3 bin mutlu aile ve 5 bin 200 çocuk

Sürdürülebilir refah için paylaşım ve toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Nef Vakfı, ‘Hay Atölye’ ile dezavantajlı kadınların yaşamına dokunurken ‘Bilim Kiti’ projesiyle çocuklara bilimi sevdiriyor.

Nef tarafından, “verdiğimiz bizimdir, elimizde tuttuğumuz değil” anlayışıyla 2015 yılında temelleri atılan Nef Vakfı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun beşeri olarak kalkınmasına destek olmayı sürdürüyor. Kurulduğu ilk günden bu yana, 3 bin 100 gönüllüyle 5 bin 200 mutlu çocuk ve 3 bine yakın mutlu aileye dokunan Nef Vakfı, özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler yaratan projeler oluşturarak dokunduğu insanların hayatında fark yaratıyor. Nef Vakfı’yla ilgili konuşan Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik “Nef olarak kuruluş felsefemiz doğrultusunda, nefes gibi can veren ve yaşamın vazgeçilmezi haline gelen işler yapmak için yola çıktık; varoluş amacımızı sosyal sorumluluk ve topluma katkı sağlamak olarak tanımladık. Nef başarılı işlere imza attıkça, toplumsal işlerimizi çatısı altında topladığımız Nef Vakfı da daha çok insana dokunacak. Yaptığımız tüm işlerde hatta sponsorluklarımızda da bu bilinçle hareket ediyoruz.” dedi.

KADINLARIN UMUDU OLDU!

Nef Vakfı, bugüne kadar eğitim alanında birçok başarılı projenin öncülüğünü de yaptı. Bunlardan biri de “BirizBirlikteyiz” projesi.  Projenin en önemli ayaklarından biri olan ‘bilim’ projesiyle daha fazla çocuğun bilimle tanıştırılması hedefleniyor. Buna göre Nef Vakfı, #BirizBirlikteyiz diyerek başlattığı kampanyasında elde edilen gelirle Türkiye genelinde 70 okula bilim kitleri dağıtıyor. Çocukların genç yaşta çevreye duydukları merakları; büyürken sıkça duydukları “içini açma bozarsın”, “elleme çarpılırsın” tembihleriyle farkında olmadan korkuya dönüşüyor. Çocuklara bilimi sevdirmeyi amaçlayan TWIN bilim kiti, özel tasarlanmış kendin yap deneylerden oluşan, çocuklar ve yetişkinler için öğretici ve eğlenceli bir bilim seti olarak YGA tarafından tasarlandı. İhtiyaç sahibi kadınların kendi hayatlarını kurabilmeleri anlayışıyla hayata geçirilen Hay Atölye projesi, ulaştığı dul, boşanmış, eşi cezaevinde olan ve çocuklarıyla ilgilenmesi gerektiğinden dolayı iş gücüne katılamayan ve kadın konuk evlerinde (sığınma evlerinde) bulunan kadınların kendi ayakları üzerinden durabilmelerine destek oluyor. Böylece ihtiyaç sahibi kadınlar Hay Atölye ile emeklerini gelire çevirerek temel gıda maddelerini, barınma problemlerini, birikmiş borçlarını ve sağlık sorunları gibi problemlerini çözebiliyor...