Yeni modelle sedan ailesi tamamlandı

Fabrikasını kapatan Honda Türkiye, en çok satan modeli Civic Sedan'ı Tayland'dan getirip model ailesini tamamladı. Türkiye'ye özel LPG sistemiyle donatılan yeni versiyonun satış fiyatı 374 bin TL'den başlıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Son çeyrekte model atağına başlayan Honda Türkiye, yeni Civic ile birlikte sedan ürün atağının son halkasını tamamladı. Ülkemiz pazarındaki en çok satılan model Civic Sedan, fabrikanın kapanmasından sonra Tayland fabrikasından ithal ediliyor. Türkiye'ye özel LPG seçeneği için üretim merkezi kuran Honda, tamamen yenilenen 11. Nesilde modelin başarısını tekrarlamak istiyor. Yeni Civic tanıtımında konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, sadece ürün gamı ile deği Honda'nın Türkiye'deki güçlü varlığı ile hedeflerine ilerlediklerini ve "Honda ile Gelecek" söylemiyle birçok yeniliği hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

YÜZDE 75 LPG'Lİ

Gebze fabrikasında üretilen 10. Nesil Civic Sedan'nın önemli bir satış başarısına ulaşıp toplam 4106 bin adet satıldığını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, "Markamızın en uzun soluklu modeli Civic Sedan üretildiği günden bu yana dünya çapında 24 milyondan fazla satıldı" dedi. Kocaeli'nde LPG için yeni bir tesis kurduklarının altını çizen Kılıçer, "Yeni Civic Sedan'ın 2021 sonuna kadar 3 bin adet, 2022'deyse 13 bin adet satmasını hedefliyoruz. Bu satışların yüzde 75'ini Turbo LPG versiyonu oluşturacak" dedi.

374 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Bugüne kadar üretilen en gelişmiş Civic olarak tanıtılan yeni versiyon sürücü ve yolcu güvenliği için alınan tedbirler de dikkat çekiyor. 11'inci nesil Civic Sedan sunulan Honda SENSING teknolojisi ile önceki nesilden iki kat daha geniş (50 derece yerine 100 derece) alanı tarayan ön kamera kullanılıyor. Aracın bagaj hacmiyse 512 litre. Otomobilde her ikisi de turbolu 1.5 lt 182 beygir ve 1.5 lt 129 beygirlik LPG'li olmak üzere iki motor tercih edilebiliyor. Her iki versiyonda da CVT otomatik şanzıman sunulurken yeni modelin fiyatı 374 bin TL'den başlayıp 440 bin TL'ye kadar yükseliyor.