorum ama gidersem Mama Shelter’ın terasına mutlaka uğruyorum. Özellikle yaz aylarında buz gibi limonata etkisi yaratıyor. Rengârenk halleri, pop dokunuşları ve hiç bitmeyen esintisiyle iyi geliyor. Tarihi bölgenin farklı noktalarına bakan nefis manzarasıyla yazın 
uğrak duraklarından biri. Ayrıca yemekleri de oldukça başarılı.