Yeni ticari araçlar bineklere göz kırpıyor

Modern tasarımları, yüksek donanım seviyeleriyle günümüzün ticari araçları, binek otomobil pazarından da pay almayı planlı- yor. Satışa yeni sunulan Ford Courier ve Transit Courier rekabetçi fiyatıyla SUV pazarına da oynuyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Geçmişin kaba hatlı ve hantal ticari araçları birbiri ardına üretimden kalkarken yerini alan yeni versiyonlar modern tasarımları, tutumlu motorlarıyla artık binek otomobil kullanıcılarını da hedeflerine koyuyor. Birçok model benzinli, dizel ve elektrikli motor seçeneğini aynı anda sunarken, otomatik vitesleri, vergi oranlarından da kaynaklanan rekabetçi fiyatları ve geniş iç hacimleriyle SUV kullanıcılarını bile etkilemeyi başarıyor.

ROMANYA'DAN GELDİ

Yeni ticari araçların en yeni versiyonu Ford Otosan'nın geçtiğimiz yıl 575 milyon euro ödeyerek satın aldığı Romanya Craiova fabrikasından geldi. 10 yıl içinde 140 milyon euro daha yatırım yapılacağı açıklanan fabrikada bantlardan çıkan ilk araç unvanına sahip yeni nesil nesil Courier ve Transit Courier, ülkemiz pazarında da satışa sunuldu. Ford Otosan, tasarım, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Ford Tourneo Courier ve Transit Courier'i SUV modellere gönderme yapan tasarımı, yüksek donanım seviyesiyle yeni bir dönemin de habercisi. Bayilerdeki yerini alan Ford Tourneo Courier 917 bin 400 TL, Transit Courier ise 787 bin 900 TL gibi rekabetçi başlangıç fiyatlarıyla satılıyor.

FORD OTOSAN İMZASI

Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, "Tasarımından üretimine kadar her aşamasında Ford Otosan imzasını taşıyan modellerimiz müşterilerimizin hayatlarının her alanında benzersiz bir konfor, ileri teknoloji ve verimlilik sunarak segmentinde referans noktası olacak" diye konuştu. Yeniden tasarlanan Courier serisinin en dikkat çeken yönü SUV benzeri dış tasarımı. Teknolojik iç tasarımında ise telefon tutucu, orta konsolda iki bardak tutucu ve ek saklama alanları bulunuyor.

ELEKTRİKLİ 2024'TE

İlk etapta benzinli ve dizel motorlarla satışa sunulan yeni Tourneo Courier'nin 1.0 lt benzinli EcoBoost motoru 6 ileri manuel şanzımanda 100 beygir, 7 ileri otomatik şanzımanda 125 beygir güç üretiyor. 1.5 litre dizel 100 beygirlik EcoBlue motorlu versiyonundaysa 6 manuel vitesli şanzıman görev yapıyor. Aracın yüzde 100 elektrikli modeli 2024'te satışa sunulmaya başlandığında motor ailesi tamamlanacak.

VW TRANSPORTER GÖRÜNDÜ

FORD Otosan Gölcük fabrikasında bantlardan çıkacak yeni nesil Volkswagen Transporter'ın kamuflaj giydirilmiş ilk görüntüleri ortaya çıktı. 2024 yılı bahar aylarında resmi olarak tanıtılacak modelin satışı 2025 yılında başlayacak. Ford Transit Custom'ın ikiz kardeşi olarak banlardan çıkacak VW T7 Transporter'ın ön kısmında oldukça büyük tasarlanmış bir marka amblemi dikkat çekiyor.

CITROEN BERLINGO ÇOK İDDİALI

Fransız marka Citroen'in ididalı aracı Berlingo, akılı teknolojileriyle yeni bir sayfa açıyor. Kablosuz akıllı telefon şarj desteği, akılı telefon bağlantısına sahip 10 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi kullanılıyor. Arka bağımsız katlanır koltuklara da sahip olan ve üst düzey modülerlik sunan yeni Citroen Berlingo 2024 baharında kademeli olarak satışa sunulacak.