'Ah Zavallı Erkekler' annelerin ‘eserini’ sorguluyor

ERCAN ÖZTÜRK

ercan.ozturk@aksam.com.tr


Astro-terapist Hülyanida Şahin'in "Ah Zavallı Erkekler" kitabı raflarda yerini aldı. Kitap, Ceres Yayınevi tarafından yayımlandı. Kitap, “zavallı erkekler” ifadesini mihenk taşı olarak ele alarak, bunu oluşturan nedenleri sorguluyor.

Annelerin kendilerine bağımlı hale getirdikleri, kişilikleri silik erkekleri ve onların ilişkilerinde yaşadıkları büyük krizleri, çalışma ve kariyer hayatında başarılı olamamanın gizli sebeplerini ele alınıyor.

Erkekler zavallı mı gerçekten?

“Elbetteki bütün erkekler değil. Ancak zavallı hale gelenleri ele aldım kitapta. Astro-terapi seanslarımda el uzattığım erkeklerin sıradışı hayat hikayelerini incelediğimizde önümüze hiç de şaşırmayacağımız sonuçlar çıkıyor. Onların bir kısmını kitapta paylaştım.

Zavallılığa atılan ilk adımlar daha anne karnında başlıyor. Anne karnında geçen ilk dokuz ay, anne karnındayken oluşan
nöral devrenin devamıdır. Anne çocuk arasındaki görünmeyen  bağın hasarı erkek çocuklarında, kız çocuklara göre daha fazla etkili oluyor.

Rahim enerjisi adını verdiğimiz o masum güç, annenin doğum sonrasında çocuğuyla olan ilişkisinde davranışlarına yansırsa işte o zaman o zavallı erkekler oluşmaya başlıyor. Şunları yapan anne, zavallı erkeğin hızla oluşmasını sağlıyor:
- Çocuğunu yoğun takibe alıp ona güven duymamak
- Fazla sevgi, koruma ve şefkat göstermek, fazla anaç olmak ve hayatını kolaylaştırıp şımartmak
- Çocuğun kendine güvenini zedelemek
- Sadece ev ve aile dünyasını kurup onun dışında bir amacı oluşturmamak
- Bencil olmak
- Güzel ve dikkat çekici kadınlardan korkutmak
- Mala, paraya, takıya, gayrı menkule çok önem vermek
- Çocuğu her ağlayışında oyalamak
- Çocuk büyümüş olsa da onun adına karar vermek
- Çocukla arkadaş olmak (anne-baba çocuğa arkadaş olmamalı)

Yani bunları yaşayan erkekler ileride zavallı hale mi geliyorlar?

Bir annenin yukarıda saydığımız davranışların bir tanesini uygulaması bile erkeklerin yaşam biçimindeki tüm dengeleri bozuyor. Farkında varmadan zavallı oluyorlar. Mutsuz ilişkiler, evlilikler ortaya çıkıyor.

Hayatı, annesinden itibaren bir kadınla var olmak ve ona tutunmak, bağımlı olmak şeklinde algılayan erkek zavallılaşıyor.
Rahim enerjisi konusuna çok önem veriyorsunuz. Etkisi nedir?

Erkek rahim enerjisini kullanan bir eş ile beraberken onun çocuğu gibi hisseder. Anne ve erkek çocuk ilişkisi: kadın oradadır ve güven verir. Her koşulda kabuldedir. Doyuran, bekleyen, besleyendir. Erkek, dişi arar ama bu arayışı ev dışında çapkınlıklar yaparak sonuçlanabilir. Aldatır ve bundan da hiç sıkıntı duymaz.
Toplumda dişi güç yoksa erkek güç de yoktur, oluşamaz. Tabii bu bir felakettir. Dişi gücüyle var olmayan kadın
ve alt beyni gelişmemiş erkek ilişkisi sonucunda maço, sinirli, duygularına hakim olamayan döven, agresif, kadın kimliğine zarar veren bir erkek oluşur. Eril enerjisine kavuşmayan erkek, kendisine hep annelik yapacak kadınları hayatına çeker. 

Bu kitabı erkekler mi kadınlar mı okumalı?

Her ikisi de... Ama özellikle anneler kesinlikle okumalı. Bir erkeğin neden aşırı flörtöz ya da çapkın olduğunu, neden ıssız adam olduklarını, sadakatsizliğini okuyacaklar. Aslında kendisini hak etmeyen bir kadına da neden bağımlı olduklarını da okuyacaklar? Kişiliği gelişmeyen erkeğin, eşi ve annesi arasında nasıl ikiye bölündüğünü örnekleriyle anlayacaklar.