Zeytin çekirdeğini plastiğe dönüştürdü 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OIB) Ar-Ge Proje Pazarı’nda birinciliği zeytin çekirdeğinden üretilen ve doğada kaybolan plastik kazandı. Yarışmada 10 projeye 210 bin TL ödül dağıtıldı. 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği 7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışmasında, 10 girişimci proje sahibine 210 bin TL ödül dağıtıldı. Ar-Ge Proje Pazarı’nda birinciliğe zeytin çekirdeğinden doğada kaybolan ve antimikrobiyal biyoplastik granül üreten projesiyle Duygu Yılmaz ve ekibi layık görüldü. Komponent Tasarım Yarışması’ndaysa araçlardaki aerodinamik kayıpları azaltan projesiyle Emre Akgül ve Emre Uygun, karbon emisyonunu düşüren projesiyle Dr. Özgür Ertunç ve ekibi oldu. 

Yeni yatırımlar yolda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Önümüzdeki günlerde Türkiye, elektrikli araçların kullanacağı batarya teknolojileriyle ilgili çok önemli yatırımların imzasını atacak” dedi. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu: “2030’da araçların yüzde 30’u sürücüsüz olacak. Yeni ekosistemde bağlı araçlar ve iletişim önem kazanacak” açıklaması yaptı.