Ajan 47 geri döndü

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Oyun dünyasının en eski serilerinden biri olan Hitman, oyun dünyasıyla 2000 yılında buluşmuştu. 2000 yılında Hitman: Codename 47 ismiyle çıkan yapım, o zamanlar için yenilikçi özellikler içeriyordu. Ragdoll ölüm animasyonlarını ilk kullanan yapımlardan biri olan Hitman, yine sallanan kravatı, farklı şekillerde suikast olanakları, karizmatik sesi ve ilginç konusuyla bizlerin hayli ilgisini çekmişti. Hikâye bakımında ICA ile bir gölge organizasyonun savaşına tanık olduğumuz yeni Hitman'de, her bölüm gerçeğe bir adım daha yaklaşıyoruz. Hikâyeden detay vermek istemiyorum ancak yorumlamak gerekirse oldukça akıcı geçtiğini belirtebilirim. Ne kadar gizli bir şekilde hedefe ulaşabilirseniz, hedefi alt etmeniz de o kadar kolay oluyor. Zaten oyun içerisindeki istihbaratlar içerisinde mümkün olan farklı yaklaşımlar mevcut. Öldürme şekilleri de keza farklı. İsterseniz zehirleyerek veya keskin nişancı silahınızla etkisiz hale getirebilirsiniz. 

Yeni Hitman harita tasarımı tarafında ise bir hayli başarılı bir iş ortaya koymuş. Oyunun her bölümü oldukça büyük diyebileceğimiz açık dünyalarda oluşuyor. Her harita ise en ince detayına kadar özenle hazırlanmış. Ayrıca her haritada suikast sırasında oldukça işinize yarıyabilecek ipuçları bulmak da mümkün.

Yapımcı-Yayıncı: IO Interactive-Square Enix

Çoklu Oyuncu: Var 

Türü: Aksiyon

- Hitman özüne dönmüş, Zorlayıcı oyun yapısı, Mükemmel sinematikler

- Teknik anlamda mucizeler yaratmıyor, Oyun süresi yeterli değil

Grafikler yetersiz

Teknik anlamda ise oyun tam olarak beklentilerimi karşılayabilmiş değil. Işıklandırma ve kaplamalar konusunda başarılı olsa da, karakter tasarımları yeterince titiz hazırlanmamış. Gerçi grafik tarafının da bölümden bölüme farklılık gösterdiğinin altını çizmek gerekiyor, kimi bölümler gerçekten etkileyici gözükse de, kimileri oldukça standart duruyor.