4 nesildir kebabın adresi değişmiyor

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Bu haftaki lezzet durağım 'Şenol Kolcuoğlu Restaurant' oldu. Kebabın her çeşidini bulabileceğiniz mekâna mutlaka uğrayın, pişman olmayacaksınız. 

Küçükyalı sahilinde, Turgut Özal Bulvarı No: 75 adresinde bulunan 'Şenol Kolcuoğlu Restaurant' a girdiğimde güler yüzlü çalışanlar tarafından karşılanıyorum. Üst kata çıkarken, gözüm duvardaki fotoğraflara takılıyor. İbrahim Tatlıses’ten Bülent Ersoy’a, Hazal Kaya’dan Yaşar’a, Nazan Şoray’dan, Ferdi Tayfur’a pek çok sanatçının fotoğraflarıyla kaplı duvarlar. Mekânın sahibi ve işletmecisi Şenol Kolcuoğlu aslen Adanalı. Restoranı 10 yıl önce Muazzez Ersoy’la açmış. “Şimdi ticari olarak yollarımız ayrıldı ama dostluğumuz ömür boyu sürecek” diyerek başlıyor anlatmaya. Adanalı, 8 çocuklu bir ailenin oğlu. 4 nesildir kebapçılık yapıyorlar. 8 kardeşin 8’i de birlikte çalışıyorlar. Şenol Bey anlatırken bir yandan masa donatılıyor. Semizotu salatası, tablacı salatası, yeşil salata, kristal soğan salatası, babagannuş, fırında sarımsak, katı cacık, köri soslu patates, panço, tahin salatası, çiğ köfte...Masada yok yok. Panço, tahin talatısı, hünkar beğendi, pastırmalı humus favorilerim. Haşlanarak yapılan içli köfte  çok güzel.Şenol Bey, serpme zeytinyağlı ve metrelik kebap kültürünü Adana’dan İstanbul’a taşımış. Şu ana kadar yaptıkları en uzun kebap, 35 metre. Közde pişirdikleri bu kebapla, Adana Fuarı'na katılmışlar. Bir de burada bir adet var: Gelen müşteriden sadece içecek siparişi alınıyor. Geri kalan her şey, her masaya aynı titizlik ve özenle geliyor. Metrelik kebaptan sonra kaburga, kuzu şiş, kanat, tavuk, pirzola, sarma beyti, közde yeşil ve kırmızı biber, közde domatesle geliyor. Yavaş yavaş hepsinin tadına bakıyorum. Hepsi çok lezzetli...

İşine âşık bir adam

Şenol Bey işine âşık. 7/ 24 işinin başında, titiz, çalışkan. Pazara, kasaba bile kendi gidiyor. Müşterisine sunacağı lezzetleri sebzesinden, meyvesine, etine kadar kendi seçiyor. “Müşterim, geldiğinde gözü beni arar. Mutfakta olsam bile sesimi duymak ister” diye anlatıyor. Nefis kebapların ardında sıra demli çay eşliğinde sunular tatlılarda; dondurmalı irmik helvası, kadayıf, triliçe ve kazandibi… Dondurmalı İrmik ve Kazandibi favorim. Haftanın her günü 11.30-23.30 saatleri arasında mutfağı açık olan, müşterilerinin saat 14.00'a kadar oturup, keyifle sohbetler ettiği Şenol Kolcuoğlu Restaurant, kişi başı 60 TL. ödeyerek, harika lezzetler tadabileceğiniz bir mekan. Tek şube olarak hizmet veren restoran; eşinizle, çocuklarınızla, sevdiklerinle gidip, keyifli saatler yaşayacağınız bir mekan. Öneriyorum.