Yeni yıldız daha güçlü parlıyor

Mercedes'in en çok satan modeli C Serisi tümüyle yenilenerek satışa sunuldu. Sınıf liderliğini korumayı hedefleyen 1.5 lt 204 beygirlik hibrit benzinli motora sahip yeni versiyon 977 bin TL fiyatla satılıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Türkiye pazarında Mercedes'in en çok satan modeli olan C Serisi, tümüyle yenilenerek satışa sunuldu. Dünya çapında C Serisi'nin en çok tercih edildiği 6. pazar olan ülkemizde, Alman üreticinin satışlarının yüzde 30'nu oluşturan model, bu güne kadar üretilmiş en gelişmiş araç olarak tanıtılıyor. Yeni nesil C Serisi'nin ilkleri arasında; arka tasarımında bagaj kapağına da taşırılan stop lambaları, ikinci nesil MBUX, opsiyonel arka aks yönlendirmesi ve arka koltuklarda ısıtma fonksiyonu gibi özellikler bulunuyor. Mercedes-AMG Petronas Formula 1 ekibiyle birlikte geliştirilen yeni turbo motor düşük emisyon oranlarını karşılayabiliyor.

DÜNYADA 6. SIRADAYIZ

"Türkiye'de en çok tercih edilen modelimiz olan C-Serisi'nin yeni nesli ile Premium otomobil pazarında liderliği hedefliyoruz" açıklaması yapan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan; "İlk olarak 1982'de '190' ismiyle ve 'Baby Benz' olarak adlandırdığımız modelimiz, 1993 yılından itibaren 'C-Serisi' unvanıyla tam anlamıyla bir başarı hikayesine dönüştü. Dünya genelinde yaklaşık 10,5 milyon C-Serisi Sedan ve Estate satılırken, 2014 yılında yollara çıkan jenerasyonumuz, 2,5 milyondan fazla satış başarısını geride bıraktı. Yalnızca geçen sene satılan yedi Mercedes-Benz otomobilinden biri C-Serisi ailesinin bir üyesiyken, Türkiye'nin de bu oranda etkisi büyüktü. C-Serisi Türkiye'de en çok tercih edilen modelimiz olarak, bizi dünya sıralamasında da 6'ncı en büyük C-Serisi pazarı yapıyor" dedi.

LİDERLİĞE DEVAM

Yeni versiyonla Türkiye'de sınıf liderliğini daha da ileri götüreceklerinin altını çizen Şükrü Bekdikhan, "S-Serisi'ndeki pek çok özelliği bünlesinde barındıran yeni modelimizle premium otomobil pazarında liderliği hedefliyoruz" açıklaması yaptı.

TUTUMLU GÜÇLÜ MOTOR

Yeni Mercedes C Serisi'nde 20 beygir ek güç ve 200 Nm fazladan tork sunan ikinci nesil entegre marş jeneratörüne (ISG) sahip dört silindirli benzinli motor (M 254) ilk kez kullanıma sunuluyor. 9G-TRONIC şanzımana sahip 1.5 lt benzinli motor 204 beygir güç üretirken, 100 km'de ortalama 6.5-6.9 litre yakıt harcıyor. 0'dan 100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaşıyor. Yeni model 997 bin TL fiyatla bayilerdeki yerini aldı.