Yerli modellere taze kan geldi

Türkiye pazarındaki yerli modellerin neredeyse tümü yenileniyor. Fiat Doblo ithal olarak pazardaki yerini alırken ikinci nesil Toyota C-HR, makyajlanan Hyundai i10 ile i20 ve Bursalı yerli model Renault Clio önümüzdeki günlerden itibaren satışa sunulacak.

SÜMER DEMİRCİLER

REKABETİN sürekli vites yükselttiği otomobil dünyasında yerli modellerimiz de yenilenerek rakipleri karşısındaki konumlarını güçlendirmeye ve pazar paylarını yükseltmeye çalışıyor. Sadece iç pazarda değil, başta Avrupa olmak üzere uluslararası arenaya çıkan modeller görsel ve teknik olarak kendilerini rekabete hazırlıyor.

DİZEL VE ELEKTRİKLİ

Türkiye hafif ticari araç pazarının yıllardır en güçlü oyuncularından olan Fiat Doblo, yeni neslinde artık Bursa'dan değil, ispanya fabrikasında bantlardan çıkıyor. Yeni Doblo ülkemiz pazarına 1.5 lt dizel motorun 100 ve 130 beygirlik iki versiyonuyla sunuluyor. Güçlü versiyonda 8 ileri tam otomatik şanzıman satın alınabilirken, diğer versiyonda 6 ileri manuel vites bulunuyor. Yeni versiyonun 100 km'deki tüketimi 5.6-6.0 lt arasında değişiyor. Dizel motorlar dışında yeni Doblo'nun ilk kez satışa sunulacak yüzde 100 elektrikli versiyonu ekim ayından itibaren tüketicilerle buluşacak. E-Doblò 100 kW elektromotor ve 50 kW/h bataryasıyla menzili 280 km'nin üzerine çıkabiliyor. Yılsonuna kadar yeni Doblo'dan Tofaş toplam 10 bin adetlik satışa ulaşmayı planlıyor.

CLIO İDİALI GELECEK

Büyük çoğunluğu Avrupa pazarlarına gönderilen ve Bursa Oyak Renault fabrikasının gözdesi Clio geçirdiği kapsamlı bir makyaj sonrasında yeni yüzünü gösterdi. Yeni Renault Clio, etkileyici ışık imzası, dijital ön konsolu ve sportif Esprit Alpine donanım seçeneğiyle eylül ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Bugüne kadar dünya genelinde 16 milyon satış başarısı yakalayan Renault Clio küresel çapta en çok satanlar arasına girdi, Avrupa'da ve Türkiye'de Yılın Otomobili ödüllerini kazandı. Dünyada en çok Clio satılan ikinci ülke konumunda olan Türkiye'de, bugüne kadar 600 binden fazla Clio satıldı. Renault Clio, günümüzde B-HB sınıfında satılan her iki araçtan biri olarak öne çıkıyor. 7 inç dijital ekranı da bulunan yeni Clio TCe 90 beygir benzinli turbo motor ve SCe 65 beygir atmosferik motorla satışa sunulacak.

TÜRKİYE'NİN İLK ŞARJLI HİBRİTİ

Toyota'nın Adapazarı fabrikasında üretilen C-HR, tümüyle yenilenen ikinci neslinde artık çok daha iddialı özellikler sergiliyor. Yıllık 150 bin adetlik üretimin yüzde 90'ı ihraç edilecek olan modeldeki Türk yan sanayi tarafından tedarik edilen parça sayısı da ilk versiyona kıyasla yüzde 10 artış gösterecek. Yeni C-HR'de Toyota modellerinde ilk defa sunulan yeni 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. 1.8 litre (140 beygir) ve 2.0 litre (198 beygir) hibrit motor seçenekleriyle tanıtılan modelde ilk defa 2.0 litre şarj edilebilir plug-in hibrit seçeneği de bulunacak. Bu motorla yeni model aynı zamanda Türkiye'nin ilk şarj edilebilir yerli üretim modeli unvanını da kazanacak. Yeni C-HR yılın son çeyreğinde ülkemiz pazarındaki yerini alacak.

İZMİTLİLER ARTIK DAHA SPORTİF

Hyundai'nin İzmit fabrikasında üretilip büyük çoğunluğu Avrupa'ya satılan A sınıfındaki güçlü oyuncusu i10, ve ağabeyi i20 gördüğü makyaj sonrasında daha da başarılı hale geldi. Türkiye satışları başlayan i10, makyaj operasyonundan sonra hem kabinde hem de dışarıda bir dizi tasarım güncellemesine tabi tutulmuş. Otomobilin ön kısmındaki farlar ve gündüz sürüş lambaları yenilenirken, ayrıca daha farklı bir ızgaraya kavuşup, arkada da yeni bir logo kullanılıyor. Yeni i10, 1.0 lt ve 1.2 lt'den oluşan 2 farklı benzinli motorla satılıyor. Makyajlı Hyundai i20'nin İzmit'teki üretimiyse eylül ayından itibaren başlayacak. Görsel değişiklikler dışında otomobilin konfor ve güvenlik paketleri de yükseltilecek. Yeni Hyundai i20, 100 ve 120 beygirlik 1.0 T-GDi motorla üretiliyor.