9 Mart’ta Balık burcunda güneş tutulması var!

2016’nın ilk Güneş tutulması 9 Mart’ta, 18 derece Balık burcunda gerçekleşecek. Güneş tutulmaları ülke ve dünya genelinde gerek doğal, coğrafi gerekse siyasi olayları hareketlendiren göksel aktivitelerdir.

SEMA KILIÇ

sema_mavii@hotmail.com

Balık burcu deyince, Neptün yönetiminde bir burç olarak, deprem, sel, fırtına, deniz, okyanuslar, sis, kimyasal maddeler söz konusu. Bundan dolayı, dünya genelinde deprem aktivitelerinin artması mümkün olabilir. Ayrıca Yay’a geçen Mars’ın Neptün ve Merkür’le sert açı kontağından dolayı, yine dünya genelinde terör eylemleri ve gizli silahlı eylemlere karşı dikkatli olmak gerekir. Fanatik eylemleri tetikleyen sert açılar mevcut açıkçası. Tutulma öncesi 5 Mart ve tutulma sonrası 20 Mart’a kadar dikkatli olmak gerekir gerek doğal afet konusunda gerekse silahlı terör eylemleri ve gizli suikast eylemleri konusunda. 

Ülkemize göre değerlendirdiğimde tutulma ne gibi etkiler yaratabilir?
Balık Güneş Tutulması ülkemizin doğum haritasında, tam tepede gerçekleşecek, çünkü Balık burcu Türkiye’nin doğum haritasının en tepesinde yer almakta. Tepede yer alan 10.ev yönetimle alakalıdır. Ülkeyi yönetenler, sistem, önemli kişileri temsil eder 10.ev. Anlaşılan o ki, bu tutulma Türkiye’yi dünya gündemine oturtacak. Ses getiren ve dünya gündeminde konuşulan bir olay olacak görünüyor ülkemizde. Hayırlı olaylar olsun diyelim. Balık Güneş tutulması ülkemizin haritasındaki Akrep’te yer alan yıldızlarla oldukça iyi açılı olmakla beraber, transit Satürn’le kare açısı, Balık burcunun 2.yönetici gezegeni Jüpiter’in Başakta transit gezip ülkenin güvenlik evinde yer alması vs bunların hepsini bir araya getirdiğimizde, ülke güvenliğini tehdit eden olayların devam ettiğini söyleyebilirim maalesef. Mars’ın da Yay’a geçtiğini hesaba katınca, sınırda ve doğu bölgesinde ordunun hareketliliği artacak görünüyor. Balık’taki Güneş tutulması ayrıca ülkemizde önemli ve tanınmış birinin haberini de ülke gündemine taşıyabilir. 
Güneş tutulmasının burçlara etkilerine bakacak olursak… 

Koçlar sağlığa dikkat!

Koçlar ruhsal uyanışlar yaşayabilir, farklı arayışlara yönelebilirsiniz. Kariyerinizde ileri gitmenizi engelleyen şeyleri görmelisiniz. Sağlık önemli. Yapacağınız bir seyahat veya görüşme sizi bir konuda uyandıracaktır. 

Boğalar'a aşk var

Boğalar bir ideal veya dileğinizi gerçekleştirmek için şartlar gelişebilir. Arkadaşlıklar, idealler, hedefler konusunda kafanızı karıştıran şeyleri sorgulama zamanı. Aşkta ezberinizi bozan bir gelişme olabilir. 

İkizlere yeni düzen

İkizler iş hayatında yenilenen bir düzen var ama kaos devam ediyor, anlaşılan taşlar yerine tam oturmuyor. Vizyoner işler, yaratıcı işler için güzel zaman. Aşkta ve ilişkilerde insanları yakından tanıma zamanı. 

Yengeçler şans sizinle

Yengeçler hayatınızı hareketlendiren bir tutulma. Evde sağlık sorunu yaşayan biri olabilir. İşte güvenmediğiniz kişilere söz vermeyin. Bir konu şansın yardımıyla lehinize düzelecek âdeta. Bu iş olabilir veya resmi bir konu olabilir. 

Aslanlar heyecanlı

Aslanlar ailede birinin ve kendinizin sağlığına dikkat edin. Biriyle işbirliği varsa, bu konuda iyi düşünmek gerek. Para ve işbirliği konusunda aranız bozulabilir. Aşkta heyecan var ancak gizlenen bir şeyler de olabilir. 

Başaklar diretmeyin  

Başaklar, ilişkiler cephesi hareketlenecek. İlişkilerde durumlar iyice keskinleşir, gerek sizin gerekse karşı tarafın diretmesi, değişmez tavrı söz konusuysa bu ilişkiyi koparabilir. Gerçekçi olmak, dostu düşmanı tanımak lazım. Ev güvenliğine dikkat. 

Teraziler sakar

Teraziler sağlığınıza dikkat edin. Operasyon ya da estetik için sakıncalı zaman. Doğru tedavi için iyi araştırmak gerek. İşinizde karışıklığa neden olabilen gelişmeler olabilir, birileri ortalığı karıştırabilir, kışkırtmaya gelmeyin. Sakarlığa dikkat. Ailede birinin sorunuyla ilgilenmek durumda kalabilirsiniz. Yeni iş gündemde. 

Akreplere yenilik 

Akrepler yeni bir girişime başlayabilirsiniz ama imza atmak için şartlar uygun olmayabilir. Bu ara dostlar ve ailenin önemini yeniden anlama zamanı. Bunu sorgulamak için şaşırtıcı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kiminiz için aşkta şartları ve rutini değiştiren dönüm noktası. 

Yaylara yeni yol

Yaylar yeni bir yola girebilirsiniz. Evinizi değiştirmek isteyebilirsiniz ama şartların oluşması zaman alır. Ailede sağlığa, sakarlığa dikkat. Biriyle önemli ve sürpriz bir görüşme yapabilirsiniz. 

Oğlaklar not edin 

Oğlaklar yakın çevrenizde hareketlilikler rutininizi değiştirebilir. Planlanan bir konuda anlaşmazlık çıkabilir. Acele kararlar vermeyin. Kafanızda çok güzel vizyoner fikirler doğabilir, bir kenara not edin ve önemseyin. Seyahat veya iletişimde aksiliklere dikkat. 

Kovalar aldanmayın

Kovalar parasal konularda dikkatli olun. Aldanma, dolandırılma konusuna dikkat. Borç vermeyin bu ara kimseye ve ödemelerinizi de özenli yapın. Sağlık veya başka konuda harcamalarınızı kontrol edin. Alacağınız varsa alabilirsiniz. 

Balıklar için değişim

Balıklar tutulma burcunuzda gerçekleşiyor, kişisel hedefleriniz, yaşam tarzınızı önemli derecede etkileyen ve değiştiren yeni gelişmeler hayatınızı çalkalandırabilir. Ancak taşların yerine oturması için bu kaçınılmaz ve gerekli. Sağlık, sakarlık, ruhsal durumunuza, resmi problemlere vs dikkat.