Yolda bütün gözler üzerinde toplanacak

Hyundai'nin yüzde 100 elektrikli ikinci modeli IONIQ 5, şık tasarımı, 4X4 sistemi, 430 km'ye ulaşan menzili ve 1 milyon 970 bin TL'den başlayan fiyatıyla satışa sunuldu.

SÜMER DEMİRCİLER

Elektrikli otomobil dünyasında kendine güçlü bir yer açmayı planlayan Hyundai, ülkemiz pazarında KONA'nın ardından ikinci yüzde 100 elektrikli modeli olan IONIQ 5'I satışa sundu. Markanın 45 yıl önce ürettiği ilk seri üretim modeli PONY'den ilham alınarak tasarlanan IONIQ 5, şık tasarımı kadar teknik ve konfor açısından da sınıfındaki en iddialı modellerden biri olacak. Önümüzdeki günlerde bayilerdeki yerini alacak kardeş marka KIA EV6 ile aynı genleri paylaşan IONIQ 5, Hyundai Motor Grubu'nun yeni platformu E-GMP'yi kullanıyor.

MÜŞTERİ ODAKLI TASARIM

Türkiye'de mobiliteye yeni bir soluk getirmeyi amaçladıklarının altını çizenHyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, "Hyundai olarak ''İnsanlık için İlerleme'' mottosu ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak mobilite çözümler üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. IONIQ 5 modelimizle birlikte Türkiye'de kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak ve üst düzey bir mobilite deneyimi sunmak istiyoruz. IONIQ 5 elektrikli modeller arasında sınırları zorlayacak ve kullanıcıların bir otomobilden çok daha fazla keyif almasını sağlayacak" dedi.

Hyundai'nin Tucson'dan sonra ülkemizde satışa sunduğu ikinci C-SUV model olan IONIQ 5, 4.635 mm uzunluğu ve 3.000 mm aks mesafesiyle Tucson'dan daha büyük ebatlara sahip.

PET ŞİŞEDEN İÇ MEKAN

Elektrikli olması dışında üretim teknikleri açısında da model en çevreci özelliklere sahip. Koltuklar, tavan döşemesi, kapı döşemeleri, zemin ve kol dayama gibi iç mekandaki donanımların çoğu, geri dönüştürülmüş PET şişeler, bitki bazlı (bio PET) iplikler, doğal yün iplikler ve ekolojik deri gibi çevre dostu ve sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanılarak üretiliyor. IONIQ 5, ikinci sıra koltuklar tamamen katlandığında yaklaşık 1.587 litreye kadar bir yükleme alanı sunuyor. Koltuklar tam dik konumdayken 527 litre bagaj alanı sağlıyor.

430 km menzili var

Yeni model Türkiye pazarına 72.6 kWh'lık pil paketiyle satışa sunuyor. Elektrik motoru 225 kWh (305 beygir) ve 605 Nm güç sunuyor. IONIQ 5, 72.6 kWh pil ile desteklenirken, HTRAC dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor. Bu teknik özelliklerle beraber otomobil, 0 'dan 100 km/s hıza 5.2 saniyede çıkabiliyor. IONIQ 5, bu pil kombinasyonu ve dört tekerden çekiş sistemiyle ortalama olarak 430 km menzile ulaşabiliyor. Araçtaki şanzıman tipi ise tek vitesli redüktör olarak sunuluyor. IONIQ 5 Türkiye'de sadece Progressive donanım seviyesi ve 1 milyon 970 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.