Yenigün: Ticari bizim mücevherimiz kiralamayla daha da parlar

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ticari bizim için mücevher değerinde. Kiralamayla daha da parlayacak” dedi.

SÜMER DEMİRCİLER

Hafif ticari araç üretiminde Türkiye Avrupa’nın en büyük üssü konumunda. Avrupa başta olmak üzere dünyaya hafif ticari araç satan Ford Otosan, 83 ülkeye yaptığı ihracatla, ülkemizin ticari araç lideri. Pazarı ve sektörü geliştirecek ve büyütecek yöntemler bulmak üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Yakaladığımız bu bilgi birikimi ve başarı mücevher değerinde. Mutlaka korunması gerekiyor” dedi.  Bunların en başında ticari araç kiralamasının geldiği söyleyen Haydar Yenigün, “Ticari araç tüm dünyada kiralanabiliyor, Türkiye’de de olmalı. Ben sürece olumlu bakıyoruz ve bu konu çözülecek diye umuyoruz. Özellikle kobiler, küçük ve orta ölçekli firmalar için de maliyet düşürücü, kaynak yaratıcı bir çözüm. Bu çok iyi bir durum oluşturur, pazarda olumlu bir etki yaratır” diye konuştu. 

REKOR GARANTİ 

Artık insanlarla birlikte çalışan robotların bulunduğu Gölcük Fabrikası’nda kapasite artırımına gittikleri söyleyen Yenigün, “Custom talebi çok iyi gidiyor. Transit’teki üretim ve ihracat toplamı rekor olacak. Ford Otosan olarak, yıl sonunda kendi rekorlarımızı kıracağız. Türkiye İhracat şampiyonluğumuzu da devam ettireceğiz” dedi.  

PAZAR 1 MİLYONU BULUR 

Haydar Yenigün ayrıca “2017 yılı için sektör olumlu bir şekilde ilerliyor. Geçen 2 senedeki 1 milyonluk tempoya ulaşacağımıza inanıyoruz. Türkiye’de 1-1.5 milyon bandında bir üretim var. Diğer taraftan Türkiye’de hala kişi başına düşen araç sayısı Avrupa'dan çok düşük. Şu an bin kişide 160-180 arasında bulunuyor" açıklaması yaptı.

Binek otoya yükleneceğiz

Autoshow’da performans modeli GT, Mustang, Focus ST, yeni Fiesta, Kuga ve Edge başta olmak üzere geniş üren yelpazelerini sergilediklerini vurgulayan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Geçen yıla göre otomobil satışlarımızda performansımızı yüzde 10 artırmayı planlıyoruz. Ürün portföyümüzü de güçlendirdik. 1,6 dizel motor -  otomatik şanzıman seçeneğini sunmamız önemli bir adım oldu" diye konuştu.