7 maddede giysilerinizin ömrünü uzatın!

Dolabınızdaki jeanlerin, kumaş pantolonların, penye ya da yünlü kazaklarınızın kullanım ömrünü uzatmak ister misiniz? Morhipo.com, özenerek aldığınız her kıyafeti daha uzun süre saklayabilmenizin 7 sırrını açıklıyor.

JEANLERE AZ MİKTAR DETERJAN

Jeanlerde yapılan sık hatalardan biri birkaç kez giydikten sonra oluşan diz izlerini yok etmek için sık sık yıkamak. Morhipo.com'un stil uzmanlarına göre, jean bakımında en önemli nokta jeani 30 derecenin altında ve az miktarda deterjanla yıkamak. Yıkamanın ardından oda sıcaklığında, kendi formunda ve doğal hava akımıyla kurutmak jeanin ömrünü uzatan faktörlerden.

TRİKOLORI YERDE KURUTUN

Triko türlerinde elde ve soğuk suda yıkayıp oda sıcaklığında düz bir zeminde kurutma adımları öneriliyor. Ayrıca kazak düz bir havlu üzerine serilip rulo yapıldığında, kazağın şekli bozulmamış ve daha uzun ömürlü olması sağlanmış oluyor.

FİLEYLE YIKAYIN

Pamuklu iç çamaşırların ömrünü uzatmak için, bir file torba içinde yıkayın. Sutyen temizliğinde formu bozduğu     için çamaşır makinesine atmalın. Sutyen temizliğinde en kolay yöntem, suyla dolu bir kabın içine az miktarda deterjan koyarak bekletip durulamak.

NEMLİ BEZLE SİLİN

Her gün aynı ayakkabıyı giymek ayakkabının yıpranmasına neden olduğundan, mümkün olduğu kadar farklı alternatiflere yönelmek gerek. Ayakkabıyı giydikten sonra hafif nemli bir bezle temizleyip kutusunda kılıfıyla saklamak öneriliyor.

STİLETTO’NUN BURNUNA PAMUK

Sivri burunlu stiletto'larda burun kısmına pamuk koyarak kırılmayı önleyin. Deri ve süet temizliği için özel spreyler etkili bir bakım yöntemi, deri için diş fırçasıyla yukarı doğru temizlemek gerekiyor.

ÇANTALAR TEK YÖNE DOĞRU SİLİNMELİ

Deri çantalarda nemli bez kullanın ve bez torbada saklayın. Nubuk veya süet çantaların temizleme yöntemi ayakkabıyla aynı. Nubuk çantalar, süet fırçasıyla tek yöne hareket ettirerek temizleniyor.